leszkuuu Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Czyli zostają Bagry albo Brzegi bo na Wiśle też straszny syf. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Raba na wysokości Bochni podniesiona, kolor zielony. Taka gruba woda. Fajna. Jak nie dowali deszczem to na dniach powinna być do łowienia. Jak ktoś nie może usiedzieć to w zasadzie można próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Zrzucali wodę z Dobczyc góra czy dołem, bo widziałem że 60m3 puszczali? Ciekawe czy jakąś ryba przeszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Nie wiem jak z Dobczycami, ale w Proszówkach - 40 cm przez dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Raba ponizej gdowa ponad stan około 50-70cm.Kolor do łowienia warunki ciezkie ale cos sie wydłubało.Niestety nic powyzej forumowego minimum.Chociaz jeden teczowy kolega by sie załapał napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 U mnie niestety rocznica komunii i weekend z głowy ... W tygodniu sie wyrwe na ujscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 A ciekawe jaka Wisła w okolicach Górki chodzi o kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braco Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Donkicha. Byłem na rozeznaniu w okolicy Koszyc, Ujścia. Woda tracona ale już nie kawa, opada. Przez zalane trawy i bagno na brzegu ciężko bez woderow coś porzucac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Dziękuję za info dzisiaj pojadę zobaczę co będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutti92 Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Myślę, że warto. Ja byłem wczoraj w okolicach stopnia Dąbie i mimo wysokiej, niezbyt czystej wody bolki nieźle trzepały w drobnicę. Udało się wyciągnąć forumowego stykacza i dwa większe mi się spieły. Niestety po 30min rzucania przegnała mnie solidna burza, szkoda bo mogło byc fajnie. Powodzenia ; ) Wysłane z mojego SM-A600FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Raba dzisiaj w Proszówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Uuu brudna to Wisełka poniżej też napewno zabrudzone, a ponadto widać że do góry jedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 (edytowane) Uuu brudna to Wisełka poniżej też napewno zabrudzone, a ponadto widać że do góry jedzie. Kurcze też spodziewałem się niższej wody. Miałem jechać na ujście do Wisły, ale bałem się że Wisła będzie jeszcze gorsza. Porzucałem niespełna dwie godzinki bez przekonania i wróciłem. Niby wg wodomierza opadła 15 cm od wczoraj, ale jeszcze trochę za wysoka. Edytowane 20 Maja 2019 przez EdekDeBeściak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruntownik93 Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Czy jest ktoś kto wie jaka jest teraz Wisła w okolicach Nowego Brzeska lub Niepołomic? Pytam konkretnie o to ile brakuje do wyjścia z koryta ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Godzinę temu przejeżdżałem przez most w Nowym Brzesku. Główki przelane, ale woda w korycie. Jak ktoś uparty to można próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Woda dopiero będzie się podnosiła. Jak tak dalej pójdzie to sezon boleniowy otworzę dopiero w lipcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Ja przejeżdżałem przez Rabę w Chełmie. Długo nie połowimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Na moście pod Jubilatem w Krakowie kakao i patyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 (edytowane) W sumie natura sama zadbała o Closed Season Edytowane 22 Maja 2019 przez krzysju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Raba w Proszówkach przekroczony stan ostrzegawczy, Szreniawa alarmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Szlag mnie trafia ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Cieszyć się trzeba, że siąpi przez dłuższy czas, bo nie spłynie od razu skanalizowanymi rzekami, tylko więcej wsiąknie.I latem będzie więcej wody w rzekach .Mam nadzieję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 W mniejszych ciurkach owszem. Na takiej np. Rabie stan wody reguluje zapora. Poźnowiosenne ulewy powinny tylko uzupełniać wodę, która opada po zejściu śniegu. A śniegu jakoś ostatnio nie ma...Melioracje, regulacje, betonowanie i do tego zmiany w klimacie. Żadna to pociecha, ale w USA mają te same problemy. Pobór wody pitnej i na potrzeby rolnictwa, zabija dolny bieg Colorado. Chińczycy grzebiąc przy tamach na Mekongu, uniemożliwiliają migracje tarłowe setek gatunków ryb i obniżają produkcje rolną Kambodży i Laosu.Jako gatunek ssaka wykazujemy wyjątkową głupotę - z naturą się nie wygrywa. Pasożyt który za szybko zabija żywiciela sam skazuje się na wyginięcie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Nie mogła by nasza Wisła taka już zostać ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepes53 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Musieli by nowa sciezke rowerowa zrobic :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi