Flexx Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 https://upadektechnikikrakowa.blogspot.com/2017/09/zegluga-wislana-cz5.htmlAutor tego spotbloga (czy tam blogspota) znakomicie odnalazłby się w ZSRR w latach dwudziestych i trzydziestych XX w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Ja pod koniec roku trochę okoni łowiłem na Przylasku 1, trafiał się takie w okolicach 30. Może nie jest zamarznięte Raczej będzie . W weekend pojechałem na małe bajorko pod Kraków a tam lód . Staw płaszowski i dąbie cienka tafla lodu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 a kanał (dawniej) ciepłej wody w Hucie? Przypomina Żerański w Warszawie, a tam łowią okonie jak tylko nie ma lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 a kanał (dawniej) ciepłej wody w Hucie? Przypomina Żerański w Warszawie, a tam łowią okonie jak tylko nie ma lodu.Tam by można spróbować choć przyznaję szczerze ,że ostatnim razem byłem tam jakieś pięć lat temu . Jednego małego paska złowiłem .Taki news z naszego podwórka ... https://gazetakrakowska.pl/krakow-tak-ma-wygladac-plaza-na-bagrach-wizualizacje/ar/c1-14705817 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Niewiele od stanu obecnego się to różni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Będą dobre na klenie i pstrągi w tym sezonie? PS. Nie wiedziałem, gdzie się pochwalić nowymi "starymi" skarbami. Dziś wpadło w moje ręce 30 sztuk żabek Manns w rozmiarze 7 cm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Będą dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruntownik93 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Około 100 kormoranow lata sobie wokół mostu w Niepołomicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Około 100 kormoranow lata sobie wokół mostu w NiepołomicachNatura radzi sobie jak może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 (edytowane) Takich dwunożnych z wędkami też nie brakuje. W sobotę dwóch panów z gumą za sandaczem chodzili, po kontroli okazało się, że nawet licencji nie mają. Edytowane 20 Stycznia 2020 przez Licus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Ja w zeszłym tygodniu też miałem kontrole PSR nad Wisłą patrolowali od Przewozu do Niepołomic i kanał ciepłej wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Panowie pewnie na Białoryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Ja w zeszłym tygodniu też miałem kontrole PSR nad Wisłą patrolowali od Przewozu do Niepołomic i kanał ciepłej wody.Trzeba przyznać ,że kanał jest kontrolowany bardzo często . Wprawdzie nie łowie tam od kilku dobrych lat ale ja bywałem to kontrola średnio raz na dwa wypady .Przyznaję bez bicia ,że w latach 90 pojechałem tam pierwszego stycznia bo mnie nosiło i zapłaciłem stówkę kary za brak opłat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 No i prace ruszyły. Co o tym koledzy myślicie ? Potrzebna jest nam kolejna tama ?https://krakow.wody.gov.pl/aktualnosci/1028-stopien-wodny-niepolomice-prace-koncepcyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Nosz kurrrrr... Potrzebny ten stopień jak piąte koło u wozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Nie znacie się.Na polytyce. Przecież to oznacza kolejne milijony, bardzo dużo milijonów do przytulenia! Poza tym: Zosia za 2 lata kończy licencjat w Wyższej Szkole Gotowania na Gazie, więc jak w sam raz nada się do rady nadzorczej spółki budowlanej.(skoro Misiewicz przedszkolankę z licencjatem wsadził do RN Polskiej Grupy Zbrojeniowej, to znaczy, że da się)Śwagier Ździsław już szósty rok na bezrobociu, więc zostanie dyrektorem odcinka. To nic, że ledwo skończył 6 klas podstawówki, ale w ogródku wykopał oczko wodne, więc na hydrotechnice się dobrze zna. Za 100 tysięcy miesięcznie może się trochę pomęczyć i w krawacie pochodzić. Czekamy na akcję propagandowo-katastroficzną, że Przewóz za chwilę się zawali (co akurat jest prawdą), woda z Krakowa ucieknie, Wzgórze Wawelskie osunie się do Wisły, a fala powodziowa zaleje Warszawę, Żuławy i Bornholm.Obowiązkowo gdzieś się tu jeszcze wplecie wiatraki i samochody elektryczne - i KAŻDA kwota zostanie zaakceptowana. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 (edytowane) O budowie stopnia w Niepołomicach piszą już od X lat i nie widzę tu żadnego związku z obecną ekipą rządzącą. Robią kolejny krok który ktoś obrał i sprawdzają czy to coś da dobrego czy nie i tyle w temacie. http://www.iop.krakow.pl/pobierz-publikacje,1189 Edytowane 28 Stycznia 2020 przez PePe. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Lubie czytać pezeta, nawet jeśli popada w skrajności... Lubię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 @pezet ma absolutną racje. To nie są skrajności. Zyjemy w realich, gdzie paranoja i cynizm są po prostu cechami przystosowania do środowiska. Problem w tym, ze wędkarz to nie kleń, i nie tak szybko adaptuje sie do cuchnącego kanału. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 O budowie stopnia w Niepołomicach piszą już od X lat i nie widzę tu żadnego związku z obecną ekipą rządzącą. Robią kolejny krok który ktoś obrał i sprawdzają czy to coś da dobrego czy nie i tyle w temacie. http://www.iop.krakow.pl/pobierz-publikacje,1189 Wspaniały artykuł!Rzeczowo argumentuje na wielu poziomach, dlaczego taki stopień nie tylko nie przyniesie żadnych korzyści, a tylko same szkody.ALE!Praktyka pokazuje, że im coś jest głupsze, bardziej szkodliwe, no i oczywiście - DROŻSZE, tym bardziej politycy cisną na realizację tego czegoś.Moje przerysowania, to tylko trochę przerysowania. Od zawsze powtarzam, że tzw. "inwestycje publiczne" (sprzeczność sama w sobie), zamówienia publiczne, czy spółki skarbu państwa służą głównie wydojeniu kasy. Nie ma znaczenia, czy przez fikcyjne zatrudnienia za absurdalne stawki, czy przez zwyczajną, chamską i brutalną kradzież. Taka jest norma, taki jest standard.Nieraz mówiłem o tym w kontekście naszych zainteresowań, czyli o melioracjach i regulacjach rzek.Kilka dni temu gdzieś usłyszałem o wyliczeniach tylko z jednego województwa, mówiące o wielomilionowych przekrętach na melioracjach i regulacjach właśnie. Nie mogę tego teraz znaleźć w sieci, ale jak ktoś wie, to niech podrzuci. A władza?NIESTETY!Obecny Pierwszy Sekretarz JK zafiksował się na przedwojennej, skrajnie socjalistycznej sanacji, w związku z czym co chwilę wychodzi premier i bredzi coś o "Wielkich Budowach Socjalizmu". A taka zapora na Wiśle znakomicie nadaje się na Wieko-Pomnik Socjalizmu.I pretekst będzie kolejny do nałożenia 150-tego podatku i podniesienia dotychczasowych. Więc niestety na to wygląda, że ten absurdalny projekt ma wielką szansę na realizację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Pezet, u nas nikt nie patrzy trzeźwo na politykę. Jak ktoś sie deklaruje jako prawica - to choćby rozdał pół skarbu państwa na zasiłki na wódkę (z czego 80% wraca jako akcyza), bedzie w pojęciu medialnym prawicą. Nawet faszysttą dla opozycji. Definicji, analizy nie ma.Komuchy od Rakowskiego były bardziej prawicowe ekonomicznie niż wszystko po okrągłym stole. A jak syn mnie pyta kto był największym Polakiem XX wieku, to mowie że Witos.Dopóki bedzie układ rozdziału kasy i PZW to nic sie nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Z innej (nominalnej dla tego wątku) beczki.Byłem dziś porzucać półtorej godzinki w okolicy Woli Batorskiej. Wybrałem sobie dosyć prosty, wolny odcinek z niezbyt wysokim brzegiem, starymi, praktycznie zupełnie rozmytymi resztkami ostróg i kilkoma drzewami leżącymi w wodzie. Łowiłem w sąsiedztwie nurtu, ale na znacznie spokojniejszej wodzie. Nie było zbyt głęboko - jak to na Wiśle, aczkolwiek plaża to nie była. Przeszedłem ok 400-500 m, co kilka kroków wykonując 2-3 rzuty. Zwykle na Wiśle ryby dostaję w pierwszych rzutach po zmianie stanowiska... Łowiłem w poprzek rzeki wolno prowadząc spore smukłe wobki 6-9 cm.Zszedłem absolutnie bez kontaktu. Na koniec dowiedziałem się od napotkanego wędkarza że niedaleko mieszka TadekB.Tadek! Jak Ty TO robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Jak ktoś sie deklaruje jako prawica - to choćby rozdał pół skarbu państwa na zasiłki na wódkę (z czego 80% wraca jako akcyza), bedzie w pojęciu medialnym prawicą. Nawet faszysttą dla opozycji. Definicji, analizy nie ma.i "Zjednoczona Prawica", która jest radykalnie lewicowa i komunistyczna.UE, uważana za "kraje kapitalistyczne", a radykalna forma marksizmu (Manifest z Ventotene) jest oficjalnie uznana za JEDYNY program budowy "wspólnoty". Zaś jej autor - skrajny komunista i trockista - Spinelli jest jej patronem.Przedwojenna Polska, jawnie socjalistyczna od 1926 roku, która do konstytucji z 1935 miała wpisane zasady włoskiego komunizmu czyli faszyzmu - do dzisiaj jest uważana za państwo kapitalistyczne.I tak dalej... Bełkot i chaos pojęciowy jest tak zaawansowany, że "lud ciemny" nawet się nad tym nie zastanawia, tylko "zapala telewizor" i bezkrytycznie pochłania propagandę.Signum temporis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 (edytowane) Na koniec dowiedziałem się od napotkanego wędkarza że niedaleko mieszka TadekB.Tadek! Jak Ty TO robisz? Jak? Ano tak :http://jerkbait.pl/topic/135376-klenie-2020/page-6 A ten kawałek Wisły faktycznie widzę z domu. Czy raczej wiślany wał. Swoją drogą zawsze jest jakoś tak, że ciągnie nas gdzieś daleko, a pod domem się nie łowi. Nieczęsto tam zaglądam. W zimie w niedalekiej odległości od niego są dwa odcinki, takie po 100m, gdzie teoretycnie muszą być, ale póki co to jakoś ryb nie dały. Choć napewno jeszcze tam zaglądnę. Co do projektowanego stopnia.Mnie zastanawia tylko jeden temat. Jak już powstanie, to jak ten odcinek będzie wyglądał w lecie, kiedy skiśnie cały ten syf, który wpada dziś poniżej Przewozu. Piszę o Serafie i o zrzucie niby oczyszczonych ścieków z Kujaw. Dlatego nie znoszę Przewozu. Oczywiście ryb tam najwięcej, ale mnie tam poprostu śmierdzi. Dziś te zrzuty idą do rzeki która płynie i jakoś sobie z tym radzi. Ale co będzie jak słabo oczyszczone, a nierzadko wcale nie oczyszczone ścieki bądą spływać do praktycznie stojącego kanału? A potem cały ten kis i tak popłynie niżej. Lux. Edytowane 29 Stycznia 2020 przez tadekb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Wybieracie się na zebranie bo Koło Stare Miasto zaprasza .2 terminy ciekawy pomysł Za dzieciaka fajnie była tam prowadzona szkółka muchowa.Sporo mogłem podpatrzeć od swoich nauczycieli . Zarząd koła Stare Miasto zaprasza wszystkich swoich członków na Walne Zgromadzenie Sprawozdawcze które odbędzie się w dniu 9-02-2020 w kawiarni Artefakt Cafe ul. Dajwór 3 pierwszy termin godzina 12:00 drugi termin 12:15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi