Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Rano na miejskim blaciku obyłem się bez brania. Ale walących jednocześnie 5-6 sandaczy grubo ponad wymiar, chyba nigdy nie widziałem. A na pewno grube parę lat. Ale przy takiej ilosci drobnicy nie ma szans przebić się przynętą. Warto było popatrzeć, 15 minut mielonki, potem wjechał małe sandaczyki na 10 minut, a potem znów grube, ale już pojedynczo. I o 5:05 już można wracać do spania.

• Like 2

U mnnie wczoraj już nic się nie działo do 1.30. Ale w weekend duży ruch na wodzie. Więc mój błąd z wyborem miejsca w centrum i godzin łowienia, bo przy tym harmidrze wyszło to co przypuszczałem, że podejdą późno w nocy, albo nad ranem.

• Like 2

Adrian i dlatego się Wisełka nigdy nie znudzi. Ja zerwałem wczoraj na bulwarach nockę do świtu. Łowiłem sposobem który ostatnio zawsze dawał sumka. Nawet dwa namierzyłem ale żarły na środku poza zasięgiem rzutu.

Ja bylem na sandaczowo, ale dwója dwa razy zatakowala koło mnie kaczki.

Ale tak Wisła się nie nudzi, bo łowi się po to, żeby trafić dużą rybę, no i nocne łowienie, to moja druga milość po pstrągowaniu.

Edytowane przez Adrian Tałocha

Ja byłem wczoraj chwile po 19:00 poniżej przewozu wiało ciężką padaka zero ataków, ale jakims fartem zdusilem sportowego bolenia. Branie ciężka bomba na powierzchni myślałem ze dużo większy. Zawinąłem się wkrótce na Dolnych Młynów i wróciłem grubo zbombardowany o 5 rano :)

• Like 2

Ale to tylko oznacza , ze o tej porze przy powierzchni ryby nie zerują i nie pokazują się. Nie oznacza , że nie zerują w ogóle i ze np. jakieś nie zaatakują wabika spiningowego w innych warstwach wody lub o innej porze. Trzeba próbować o różnych porach, najlepiej wieczorem lub rano, lub w nocy, w różnych miejscach i różnymi metodami. Głowa do góry , bierz kija i próbuj aż wreszcie odkryjesz dobry sposób o dobrej porze :)

• Like 4

Dokładnie. Ja po 3h bez ryby o poranku we wtorek pojechałem wieczorem i pierwszy Bolek w sezonie z warkocza wyjechal. Coś tak czułem że już musi coś siąść. Później komary mnie wyparly ale ryba niecałe 60cm a cieszy bardzo. A też kilka razy byłem na pusto. Hunter Spirit 7

W ogole to dziwne obserwacje mam z Wisły ostatnio. Może się mylę w swojej ocenie tego co na wodzie ale wydaje się mi, że widuje więcej ataków suma na powierzchni niż kleni/boleni. Może takie miejsce odwiedzam ale w poprzednich latach było inaczej. Wielkie zassania suma były sporadyczne.

Edytowane przez Braco

„I jeszcze jeden i jeszcze raz,

kolejny raz na tarczy, coś ...rwa nie tak”

Koniec. Za dużo mnie to kosztuje czasu, nerwów i poświęcenia. Nie wiem co jest. Miejsca różne i te same co w zeszłym roku. Przynęty te same i nowe. Technika ta sama. W zeszłym roku prawie nie było wyjścia bez ryby. Obojętne czy Wisła, Raba czy Dunajec. Było po kilka boleni na łowienie, był pb bolenia. W tym roku od trzech miesięcy bez żadnej ryby powyżej 40 cm. Przestało mnie to bawić. Będę zaglądał i życzę Wam powodzenia ( ale nie połamania). Mam też inne hobby i mu się bardziej poświęcę.

Cześć Wam.

Edytowane przez EdekDeBeściak

No fajnie się czyta o tych męskich przygodach i walce z oporem materii :)

A ja w tym sezonie w ogóle nie wyjąłem boleniowej wędki z pokrowca, bo po paru męczących i stresujących latach robię sobie pauzę.

I przyjemnie bawię się w delikatny spławiczek kleniowy - przerzuciłem już sporo 50+, wczoraj dopiero pierwszy w sezonie 60 cm.

A celuję w 70-tkę :)

Ostatnio posiedziałem chwilę (wieczorem) koło stopnia Kościuszko - i nie widziałem ruchów boleni.

Ale komary...... Rzeźnia.....