Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Ja rozpocząłem na Dłubni. Ilościowo ok bo 7 kropków, drugie tyle spięte i sporo wyjść. W Wysocicach woda kryształ, raczej płytka, za to poniżej Iwanowic już znacznie brudniejsza, ale śmiało do łowienia. Szkoda tylko że żaden nie załapał się na forumowe minimum, wiedziałem że z wielkością będzie ciężko, ale człowiek się łudził.. [emoji854]159bf26271dc52838466162a1be28853.jpg

Wysłane z mojego SM-A600FN przy użyciu Tapatalka

• Like 3

Największą ok 25cm i jedna ze spiętych może pod 30, reszta niestety podstawówka nawet po 15cm. Smutne. Co prawda Dłubnie znam bardzo słabo więc nie mam pojęcia czy pływa tam coś większego. Jednak z rozmów z innymi podejrzewam, że takie kropki jakie złapałem to standard.

Wysłane z mojego SM-A600FN przy użyciu Tapatalka

Właśnie wróciłem...

Przeszedłem wzdłuż Prądnika 2x5 km, od Korzkwii do Ojcowa, na odcinku zamkniętym dla wędkarzy, zaglądając w kilkadziesiąt miejsc, zatrzymując się na każdym mostku.

Obraz tragedii - ANI JEDNEJ, absolutnie żadnej ryby!

Ani pstrągów, ani żadnego innego gatunku...

Przegłosowaliśmy dzisiaj na zebraniu w Krzeszowicach trzy wnioski do ZO. Całoroczny zakaz zabierania potokowców. Zrobienie "no-killa" na Cholerzynie. Zrobienie całorocznych kilometrowych odcinków "no-kill" na Wiśle poniżej progów: Łączany, Kościuszko, Dąbie, Przewóz. W kole przeszło to bez problemu. Spróbujcie to przegłosować w swoich kołach. W okręgu są ludzie którzy popierają ten kierunek tylko muszą czuć presję kół. Kropla kruszy skałę.

• Like 11

Adrian Tałocha, on 09 Feb 2019 - 14:44, said:

Ładny spacer

Nawet mnie nie denerwuj ;)

W górę szedłem w grząskim śniegu, wracałem już asfaltem, ale miałem serdecznie dość :)

@GBP - w Cholerzynie cos się dzieje? Bo od znajomego słyszałem, że tam śmietnik i gruzowisko.