Adrian Tałocha Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Ostatnie noce drapieżniki całkiem aktywne więc połamania w weekend, tylko nie świecić po wodzie i nie zastawiać przejazdów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Są aktywne, to fakt. Najbardziej 4-4:30. Dziś bolo ok.70cm, mały sandacz, i 5 niezacietych brań sandaczy, w tym jedno już ładne, ale nie trafił dobrze w wobler. Tylko w te pół godziny, więc nie spać nie spać, maszerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Jak wyniki wczoraj? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Ja dzisiaj rano poszedłem zobaczyć co jest grane na opaskach, ale miałem tylko jedno branie sandaczowe. Mocne, ale nie wcięte. Ryby rano wychodzą jeść na blaty, na opaskach dalej słabo. Więc jutro rano zrobię blacik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Wieczorem były brania i coś tam nawet było holowane ale skończyło się kiedy zjechał z wodą około 40 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 (edytowane) Mizeria. Odpuszczam łowienie do odwołania. Sezon do kasacji. Popieprzony ten rok jest ... Edytowane 25 Lipca 2020 przez EdekDeBeściak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 U mnjr na razie lipa, 2 krotkie sandacze o szarówce i spokój, powalcze jeszcze ze 2h ale slabo to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gierek226 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 (edytowane) U mnjr na razie lipa, 2 krotkie sandacze o szarówce i spokój, powalcze jeszcze ze 2h ale slabo to widzę.To samo u mnie..Najlepsze, mam nadzieję że przed nami... Edytowane 26 Lipca 2020 przez Gierek226 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Rano na miejskim blaciku obyłem się bez brania. Ale walących jednocześnie 5-6 sandaczy grubo ponad wymiar, chyba nigdy nie widziałem. A na pewno grube parę lat. Ale przy takiej ilosci drobnicy nie ma szans przebić się przynętą. Warto było popatrzeć, 15 minut mielonki, potem wjechał małe sandaczyki na 10 minut, a potem znów grube, ale już pojedynczo. I o 5:05 już można wracać do spania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 U mnnie wczoraj już nic się nie działo do 1.30. Ale w weekend duży ruch na wodzie. Więc mój błąd z wyborem miejsca w centrum i godzin łowienia, bo przy tym harmidrze wyszło to co przypuszczałem, że podejdą późno w nocy, albo nad ranem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Taka ta nasza Wisła, jak już czlowiek mysli, że sobie poukładał w głowie co i jak to sie okazuje, że taki ch... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Ja też łowiłem do 1.30 i cały czas drobnica była niespokojna, okazało się że klenie je zaganiały ale za bardzo nie chciały brać, złowiłem dwie sztuki w okolicach 45cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Adrian i dlatego się Wisełka nigdy nie znudzi. Ja zerwałem wczoraj na bulwarach nockę do świtu. Łowiłem sposobem który ostatnio zawsze dawał sumka. Nawet dwa namierzyłem ale żarły na środku poza zasięgiem rzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 (edytowane) Adrian i dlatego się Wisełka nigdy nie znudzi. Ja zerwałem wczoraj na bulwarach nockę do świtu. Łowiłem sposobem który ostatnio zawsze dawał sumka. Nawet dwa namierzyłem ale żarły na środku poza zasięgiem rzutu.Ja bylem na sandaczowo, ale dwója dwa razy zatakowala koło mnie kaczki. Ale tak Wisła się nie nudzi, bo łowi się po to, żeby trafić dużą rybę, no i nocne łowienie, to moja druga milość po pstrągowaniu. Edytowane 26 Lipca 2020 przez Adrian Tałocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 (edytowane) . Edytowane 26 Lipca 2020 przez Adrian Tałocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Ja byłem wczoraj chwile po 19:00 poniżej przewozu wiało ciężką padaka zero ataków, ale jakims fartem zdusilem sportowego bolenia. Branie ciężka bomba na powierzchni myślałem ze dużo większy. Zawinąłem się wkrótce na Dolnych Młynów i wróciłem grubo zbombardowany o 5 rano 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Na Wiśle w Świniarach w miejscu dawnego promu działa tymczasowy most pontonowy. Byłem dzisiaj na rowerze z młodym poobserwować trochę wodę. Cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Ale to tylko oznacza , ze o tej porze przy powierzchni ryby nie zerują i nie pokazują się. Nie oznacza , że nie zerują w ogóle i ze np. jakieś nie zaatakują wabika spiningowego w innych warstwach wody lub o innej porze. Trzeba próbować o różnych porach, najlepiej wieczorem lub rano, lub w nocy, w różnych miejscach i różnymi metodami. Głowa do góry , bierz kija i próbuj aż wreszcie odkryjesz dobry sposób o dobrej porze 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braco Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 (edytowane) Dokładnie. Ja po 3h bez ryby o poranku we wtorek pojechałem wieczorem i pierwszy Bolek w sezonie z warkocza wyjechal. Coś tak czułem że już musi coś siąść. Później komary mnie wyparly ale ryba niecałe 60cm a cieszy bardzo. A też kilka razy byłem na pusto. Hunter Spirit 7W ogole to dziwne obserwacje mam z Wisły ostatnio. Może się mylę w swojej ocenie tego co na wodzie ale wydaje się mi, że widuje więcej ataków suma na powierzchni niż kleni/boleni. Może takie miejsce odwiedzam ale w poprzednich latach było inaczej. Wielkie zassania suma były sporadyczne. Edytowane 30 Lipca 2020 przez Braco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Nowa miejscówka. Siedzę, klęczę, czołgam się od dwóch godzin i jak na razie wielkie G .... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Z tym sumem to prawda, boleni dużo mniej widać. Na Przewozie co prawda jestem bardzo rzadko ale znam osoby co bywają często i bolenia złowić teraz tam jest bardzo trudno ale za to sum co drugi dzień się trafia a może i częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Ruszyło się. Stabilność poziomu i przepływu wody chyba robi robotę. Na 10 brań, dwie ryby ale i tak jestem zadowolony. Centkowane dopisywały, komary dopisywały bardziej. pz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Nowa miejscówka. Siedzę, klęczę, czołgam się od dwóch godzin i jak na razie wielkie G .... Kolego,chyba muszę przeprawić się na "drugą stronę Polski" i dmuchnąć 0,7 mineralnej z Tobą na podniesienie morale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 (edytowane) „I jeszcze jeden i jeszcze raz,kolejny raz na tarczy, coś ...rwa nie tak” Koniec. Za dużo mnie to kosztuje czasu, nerwów i poświęcenia. Nie wiem co jest. Miejsca różne i te same co w zeszłym roku. Przynęty te same i nowe. Technika ta sama. W zeszłym roku prawie nie było wyjścia bez ryby. Obojętne czy Wisła, Raba czy Dunajec. Było po kilka boleni na łowienie, był pb bolenia. W tym roku od trzech miesięcy bez żadnej ryby powyżej 40 cm. Przestało mnie to bawić. Będę zaglądał i życzę Wam powodzenia ( ale nie połamania). Mam też inne hobby i mu się bardziej poświęcę. Cześć Wam. Edytowane 30 Lipca 2020 przez EdekDeBeściak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 No fajnie się czyta o tych męskich przygodach i walce z oporem materii A ja w tym sezonie w ogóle nie wyjąłem boleniowej wędki z pokrowca, bo po paru męczących i stresujących latach robię sobie pauzę.I przyjemnie bawię się w delikatny spławiczek kleniowy - przerzuciłem już sporo 50+, wczoraj dopiero pierwszy w sezonie 60 cm.A celuję w 70-tkę Ostatnio posiedziałem chwilę (wieczorem) koło stopnia Kościuszko - i nie widziałem ruchów boleni.Ale komary...... Rzeźnia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi