Robert.B Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Powiem jeszcze że to działa . Zgłosiłem kiedyś jak koleś patroszył żywego szczupaka i filmik usunęli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Poszło zgłoszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 No to ja też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 A czy filmik nie jest doskonałą autoparodia i nie przysłużyłby się propagowaniu postawy dokładnie odwrotnej niż prezentowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszkuuu Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Niby tak tylko nie liczę na to że podobni jemu Janusze z ego tak wielkim że mogliby na nie wsiąść i odlecieć w kosmos to zrozumią. Raczej spodziewałbym się, że będą go naśladować bo jak zobaczą taki łeb suma to im co najwyżej gula skoczy, a Grażyna nie zdąży nagotować bigosu na uspokojenie. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Oczywiście szkoda ryb, ale tak, się kiedyś łowiło. Dziś też, choć coraz więcej wędkarzy, a szczególnie łowiących na muchę czy spinning, wypuszcza ryby bo byłoby bardzo kiepsko z rybostanem. Problemem o którym nikt nie wspomniał jest to, jak osoby z poza wędkarskiego świata , postrzegają nas wędkarzy. Generalnie, łowienie ryb jest postrzegane jako "dziwne" hobby. Zawsze gdy się zdradzę i powiem komuś , że łowie to widzę to zdziwienie. A że nudne, a czy nadaje się do jedzenia. Kiedy mówię , że wypuszczam to widzę niedowierzanie. Takie filmiki jak ten utrwalają stereotyp wędkarza - mięsiarza, pozyskującego rybę do zjedzenia, męczącego ryby itdNiestety musi jeszcze trochę czasu upłynąć, aż się to zmieni.Byłem w niedzielę nad Rabą. Wędkarzy mnóstwo. Większość dziadki łowiące na grunt. Byłem też w poniedziałek. Na brzegu łuski po skrobanych rybach i taki syf, że szkoda gadać. Słoiki, opakowania bo zanętach, pojemniki plastikowe po robakach. Szlag by ich trafił. Edytowane 19 Listopada 2019 przez EdekDeBeściak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Janusz - łowca okazów - wraca do domu: https://youtu.be/y7L0yIVqrdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktos Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Odemnie również poszło zgłoszenie. Stanowcze NIE dla filmów tego typu na yt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Nie wiem czy wiecie, ale to komendant SSR jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Noto przykład daje ładny młodym pokoleniom.Załosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Oczywiście szkoda ryb, ale tak, się kiedyś łowiło. Dziś też, choć coraz więcej wędkarzy, a szczególnie łowiących na muchę czy spinning, wypuszcza ryby bo byłoby bardzo kiepsko z rybostanem. Problemem o którym nikt nie wspomniał jest to, jak osoby z poza wędkarskiego świata , postrzegają nas wędkarzy. Generalnie, łowienie ryb jest postrzegane jako "dziwne" hobby. Zawsze gdy się zdradzę i powiem komuś , że łowie to widzę to zdziwienie. A że nudne, a czy nadaje się do jedzenia. Kiedy mówię , że wypuszczam to widzę niedowierzanie. Takie filmiki jak ten utrwalają stereotyp wędkarza - mięsiarza, pozyskującego rybę do zjedzenia, męczącego ryby itdNiestety musi jeszcze trochę czasu upłynąć, aż się to zmieni.Byłem w niedzielę nad Rabą. Wędkarzy mnóstwo. Większość dziadki łowiące na grunt. Byłem też w poniedziałek. Na brzegu łuski po skrobanych rybach i taki syf, że szkoda gadać. Słoiki, opakowania bo zanętach, pojemniki plastikowe po robakach. Szlag by ich trafił.No to mnie pocieszyłeś . Znaczy są ryby w Rabie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 (edytowane) No to mnie pocieszyłeś . Znaczy są ryby w Rabie Są, ale jak się robi zimniej i bliżej jesieni/zimy to jakby gdzieś się chowały. W lecie można powiedzieć, że są wszędzie, to później są odcinki jakby bezrybne i trudno coś złowić. Na jakiegoś klenika, okonka można liczyć zawsze, ale coś grubszego na spina to już raczej fuks. Edytowane 21 Listopada 2019 przez EdekDeBeściak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Raba w tym roku darzyła mnie kleniami i boleniami. Ale lowię tam do maja , bo potem przesiadam się na Wisłę.Bolenie na Wiśle dziś słabo aktywne i zostałem przez nie pokonany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Bolenie do maja się nie liczą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Haha ..cenzura . Do końca maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Bolenie do maja się nie liczą Ty tak poważnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Panowie, a może i Panie, chyba ostatni ładny weekend przed nami. Gdzie kończycie sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Panowie, a może i Panie, chyba ostatni ładny weekend przed nami. Gdzie kończycie sezon?Do 31 grudnia daleka droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Z szczupłymi to wszystko przed nami. Jak się trafi kilka dni z nocnym mrozem to ruszą na wielkie żarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszkuuu Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Panowie, a może i Panie, chyba ostatni ładny weekend przed nami. Gdzie kończycie sezon?Jeśli pogoda będzie sprzyjać to tak szybko nie skończę. Jeśli ten weekend okaże się ostatnim wedkarskim weekendem w tym sezonie to kończę go na Bagrach licząc, że coś wydłubie na drobne gumki. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Dziś mój światopogląd na jesienne łowienie się delikatnie zmienił.Klenie i szczupaki wolały wolno prowadzone żelazo.Obrotówka nr 3 i wahadło 10 cm z cieniutkiej blachy dało ryby w około krakowskiej Wisły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Kiedyś na Wiśle, kiedy woblery i gumy nic nie dawały, założyłem blachę (dosłownie) wielkości dłoni - zrobioną przeze mnie z mosiężnej taśmy.Cienka, lekka, kolebiąca się przy bardzo wolnym prowadzeniu.I 3 czy 4 szczupaki wzięły w krótkim czasie. Jadąc na bolenie też mam w rezerwie pudełko z wahadłówkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszkuuu Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Koledzy co w wodzie piszczy? Dzieje się coś czy skończyliście już sezon? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 (edytowane) W październiku i na początku listopada polowałem na sandacze. Kilka się powiesiło. Teraz w moich miejscówkach praktycznie ryby umilkły. Być może pory żerowania się zmieniły, ale równie dobrze mogły zostać zjedzonedo zera... Edytowane 28 Listopada 2019 przez J-O-K-E-R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 W październiku i na początku listopada polowałem na sandacze. Kilka się powiesiło. Teraz w moich miejscówkach praktycznie ryby umilkły. Być może pory żerowania się zmieniły, ale równie dobrze mogły zostać zjedzonedo zera... To kolego chyba obrabiamy te same miejscówki i ja też tam zdążyłem połowić,co prawda bez szału z rozmiarami, ale od polowy listopada jest lekko mówiąc pyta. Niestety nawet w tygodniu odcinek odwiedza dość często jeden "wędkarz" z filecikiem i patrząc na całokształt tej osoby to wątpię, że uprawa no-kill.Jako pierwsze chyba wyniosły się bolki, klenie siadały tylko tę większe przy poszukiwaniu sandaczy, o dziwo też za dnia. Drobnica nadal jest i ją widać, a tej nocy nawet uwiesił mi się leszcz za bety taki na oko 50 cm (zapięty za płetwę grzbietową, już myślałem, że mam zeda na metr i roczarowanie). Myślę, że aktualnie powodem jest temperatura wody. Jak było jeszcze powyżej 8 st. C to jakieś sandacze gryzły, przy 9-10 były jeszcze bolki i często siadały klenie. Trzeba chyba przenieść się na typowo zimowe miejscówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi