Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś byłem w okolicy Niepołomic. Zszedłem nad wodę trochę postukać kaitechem po dnie. Uwiesił mi się mini-sumek, taki z 60 cm. Poza tym bez kontaktu. Dwóch napotkanych spiningistów również kończyło wypad bez dotknięcia. Woda lekko rośnie, zmącona, w nurcie trochę kępek trawy.

700 zł chyba ich pojeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!

A dlaczego pojeee???

Przecież to zachowanie racjonalne: jeżeli można pod parasolem i ochroną państwa dokonywać rozboju i rabunku, mając zapewnioną całkowitą bezkarność, to czemu z tego nie skorzystać?

Przecież nikt NIE MUSI płacić składek, bo NIE MUSI wędkować!

Gdyby od jutra we wszystkich sklepach bochenek chleba kosztował 100 zł, to też miałbyś wybór - płacić po 100 zł, albo NIE KUPOWAĆ w ogóle chleba.

Od lat powtarzam, że ten cały stalinowsko-ubecki nowotwór trzeba ZLIKWIDOWAĆ.

Ale skoro nie da się tego zrobić instytucjonalnie, to najlepiej pzw ZAGŁODZIĆ.

Nie płacić żadnych składek!

Najlepiej przez kilka lat z rzędu.

Jeżeli ktoś płaci składki, to tym samym POPIERA - nie tylko bandytów, którzy wcielili się w rolę "działaczy związkowych", ale też popiera dewastację, zniszczenie i ZAGŁADĘ polskich wód i wszystkiego co w nich żyje.

Nie płacić żadnych składek!

• Like 2

kurna... nie czaję zamysłu...

dla niezrzeszonego, na wodach w opcji "basic" (wody z zał. 1) dopłata do opcji umożliwiającej wędkowanie z wody (bez trolaa) wynosi 20 pln (380 a 400). 

A dla zrzeszonego, chcącego opłacić tylko opcję podstawową (zał 1) i kilka razy wyskoczyc z pontonem czy dentką na ryby - nie przewiduje się w ogóle opcji dopłaty do środków pływających, tylko zmusza się do kupienia opcji 1+2, czyli dopłata realna wynosi 120 pln!

Kto to kuźwa wymyślał?

Gdyby nie to, że w wakacje pewnie jak co roku znów mnie rzuci nad jakąś wodę i mierzi mnie płacenie jak za zborze (jako niezrzeszony), to bym ten bandycki układ dawno popierdzielił... Choć, jak tak myślę - to może w tym roku jechać w góry, a poważnie przemyśleć, czy nie dołożyć cegiełki składkowej do któregoś z okolicznych towarzystw wędkarskich?. Piniondze niemal te same, a przynajmniej ryba w wodzie jest... bo i podejście do wody i ludzi jest inne.

Cała ta wierchuszka to tumany i złodzieje!

Edytowane przez milczacy

Twoja sprawa, gdzie będziesz chciał łowić tam zapłacisz i wybierzesz sobie opcję która dla Ciebie będzie najkorzystniejsza.

Zawsze możesz opłacić członkowska i płacić dniówki w niższej cenie...lub kupić roczną pełną za niecałe 400 czyli jakieś 4 wobki do trola.

Masz Rabę gdzie jest masa ryb i szansa na 70taka, Wisłę z pięknymi rybami, na jednym ze zbiorników w Krakowie z podstawowej karty jeden z kolegów z forum w tydzień złowił 11 metrowych szczupaków. Oczywiście można płakać, że gdzieś mają lepiej, taniej ale co z tego jak chcesz uprawiać hobby mając ograniczenia czasowe to chcąc nie chcąc musisz się skupić na wodzie koło domu.

Pezet opłacasz pzw?

Edytowane przez Adrian Tałocha
  • Like 2

Ile kosztuje Zwierzyń? 1200? I kolejka się ustawia po licencje.

To nieważne, czy składka jest 300 czy 700.

JEDYNE, co gwarantuje bandyckie PZW, to brak ryb i totalna dewastacja wód.

Płacąc tym zasrańcom składki POPIERAMY ten stan.

Wiele opłat jest w Polsce absurdalnych, a i Ty je płacisz, np. coroczny podatek za swoją nieruchomość. 

Kiedyś już to pisałem - stan naszych wód jest w takim stanie tylko dzięki nam. 

Przez pazerność, krótkowzroczność i stwierdzenie, że każdemu się należy. 

Darmowego łowienia nie ma nigdzie - trzeba to przyjąć raz na zawsze. 

Płacisz za możliwość wędkowania. 

Jeśli nie byłoby pazerności - nie byłoby psioczenia, ale temu winni jesteśmy My sami.

Jeśli masz inny racjonalny pomysł, by zmienić ten stan rzeczy - działaj. 

Zlikwidowanie pzw nic nie da, póki ludzkość się nie zmieni. 

• Like 5

Nie płacę składek już co najmniej 10 lat.

W sumie za łowienie płacę rocznie więcej niż 700 zł, ale kupuję dniówki, głównie w świętokrzyskim i śląskim.

Jak jeździłem trochę po Polsce, to kupowałem też w innych rejonach.

Jestem jak najbardziej ZA TYM, żeby płacić za łowienie, ale komuś, kto oferuje w zamian jakiś towar - czyli zadbane łowisko. Nie muszę nic złowić, ale jest jakiś gospodarz, który dba o łowisko i o ryby.

Chętnie jeździłem nad Rudawę w czasach KTW, z przyjemnością płaciłem za łowienie w Cholerzynie, nad Rabę nie jeździłem, bo nie łowię na muchę. Ale działalność pana Jeleńskiego bardzo cenię i kibicuję jego staraniom o uratowanie i odrodzenie Raby.

Obecnie, zapłacę parę razy na wiosnę dniówkę na Rudawę, Dłubnię czy Prądnik, ale jak widzę, że rzeki są do cna zrujnowane i bezrybne, to mi się nie chce.

PZW to jest kupa gówna, a krakowski oddział, to gówno wyjątkowo cuchnące.

Już chociażby kielecki oddział - ma niższe opłaty, a znacznie więcej porozumień. Krakowskim zasrańcom nie chce się starać o jakieś porozumienia, bo po co - ćwoki z wędką w garści mają dawać kasę i morda w kubeł!

To, że w krakowskiej Wiśle pływają jeszcze jakieś ryby, to nie dzięki PZW, ale POMIMO "działań" PZW.

O organizacji zagospodarowania wód wiele razy pisałem, ale jedno jest pewne: gdyby wprowadzić całkowitą dowolność - że łowi kto chce, jak chce, gdzie chce i ile chce - na pewno nie byłoby gorzej niż obecnie, a możliwe że lepiej.

Tyle że ubecy i milicjanci z PZW nie mieliby za co wypić i zakąsić.

Ale jeżeli wędkarzom bardziej niż na łowieniu ryb zależy na tym, żeby panowie milicjanci mieli napchane kieszenie i kiszki, no to niech dalej zanoszą w zębach swoją cząstkę haraczu.