Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie myślę że gdyby to był jakiś trujący gaz to ryby unikały by tego miejca, a tak nie jest. Pływa tam drobnica, bolki walą tam zawsze.

Miałem tam ostatnio nieprzyjemne zdarzenie. Boję się psów. Dużych szczególnie. Ugryzł mnie w dzieciństwie.

Łowiłem sobie stacjonarnie na sandacza. Nawet sobie podkładkę pod tyłek wziąłem dla wygody. Siedzę sobie w ciszy, a tu nagle wbiega sobie wielkie , czarne na główkę i leci w moją stronę. Takie większe od owczarka kłapouch z krótkà sierścią. Ku..wa zamarłem. Podleciał obwąchał mnie w pkolicach twarzy i szyji i odbiegł. Nikt go nie wołał. Jakby mnie ugryzł to bym się chyba wykreawił nad tą rzeką.

He, he przypomniała mi się scenka z filmu”Psy”

- a co będzię jak wypłynie?

- nie wypłynie. Nigdy nie wypływali.

BIO-gazy.

Tylko ludzie o mocnych nerwach i bujnej wyobraźni mogą sobie wyobrazić, jakie "cuda" są w osadach dennych w Wiśle - w miejscach o spokojnym nurcie i w zastoiskach :)

Dzisiaj byłem w lesie.

Że niby na grzybach.

Idę powoli ze wzrokiem wbitym w ściółkę, i podnoszę wzrok, a przede mną stoi... ŁOŚ.

Po prostu łoś :)

Stoi i patrzy.

Ja stoję i patrzę. Myślę, w którą stronę sp.dalać.

Ale najpierw chciałem mu cyknąć pamiątkową fotkę i jak sięgnąłem po telefon, to odwrócił się i wszedł w krzaki :)

Krótkie sprawozdanie z wczorajszego wypadu:

Byłem wieczorem na Dąbiu, jakieś ryby kręciły się w łowisku. Wydaje się się, że miałem pstryka na woblera ale mogła to być właściwie każda ryba stojąca na rozmytej opasce, podpięta za kapote. Nie mniej po tym pstryku widziałem rozchodzącą się fale na wodzie tuż obok woblera. Spotkałem innego wędkarza i też mówił, że lipa.

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Byłem 2 godzinki w Grabiu. Nad wodą ładnie. Robaki latają, słonko przygrzewa. Woda ma 14 stopni. Bardzo czysta. Na powierzchni widoczna jedynie aktywność małych ryb. Poza tym w zastoiskach bąblowaly leszcze. Rozłożyłem długiego "lighta". Przeszedłem 4 przelewy. Złowiłem jednego klenika. Walnął jak zły, pomimo skromnych 25 cm.

Poza tym nic.

Nie widać bolków, choć ukleje nadal na płytkim.

Edytowane przez J-O-K-E-R
  • Like 1

Nie ma to jak dobrze dobrana przyneta. Sumy na smużaki łowisz? :)

Pudełko ze smużakami sprzedałem 2 lata temu więc nie. Jak mam łowić ryby w rozmiarze 20cm to wolę zejść o kiju. Druga sprawa jest taka że od 2 lat mało kiedy łowię na lekko, a jeśli już to używam przynęt w rozmiarze 7-12cm. Raczej w porach cieplejszych uganiam się za sumami, a to wymaga użycia mocnego sprzętu. Mogę się pochwalić, że złowiłem jednego suma na poppera w tym roku, malizna ale był. Popper miał 15cm.

91844d863b2e1388ebc50dac3c943dee.jpg

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Pudełko ze smużakami sprzedałem 2 lata temu więc nie. Jak mam łowić ryby w rozmiarze 20cm to wolę zejść o kiju. Druga sprawa jest taka że od 2 lat mało kiedy łowię na lekko, a jeśli już to używam przynęt w rozmiarze 7-12cm. Raczej w porach cieplejszych uganiam się za sumami, a to wymaga użycia mocnego sprzętu. Mogę się pochwalić, że złowiłem jednego suma na poppera w tym roku, malizna ale był. Popper miał 15cm.

91844d863b2e1388ebc50dac3c943dee.jpg

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

Wygląda jakby go dwóch wędkarzy jednocześnie złowiło ...

• Like 1