Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

No to i tak dobrze. Bolus w zimie juz jest napakowany grubo,60-ka wyglada jak arapaima :) , tylko ileż można łowić te bolenie? Nikogo to juz nie jara, zwłaszcza o tej porze roku..wiem jak jest wolałbyś jednego sandacza 70+ jak 10 boleni.

Choc bolki w tym roku też nie rozpiescily...

...coś dojdzie na fundusz koła (teraz to na poczet nie wykonania pracy na rzecz koła :D)

Tzw fundusz koła od kiedy pamietam - czyli ponad 20 lat, i niezależnie od koła to równowartość 0,5L gorzały. Różnice są niewielkie, kwestia co piją w zarządzie

Rzecz jasna to czysty przypadek.

Oczywiście są koła, gdzie zarząd pije za swoje. Fundusz idzie na co innego.

Ceny jak w Cocomo :) dniowka 50 kuzwa drożej jak na komercji :) drinka z parasolka chyba dorzucaja do tego.

Ale jest taki chlop co chciał coś zmienic, sprul sie do tych kuerew jako jedyny. Chcial zrobić protest. Na wedkarskiewakacje.pl . To się 25 osób podpisalo. A w Warszawie jedyny kto oprotestowal tą bandę to jakiś Albaniec. Mileczenie jest oznaką zgody.

Musimy czekać aż emigranci przyjadą z Maroka to wtedy dopiero ich rozgonia, bo się w 5 minut zbiorą. Ja mogę nie płacić karty w tym roku. Ale to musi byc 2000 osób A nie 8. Wystarczy ze pojadę dalej niż Brzegi i nie spotkam nikogo przez rok.

Ja tu No Killuje jak poyebany, A co roku mam drożej. Zbyszek byl e tym roku na roztoczy to za 120 zl kartę na rok kupil dla No Killa i lipieni i pstragow powyżej 50 cm polowil.

• Like 1

Japierdziu podziwiam Cię. Oczywiście polowiles jak stary :) przynajmniej w jakis sposób olales system. Masz karte Ale nie jesteś w organizacji która Cie do tego zmusza.

Nie płać im więcej.Zlego słowa na Ciebie nie powiem.

A jak dostaniesz mandat, co jest malo prawdopodobne, to się zrzuce.

Kontroli nie miałem. A szkoda. Bo łowiłem zawsze z opłatą.

Zresztą po co kontrole? Nawet kłusownik z glizdą niewiele zdziała na Prądniku czy Rudawie.

Zobaczymy jak się będzie rozwijała sytuacja na Świnnej Porębie, to może tylko tam się przerzucę.

Kontroli nie miałem. A szkoda. Bo łowiłem zawsze z opłatą.

Zresztą po co kontrole? Nawet kłusownik z glizdą niewiele zdziała na Prądniku czy Rudawie.

Zobaczymy jak się będzie rozwijała sytuacja na Świnnej Porębie, to może tylko tam się przerzucę.

Pustynia trwa . Byłem w weekend ;)

Ja również nie narzekam.

W weekend byłem z kumplem - w sumie mieliśmy około 15 holi, niestety nie wszystko udało się wyjąć ale jednak. Głównie sandaczyki.

W tym roku na Wiśle dwa Pb. Sandacz 96 i szczupak około metra, nie mierzony bo Miarki nie miałem, a chciałem szybko wypuścić.

Podziwiam tylko tych co narzekają przed ekranem zamiast nad wodę ruszyć, albo po 2 wypadach stwierdzają że ryb nie ma.

Dużo nie ma, ale jeszcze są i to w miejscach uczęszczanych z wydeptanymi ścieżkami.

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Macie zdrowie...

Może robicie coś nie tak?

No jak nie jak tak.

Gdybym Cię wziął 20 lat temu nad Łososinkę, pokazywałbyś mi kamień, a ja Ci mówię, jaki pstrąg tam siedzi i łowię go w kilku rzutach.

Ty byś moze złowił jakieś przypadkowe. I wcale bym nie powiedział, żeś dupa, nie spiningista.

Po prostu kluczem jest znajomość łowiska i ilość przepracowanych kołowrotko-godzin.

Ty, czy chłopaki spełniacie oba warunki i jesteście na Level-Master. Ale ilu takich speców jest w Krakowie? Kilku? Kilkunastu?

Zdecydowana większość wiślanych spiningistów przez całe wędkarskie zycie nawet nie zobaczy metrowego sandacza.

Ale to nie zmienia faktu, że ogólnie populacja ryb w Wiśle ORAZ pozostałych rzekach drastycznie i dramatycznie spada.

Ja na innym odcinku rzeki przez kilkanaście lat łowiłłem bolenie. Dużo boleni. Zaczynając od spartańskiego i prostackiego sprzętu.

W kolejnych latach coraz lepiej poznawałem rzekę, techniki łowienia, miałem coraz lepszy sprzęt, coraz doskonalsze przynęty i... łowiłem coraz mniej.

Gdzie są pstrągi w Rudawie, Prądniku, Dłubni, Szreniawie, Stradomce?

Gdzie są stada świnek czy kleni w Rabie albo Dunajcu?

W tym rzecz. Nie chodzi o pojedyncze matuzalemy łowione przez nielicznych ekspertów.

Chodzi o ogólny stan pogłowia wszystkich gatunków.

Jest bezdyskusyjne, że do tego stanu doprowadziło PZW, którE korzystajac z pozycji monopolisty-dyktatora postępuje racjonalnie: ma w dupie wody, ryby i wędkarzy, każe płacić haracz za możliwość stanięcia z wędką nad wodą, a kasę marnuje albo kradnie.

Postępuje racjonalnie, bo PO CO ma się o cokolwiek starać, jak i tak ma zagwarantowaną pozycję monopolisty i może bezkarnie PASOŻYTOWAĆ?

Moze wystarczy, bo każdy wie o co chodzi, a jak nie wie, to znaczy że albo udaje, albo należy do gatunku PASOŻYTÓW :)

• Like 3