J-O-K-E-R Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Byłem przez całą niedzielę w okolicach Niepołomic. Marne nic. Obcierki leszczowe. Drapieżne branie miałem jedno. Co ciekawe zero kontaktu w klatkach. Pobicie było podczas opukiwania wachlarzem głównego koryta. Niestety spóźniłem się z cięciem i lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruntownik93 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Wszystkiego Najlepszego w nowym roku dla wędkarzy z Małopolski!!! Polamania! ???????????? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Wszystkiego najlepszego!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Tak sobie siedzę i czytam PODSTAWOWE WARUNKI DOKONYWANIA AMATORSKIEGO POŁOWU RYB w obwodach rybackich oraz innych wodach udostępnionych do połowu przez Okręg PZW Kraków w roku 2019 i znalazłem taki zapis § 6. Zabrania się: g) połowu metodą spinningową oraz na martwą i żywą rybkę oraz jej części od 01.01.2019 do 31.05.2019 na odcinku rzeki Wisły od korony stopnia wodnego Przewóz do kanału zrzutowego z oczyszczalni ścieków Kujawy. hmmmm mam rozumieć że do końca maja od Przewozu do "Niagary" nie wolno spinnigować ? po obydwu stronach czy tylko od strony NH ? A Wy jak to rozumiecie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Rzeczywiście jest taki zapis, ale pominalem go mentalnie, bo akurat wydaje mi się że da to pozytywny efekt. Odcinek rzeki to odcinek, nic nie pisze o brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Pozytywny dla ryb na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Już po rozmowie z prezesem Edwardem, cały odcinek z obydwu stron od Przewozu do "Niagary" wyłączony ze spinningu, żywca, trupek itp do końca maja (pierwsza wersja miała być tylko od strony NH ale stanęło na obydwu stronach) Tak że Panowie z Przewozu sezon na Bolenia musicie otworzyć gdzie indziej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Brawo wkoncu jakos normalna ustawa.Napewno wiecej ryb przezyje poza 1 maj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Bardzo dobry pomysł, ale .... (jak to zwykle w takich sytuacjach bywa jest wielkie ALE)Ma to sens jedynie wtedy gdy będą na tym odcinku codzienne kontrole Straży Rybackiej - bo inaczej będzie skutek odwrotny od zamierzonego - kłusownicy wytną swobodnie wszystko co tam pływa, bo nie będą mieć na karku wzroku wędkarzy ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Już po rozmowie z prezesem Edwardem, cały odcinek z obydwu stron od Przewozu do "Niagary" wyłączony ze spinningu, żywca, trupek itp do końca maja (pierwsza wersja miała być tylko od strony NH ale stanęło na obydwu stronach) Tak że Panowie z Przewozu sezon na Bolenia musicie otworzyć gdzie indziej Co ty... Na muchę drania się złowi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Na muchę?Prądem skuteczniej!Albo innym handgranatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Jak to?Koniec świata - Przewóz i trochę w dół zamkli No to się paru osobom wizja świata zawali Okarze się, że świat nie kończy się nagłym urwiskiem gdzieś w okolicy Grabia czy Niepołomic, a Wisła nie spada wielkim wodospadem w bezkresną odchłań... Ruszać śmiało! Dalej, dalej na wschód! Tam musi być jakaś cywilizacja! 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Nie ma co się zapuszczać za most w Niepołomicach. Chaszcze, bezrybie i ogólnie nie polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zakaz wprowadzono w celu ochrony sandacza. Nie ma żadnych przeciwwskazań żeby śmigać muchówką za bolkiem i kleniem. Nawet było by wskazane żeby się tam no-kilowcy kręcili. Wybieram się w tym roku na zebranie do koła w Krzeszowicach i zgłoszę wniosek z propozycją do okręgu żeby zrobić pod tamami ok. kilometrowe całoroczne odcinki no-kill dla drapieżników. Jak popieracie to zgłoście to w swoich kołach. Jak okręg dostanie kilka takich wniosków to może to zrobią. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Mam pytanko do ludzi łowiących szczupaki na K3 na Przylasku jak oceniacie miniony sezon. Dla mnie była tam straszna słabizna w porównaniu z poprzednimi dwoma latami. Albo zębate się tak wycwaniły albo ich tam już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Przypomniałem sobie o licencji w listopadzie i dopiero wtedy zacząłem tam sezon, szczupaków nie udało mi się połowić. Dopiero pierwszy rok tam łowiłem Miałem na kiju dużego szczupaka ale nie wyjęty. Zastanawiam się czy wykupić licencję na br. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Nie ma co się zapuszczać za most w Niepołomicach. Chaszcze, bezrybie i ogólnie nie polecam Tam poniżej stosuje się już inne metody. Klasyczne: sieci ustawne oraz mega-podrywki, na długim drągu i z przeciwwagą Taki jeden "wędkarz" z dumą opowiadał, że leszczów i płotek to pełno, a i sum się trafi i ładny karp...Nad Nidą wprawdzie, ale blisko ujścia do Wisły, widziałem "wędkarzy" obładowanych sieciami, paradujących w biały dzień bez najmniejszej konspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 W niedzielę przespacerowałem się na nie-użytku Prądnika.Woda urocza i piękna jak zawsze, ale nawet żona zauważyła, że jak dawniej chodziliśmy wzdłuż rzeki, to było widać sporo ryb (pstrągów) uciekających spod brzegu, a teraz na całej długości w dwie strony (ok. 5 kilometrów), nie było widać ani jednego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Tam poniżej stosuje się już inne metody. Klasyczne: sieci ustawne oraz mega-podrywki, na długim drągu i z przeciwwagą Taki jeden "wędkarz" z dumą opowiadał, że leszczów i płotek to pełno, a i sum się trafi i ładny karp...Nad Nidą wprawdzie, ale blisko ujścia do Wisły, widziałem "wędkarzy" obładowanych sieciami, paradujących w biały dzień bez najmniejszej konspiracji Ale to już nie nasze wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Co oni w tych siatkach mieli,jak Nida już dawno wyczyszczona.Przynajmniej końcowy odcinek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 To było z 5-7 lat temu. Wprawdzie wtedy już była nędza, ale zawsze cos tam mogło spłynąć z góry lub wpłynąć z Wisły.Przecież białko to białko - gatunek mniej istotny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutti92 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Podobnie jeśli chodzi o ilość tarlisk. W tym roku wręcz znikoma.. nie rokuje to nic dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 No i jak tam? Coś ktoś gdzieś? Odwilż jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Ja byłem tylko dwa razy na lodzie z mormyszką, trochę się pobawiłem drobnicą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Pytam o pstrągowe siurniki. Może gdzieś kormorany i robaczarze nie wyżarli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi