Roseth Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Dzięki za odzew Wypad przełożony na jutro. Może żywioły na "w" woda i wiatr trochę osłabną. Z tym,że jutro ma padać po południu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Ja byłem wczoraj na W3 w okolicach Niepołomic. Woda wysoka po szczyty główek. Nie płynął żaden syf i taka wydawała się do łowienia. Zaraz po burzy przeszedłem kilka klatek, wszystkie przynęty z pudeł przewalilem i nic.A tak BTW. Jakie macie spostrzeżenia do łowienia w deszczu... Czy to jakiś wpływ na zerowanie ma? Wiem że jest masa innych czynników ale tak łowiąc wczoraj jak padało się zastanawiałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) Ja bardzo lubię łowić bolenie na podniesionej wodzie i takiej w kolorze kawy z mlekiem. Wsteczne prądy przy brzegu, zalana przybrzeżna trawa to dobre miejsca w podczas przyborów. Szczególnie sprawdzały mi się wtedy ciemnie woblery lub takie , które mają czarne grzbiety. Myślę, że boleniom przybór nie przeszkadza, a nawet pobudza do żerowania, bez względu na porę dnia. Edytowane 30 Maja 2020 przez EdekDeBeściak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Ja bardzo lubię łowić bolenie na podniesionej wodzie i takiej w kolorze kawy z mlekiem. Wsteczne prądy przy brzegu, zalana przybrzeżna trawa to dobre miejsca w podczas przyborów. Szczególnie sprawdzały mi się wtedy ciemnie woblery lub takie , które mają czarne grzbiety. Myślę, że boleniom przybór nie przeszkadza, a nawet pobudza do żerowania, bez względu na porę dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Dziś od 14-tej W5. Ja i kolega bez kontaktu. Później przeskoczyliśmy na W4. To samo. Fajna podniesiona woda, w miarę czysta. Szukałem przy brzegu, szukałem dalej. Zero aktywności ryb. Przy brzegu pierwszy wylęg już grasuje, taki 12-15mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 W3.Piątek pare brań + fajny boleń na 4cm woblera malowanego na okonia. Widziałem wyskajujące z wody małe okonie, to takiego założyłem.Boleń siedział w trawie, 20cm od brzegu. Wczoraj Wisła jakby jeszcze przyspieszyła. 24gr + spora szczupakowa guma czasem nie wystarczało na dojechanie do dna. Woda o dziwo czysta i dość ciepła. Leszcze widać że dogrywkę tarła chyba zarządziły bo gonią aż im płetwy wystają nad wodę. pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 (edytowane) Wczorajsza Wisła na wysokości ujścia Cedronu. Kawa z mlekiem plus pełno spływającego syfu: Edytowane 1 Czerwca 2020 przez zeralda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Cedronu czy ujscia skawinki raczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 (edytowane) Niektórzy miejscowi na Skawinkę mówią Cedron (jakoś tak brzmi bardziej światowo ;-)). Na mapach google Cedron to dopływ Skawinki ale to jakiś babol jest. Wszyscy w Kalwarii mówią na ten potok Cedron a nie Skawinka. Edytowane 1 Czerwca 2020 przez zeralda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Raczej rzeka przybiera nazwe ostatniej miejscowosci przed ujsciem,ale ok.Dla mnie to skawinka ujscie, ale dla was moze byc cedron.Mało wazne najwazniejsze ze wody przybyło. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Od miejsca ze zdjęcia mieszkam ok. 2 km. Wszyscy w okolicy nazywają je "ujściem Skawinki do Wisły". Nikt i nigdy nie nazwał w mojej okolicy Skawinki Cedronem. To raz, a dwa, że z tego co mi wiadomo, to w górnym biegu Skawinka nosi nazwę Harbutówki, a Cedron to jej dopływ płynący od Kalwarii Zebrzydowskiej. Właśnie stamtąd rzeka wzięła swą nazwę, nawiązując do Biblii. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braco Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Wie ktoś jak wygląda woda w okolicach ujscia Raby i poniżej? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 (edytowane) Wie ktoś jak wygląda woda w okolicach ujscia Raby i poniżej? Z góry dzięki. Przypuszczam, że Raba mocno brudzi bo płynie cafe latte. Tak sobie patrzę na webcam "zakole Wisły pod Wawelem" i mam wrażenie, że sporo wody puszczają na tamach. Edytowane 3 Czerwca 2020 przez EdekDeBeściak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Raba brudna i podniesiona dość sporo w Ujsciu Solnym.Wisła w N. Brzesku podniesiona że nie widać główek kolor wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio071101 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Wie ktoś jak wygląda woda w okolicach ujscia Raby i poniżej? Z góry dzięki.Tak dzisiaj Wisła wygląda okolice przylasku Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio071101 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Tak dzisiaj Wisła wygląda okolice przylasku Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu TapatalkaKawa ale zaczyna się czyścić .Jeden Bolek na kiju ale zaparkował w zalanych trawach. Woda nie niosła śmieci do łowienia. Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 (edytowane) Uście Solne chyba...@krakus. Edytowane 3 Czerwca 2020 przez Roseth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Raczej napewno nie podkrakowska wisła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Uście Solne chyba...@krakus.Wiadomo o jaką miejscowość chodzi ale dzięki za sprostowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio071101 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Raczej napewno nie podkrakowska wisła.Wojtek ja to zdięcie robiłem na wysokości Przylasku rusieckiego trochę powyżej mostu kolejowego Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Ale to cały czas podkrakowska wisełka prawie.Ale i tak woda słaba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Czyli że nie dalej jak miesiąc temu stałem tam na środku koryta i było sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Tak, a niespełna miesiąc temu saperzy wyciągali z tego odcinka niewybuch... granat trzonkowy z I lub II wojny światowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Dzisiaj u mnie we wsi zielska nanosło okrutnie. Woda nawet czysta, ryby się chlapią, łowić się nie da. pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 A skąd to zielsko się bierze? Planuje wypad do centrum z dzwonkami w niedziele i nie wiem czy jest sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi