reszka Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 (edytowane) Na bezrybiu i szczupak ryba - cytujac klasyka..A tak serio to fajna sztuka.Ponawiam pytanie kolegi Przemana: tak gryza ze nie ma czasu pisać? Czy o co cho, bo cos tu cichosza. Edytowane 15 Listopada 2018 przez reszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przeman Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Ja ostatnio chodzilem za sandaczem i faktycznie lipa- nawet brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przeman Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Ale lowiłem w dzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 W nocy trafiają się głównie małe no i 2-3 kolegów wynajduje wśród nich kabany;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przeman Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Adrian, jakie to są małe? Pytam bo dla niektorych 60 to maly, a dla mnie to juz fajna rybka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Małe to niewymiarowe albo ledwo wymiarowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kankar Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Wybraliśmy sie w niedziele w okolice Grabii-od samego rana do południa niestety bez żadnego kontaktu z ryba .. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Cześć. Może ktoś zorientowany w temacie podpowie co to za jakieś znaczniki w kształcie białych krzyży, jakie można znaleźć nad brzegami Wisły. Wykonane z pasków linoleum, przypięte do ziemi ogrodowymi, plastikowymi szpilkami. Rozpiętość 40-50cm. Można się na nie natknąć na całej długości odcinka od Krakowa do Koszyc. Po obu stronach rzeki. Czasem na żwirowej łasze blisko wody, gdzie indziej kilka metrów od skarpy koryta. Przychodzi mi do głowy wykorzystanie ich do jakichś pomiarów z użyciem zdjęć lotniczych, czy satelitarnych. Tylko że niektóre krzyże umiejscowione są pod drzewami, a to trochę się z tym kłuci. Mnie akurat nie tylko ryby na Wiśle interesują, ale wszystko co z nią związane. Ktoś coś podpowie? Spać mi to nie daje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 W z tych miejscówek biorą !!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Cześć. Może ktoś zorientowany w temacie podpowie co to za jakieś znaczniki w kształcie białych krzyży, jakie można znaleźć nad brzegami Wisły. Wykonane z pasków linoleum, przypięte do ziemi ogrodowymi, plastikowymi szpilkami. Rozpiętość 40-50cm. Można się na nie natknąć na całej długości odcinka od Krakowa do Koszyc. Po obu stronach rzeki. Czasem na żwirowej łasze blisko wody, gdzie indziej kilka metrów od skarpy koryta. Przychodzi mi do głowy wykorzystanie ich do jakichś pomiarów z użyciem zdjęć lotniczych, czy satelitarnych. Tylko że niektóre krzyże umiejscowione są pod drzewami, a to trochę się z tym kłuci. Mnie akurat nie tylko ryby na Wiśle interesują, ale wszystko co z nią związane. Ktoś coś podpowie? Spać mi to nie daje 20181122_194634.jpg... może to coś takiego: http://www.gorlice.pl/pl/225/2474/zdjecia-geodezyjne-powiatu-oznacz-punkty-graniczne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolgóral Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 To pozostałości po pielgrzymce na Jasną Górę. U nas jak przechodzi pielgrzymka to zawsze kilka takich zostawiają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Pielgrzymki idącej korytem Wisły jeszcze nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Może jednak przechodzili: Jednak skojarzenie z pomiarami słuszne. Choć ich szczegółowego umiejscowienia trochę nie rozumiem, ale fachowcy od geodezji, zdjęć itp. pewnie sobie z tym radzą. Ciekawe czy to nie element prac związanych z projektowanym stopniem w Niepołomicach. Temat coś ucichł, ale nie wierzę, żeby całkiem umarł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Może jednak przechodzili: pielgrzymka_wedkarzy_w_2018r_2.jpg Jednak skojarzenie z pomiarami słuszne. Choć ich szczegółowego umiejscowienia trochę nie rozumiem, ale fachowcy od geodezji, zdjęć itp. pewnie sobie z tym radzą. Ciekawe czy to nie element prac związanych z projektowanym stopniem w Niepołomicach. Temat coś ucichł, ale nie wierzę, żeby całkiem umarł.Jakieś jednostki urzędowe powinny wiedzieć i udzielić informacji co to jest i rozwiać Twe wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelowy Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 To prawdopodobnie ustalanie linii brzegowej Wisły, pierw wyznaczanie w terenie i znakowanie, później naloty fotogrametryczne. Pewnie jakieś duże opracowanie, być może związane z regulacją stanu prawnego Wisły, a co się z tym dale wiąże nie wiem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 A tak z innej beczki.... Panowie, czy łowi ktoś z Was, albo czy ktoś słyszał o złowieniu miętusów w Wiśle powyżej stopnia Kościuszko ? Niekoniecznie na spining Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 A tak z innej beczki.... Panowie, czy łowi ktoś z Was, albo czy ktoś słyszał o złowieniu miętusów w Wiśle powyżej stopnia Kościuszko ? Niekoniecznie na spining Zapora Łączany ale masz jeszcze jeden dzień na łowienie bo jest okres ochronny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 @Pepe, szczerze mówiąc, to i tak myślałem o przyszłym sezonie....Trzeba przecież zaopatrzyć się w przynęty w lecie oraz znaleźć jakiegoś kompana do jesiennej, wieczornej zasiadki. A masz potwierdzone info o tych miętusach tamże ? Ktoś z Jerka je tam łowi ? I czy ewentualnie niżej (Pozowice, Ochodza, Kopanka) też są wątłusze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Ja słyszałem tylko że są przy zaporze Łączany, a czy gdzie indziej występują na tym odcinku to nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Zapraszam wszystkich chętnych 16.12.2018 godzina 14.00 na Zakończenie Sezonu 2018 Organizuję już trzeci rok z rzędu ognisko z kiełbasą połączone z łowieniem, wspominaniem, poradami itp Miejsce zbiórki pin 50°02'59.9"N 20°04'14.7"E Odcinek Wisełki jeszcze nie za bardzo rozpracowany ale warto się przyjrzeć miejscówce bo może dawać ładne rybki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 odpytywałem koło Smolic faceta łowiacego często i regularnie na martwą rybkę - nigdy mietusa tam nie złowił i nie słyszał od innych o złowieniach... szukaj niżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Pozwolę sobie przekazać informację i tutaj:http://jerkbait.pl/topic/28547-wis%C5%82a-ko%C5%82o-krakowa/page-152#entry2491362 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 prawy, czy lewy brzeg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 prawy, czy lewy brzeg?Prawy, dokładnie tam gdzie zrobiłem wczoraj zdjęcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio071101 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 @Pepe, szczerze mówiąc, to i tak myślałem o przyszłym sezonie....Trzeba przecież zaopatrzyć się w przynęty w lecie oraz znaleźć jakiegoś kompana do jesiennej, wieczornej zasiadki. A masz potwierdzone info o tych miętusach tamże ? Ktoś z Jerka je tam łowi ? I czy ewentualnie niżej (Pozowice, Ochodza, Kopanka) też są wątłusze ?Kilka lat temu w WW było zgłoszenie pięknego miętusa z centrum Krakowa .Jeśli mnie pamięć nie myli jakaś kobitka go zgłosiła ale czy to był tylko przyłów tego nie pamiętam. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi