Gruntownik93 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Trzeba to stado zmniejszyć o kilka szt ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Dziś byłem w okolicy Niepołomic. Zszedłem nad wodę trochę postukać kaitechem po dnie. Uwiesił mi się mini-sumek, taki z 60 cm. Poza tym bez kontaktu. Dwóch napotkanych spiningistów również kończyło wypad bez dotknięcia. Woda lekko rośnie, zmącona, w nurcie trochę kępek trawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Dla tych, którzy jeszcze nie widzieli....http://www.pzw.org.pl/29/wiadomosci/180498/63/wykaz_skladek_i_oplat_za_wedkowanie_w_okregu_pzw_krakow_na_rok_2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 łowienie z łodzi (i pływadła też) dodatkowo 120... następnym razem pewnie wprowadzą dodatkową opłatę za spining... albo za coś jeszcze... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Cześć jak sprawa z tym spotkaniem nad Wisłą bo wpadł bym na chwilkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zaczynamy od 14 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Ok wyjezdrzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 700 zł chyba ich pojeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Ok wyjezdrzamAle to JUTRO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Dlatego nikogo nie ma ???????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Dlatego nikogo nie ma To miejscówkę chociaż sprawdź tylko nie przełów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 https://www.facebook.com/events/271709056715513/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Dlatego nikogo nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 700 zł chyba ich pojeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!! A dlaczego pojeee???Przecież to zachowanie racjonalne: jeżeli można pod parasolem i ochroną państwa dokonywać rozboju i rabunku, mając zapewnioną całkowitą bezkarność, to czemu z tego nie skorzystać? Przecież nikt NIE MUSI płacić składek, bo NIE MUSI wędkować! Gdyby od jutra we wszystkich sklepach bochenek chleba kosztował 100 zł, to też miałbyś wybór - płacić po 100 zł, albo NIE KUPOWAĆ w ogóle chleba. Od lat powtarzam, że ten cały stalinowsko-ubecki nowotwór trzeba ZLIKWIDOWAĆ.Ale skoro nie da się tego zrobić instytucjonalnie, to najlepiej pzw ZAGŁODZIĆ. Nie płacić żadnych składek!Najlepiej przez kilka lat z rzędu. Jeżeli ktoś płaci składki, to tym samym POPIERA - nie tylko bandytów, którzy wcielili się w rolę "działaczy związkowych", ale też popiera dewastację, zniszczenie i ZAGŁADĘ polskich wód i wszystkiego co w nich żyje. Nie płacić żadnych składek! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 700 dla niezrzeszonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milczacy Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 (edytowane) kurna... nie czaję zamysłu... dla niezrzeszonego, na wodach w opcji "basic" (wody z zał. 1) dopłata do opcji umożliwiającej wędkowanie z wody (bez trolaa) wynosi 20 pln (380 a 400). A dla zrzeszonego, chcącego opłacić tylko opcję podstawową (zał 1) i kilka razy wyskoczyc z pontonem czy dentką na ryby - nie przewiduje się w ogóle opcji dopłaty do środków pływających, tylko zmusza się do kupienia opcji 1+2, czyli dopłata realna wynosi 120 pln!Kto to kuźwa wymyślał? Gdyby nie to, że w wakacje pewnie jak co roku znów mnie rzuci nad jakąś wodę i mierzi mnie płacenie jak za zborze (jako niezrzeszony), to bym ten bandycki układ dawno popierdzielił... Choć, jak tak myślę - to może w tym roku jechać w góry, a poważnie przemyśleć, czy nie dołożyć cegiełki składkowej do któregoś z okolicznych towarzystw wędkarskich?. Piniondze niemal te same, a przynajmniej ryba w wodzie jest... bo i podejście do wody i ludzi jest inne.Cała ta wierchuszka to tumany i złodzieje! Edytowane 15 Grudnia 2018 przez milczacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Twoja sprawa, gdzie będziesz chciał łowić tam zapłacisz i wybierzesz sobie opcję która dla Ciebie będzie najkorzystniejsza.Zawsze możesz opłacić członkowska i płacić dniówki w niższej cenie...lub kupić roczną pełną za niecałe 400 czyli jakieś 4 wobki do trola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 300 kosztuje na 100 jezior na mazurach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Ale dojazd więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Ile kosztuje Zwierzyń? 1200? I kolejka się ustawia po licencje. To nieważne, czy składka jest 300 czy 700.JEDYNE, co gwarantuje bandyckie PZW, to brak ryb i totalna dewastacja wód.Płacąc tym zasrańcom składki POPIERAMY ten stan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 (edytowane) Masz Rabę gdzie jest masa ryb i szansa na 70taka, Wisłę z pięknymi rybami, na jednym ze zbiorników w Krakowie z podstawowej karty jeden z kolegów z forum w tydzień złowił 11 metrowych szczupaków. Oczywiście można płakać, że gdzieś mają lepiej, taniej ale co z tego jak chcesz uprawiać hobby mając ograniczenia czasowe to chcąc nie chcąc musisz się skupić na wodzie koło domu. Pezet opłacasz pzw? Edytowane 16 Grudnia 2018 przez Adrian Tałocha 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Ile kosztuje Zwierzyń? 1200? I kolejka się ustawia po licencje. To nieważne, czy składka jest 300 czy 700.JEDYNE, co gwarantuje bandyckie PZW, to brak ryb i totalna dewastacja wód.Płacąc tym zasrańcom składki POPIERAMY ten stan. Wiele opłat jest w Polsce absurdalnych, a i Ty je płacisz, np. coroczny podatek za swoją nieruchomość. Kiedyś już to pisałem - stan naszych wód jest w takim stanie tylko dzięki nam. Przez pazerność, krótkowzroczność i stwierdzenie, że każdemu się należy. Darmowego łowienia nie ma nigdzie - trzeba to przyjąć raz na zawsze. Płacisz za możliwość wędkowania. Jeśli nie byłoby pazerności - nie byłoby psioczenia, ale temu winni jesteśmy My sami. Jeśli masz inny racjonalny pomysł, by zmienić ten stan rzeczy - działaj. Zlikwidowanie pzw nic nie da, póki ludzkość się nie zmieni. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Cześć. Jak wygląda przejazd przez wał w okolicach tego mostu po wczorajszych opadach śniegu? Mam na myśli nasz dzisiejszy spęd jerkbaitowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 (edytowane) Ja wczoraj nie ryzykowalem bo bałem się że się zawiesze. Piszę o tym przejeździe obok tych doniczek betonowych . Może jest jakiś inny ? Śniegu posypało jestem na sankach z dzieciakami . Edytowane 16 Grudnia 2018 przez Robert.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Nie płacę składek już co najmniej 10 lat.W sumie za łowienie płacę rocznie więcej niż 700 zł, ale kupuję dniówki, głównie w świętokrzyskim i śląskim.Jak jeździłem trochę po Polsce, to kupowałem też w innych rejonach. Jestem jak najbardziej ZA TYM, żeby płacić za łowienie, ale komuś, kto oferuje w zamian jakiś towar - czyli zadbane łowisko. Nie muszę nic złowić, ale jest jakiś gospodarz, który dba o łowisko i o ryby.Chętnie jeździłem nad Rudawę w czasach KTW, z przyjemnością płaciłem za łowienie w Cholerzynie, nad Rabę nie jeździłem, bo nie łowię na muchę. Ale działalność pana Jeleńskiego bardzo cenię i kibicuję jego staraniom o uratowanie i odrodzenie Raby. Obecnie, zapłacę parę razy na wiosnę dniówkę na Rudawę, Dłubnię czy Prądnik, ale jak widzę, że rzeki są do cna zrujnowane i bezrybne, to mi się nie chce. PZW to jest kupa gówna, a krakowski oddział, to gówno wyjątkowo cuchnące.Już chociażby kielecki oddział - ma niższe opłaty, a znacznie więcej porozumień. Krakowskim zasrańcom nie chce się starać o jakieś porozumienia, bo po co - ćwoki z wędką w garści mają dawać kasę i morda w kubeł!To, że w krakowskiej Wiśle pływają jeszcze jakieś ryby, to nie dzięki PZW, ale POMIMO "działań" PZW. O organizacji zagospodarowania wód wiele razy pisałem, ale jedno jest pewne: gdyby wprowadzić całkowitą dowolność - że łowi kto chce, jak chce, gdzie chce i ile chce - na pewno nie byłoby gorzej niż obecnie, a możliwe że lepiej.Tyle że ubecy i milicjanci z PZW nie mieliby za co wypić i zakąsić.Ale jeżeli wędkarzom bardziej niż na łowieniu ryb zależy na tym, żeby panowie milicjanci mieli napchane kieszenie i kiszki, no to niech dalej zanoszą w zębach swoją cząstkę haraczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi