Bolen30 Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 To napewno wodnik szuwarek puszcza baki????Ale co tam skoro przez tyle czasu niewybuchło to niema sie czym przejmowac.Szkoda ze nasze rybki na wisle słabo biora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 BIO-gazy.Tylko ludzie o mocnych nerwach i bujnej wyobraźni mogą sobie wyobrazić, jakie "cuda" są w osadach dennych w Wiśle - w miejscach o spokojnym nurcie i w zastoiskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Tak sobie myślę że gdyby to był jakiś trujący gaz to ryby unikały by tego miejca, a tak nie jest. Pływa tam drobnica, bolki walą tam zawsze. Miałem tam ostatnio nieprzyjemne zdarzenie. Boję się psów. Dużych szczególnie. Ugryzł mnie w dzieciństwie. Łowiłem sobie stacjonarnie na sandacza. Nawet sobie podkładkę pod tyłek wziąłem dla wygody. Siedzę sobie w ciszy, a tu nagle wbiega sobie wielkie , czarne na główkę i leci w moją stronę. Takie większe od owczarka kłapouch z krótkà sierścią. Ku..wa zamarłem. Podleciał obwąchał mnie w pkolicach twarzy i szyji i odbiegł. Nikt go nie wołał. Jakby mnie ugryzł to bym się chyba wykreawił nad tą rzeką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 To po prostu sum z gazami po kulkach proteinowych.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 He, he przypomniała mi się scenka z filmu”Psy”- a co będzię jak wypłynie?- nie wypłynie. Nigdy nie wypływali. BIO-gazy.Tylko ludzie o mocnych nerwach i bujnej wyobraźni mogą sobie wyobrazić, jakie "cuda" są w osadach dennych w Wiśle - w miejscach o spokojnym nurcie i w zastoiskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Dzisiaj byłem w lesie.Że niby na grzybach.Idę powoli ze wzrokiem wbitym w ściółkę, i podnoszę wzrok, a przede mną stoi... ŁOŚ.Po prostu łoś Stoi i patrzy.Ja stoję i patrzę. Myślę, w którą stronę sp.dalać.Ale najpierw chciałem mu cyknąć pamiątkową fotkę i jak sięgnąłem po telefon, to odwrócił się i wszedł w krzaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 W jakich okolicach go trafiles ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszkuuu Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Krótkie sprawozdanie z wczorajszego wypadu: Byłem wieczorem na Dąbiu, jakieś ryby kręciły się w łowisku. Wydaje się się, że miałem pstryka na woblera ale mogła to być właściwie każda ryba stojąca na rozmytej opasce, podpięta za kapote. Nie mniej po tym pstryku widziałem rozchodzącą się fale na wodzie tuż obok woblera. Spotkałem innego wędkarza i też mówił, że lipa. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Ja ruszam w sobote rano. Znalzlem na strychu wygrana kiedys wedeczke mikado super sensitive spin 2,7 5-18. Sprawdze co to warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Jesienią łośki tak mają, żarcie ważniejsze niż ostrożność. Jakieś dwa lata temu jeden żerował na jabłkach w sadzie koło domu znajomej w Brzoskwini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 W jakich okolicach go trafiles ? W Nawojowej Górze koło Tenczynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 (edytowane) Byłem 2 godzinki w Grabiu. Nad wodą ładnie. Robaki latają, słonko przygrzewa. Woda ma 14 stopni. Bardzo czysta. Na powierzchni widoczna jedynie aktywność małych ryb. Poza tym w zastoiskach bąblowaly leszcze. Rozłożyłem długiego "lighta". Przeszedłem 4 przelewy. Złowiłem jednego klenika. Walnął jak zły, pomimo skromnych 25 cm.Poza tym nic.Nie widać bolków, choć ukleje nadal na płytkim. Edytowane 18 Października 2019 przez J-O-K-E-R 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Wygląda na to, że większa szansa na ryby jest nad Rabą. Nie może być aż tak źle. Ryba jest, żeruje, tylko ciężko ją przechytrzyć, ale ludzie łowią (podobno). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 5 godzin i szczupak przedszkolak z miejsca gdzie powinna stać metrówa. Rozczarowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 U nas spoko, sum, kleń, 2 szczupaki, sandaczyk i jeden okoń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daczsan Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 6-12 na zero... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 U nas spoko, sum, kleń, 2 szczupaki, sandaczyk i jeden okoń.Może powtórka? Weź nie wymiekaj [emoji6] Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Będę musiał wyeksmitować matkę mojego dziecka ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Dziś tylko godzinka na w3. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Nie ma to jak dobrze dobrana przyneta. Sumy na smużaki łowisz? Dziś tylko godzinka na w3. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Na smużaki drobiazg bierze my łowimy białoryb na wobki 9-12 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Nie ma to jak dobrze dobrana przyneta. Sumy na smużaki łowisz? Pudełko ze smużakami sprzedałem 2 lata temu więc nie. Jak mam łowić ryby w rozmiarze 20cm to wolę zejść o kiju. Druga sprawa jest taka że od 2 lat mało kiedy łowię na lekko, a jeśli już to używam przynęt w rozmiarze 7-12cm. Raczej w porach cieplejszych uganiam się za sumami, a to wymaga użycia mocnego sprzętu. Mogę się pochwalić, że złowiłem jednego suma na poppera w tym roku, malizna ale był. Popper miał 15cm. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Pudełko ze smużakami sprzedałem 2 lata temu więc nie. Jak mam łowić ryby w rozmiarze 20cm to wolę zejść o kiju. Druga sprawa jest taka że od 2 lat mało kiedy łowię na lekko, a jeśli już to używam przynęt w rozmiarze 7-12cm. Raczej w porach cieplejszych uganiam się za sumami, a to wymaga użycia mocnego sprzętu. Mogę się pochwalić, że złowiłem jednego suma na poppera w tym roku, malizna ale był. Popper miał 15cm. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Wygląda jakby go dwóch wędkarzy jednocześnie złowiło ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Kotwica była dopalona twisterem [emoji6] Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przeman Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Panowie, przepraszam za offtop. Może wiecie gdzie w Krakowie mogę oddać kołowrotek spinningowy do czyszczenia/przeglądu/regeneracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi