PePe. Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Nie wolno się chwalić w necie miejscówkami ! jak macie metę na Wiśle i chcecie pochwalić się fotami pięknych ryb to piszcie że złowiona np na Bagrach lub Przylasku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gierek226 Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Nie wolno się chwalić w necie miejscówkami ! jak macie metę na Wiśle i chcecie pochwalić się fotami pięknych ryb to piszcie że złowiona np na Bagrach lub Przylasku Pan PePe. dobrze prawi, więc słuchać Go.Ryby łowić i wypuszczać.Bo zaraz będziemy kondony i pieluchy z tej pięknej rzeki wyciągać.I nie chwalić się miejscówkami, przynętami itp..Dziś, dla od odpoczęcia od spinningu, wybrałem się z gruntówkami na Wisełkę.Niestety na zero.Bywa i tak...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Raz jeden uprzejmy jegomość chciał mi sprawić wp........ za wypuszczenie ryby. Przecież mogłem mu ją dać. Na jego nieszczęcie moich 100kg(w ubraniu). z daleka nie widać. Z bliższej odległości jakoś tak nagle wyhamował z zapędami. Głupie to....Ale coby nie marudzić że u nas to jest tak i gdzie indziej jest super, to mój kuzynna stałe mieszkający w Kaniadzie przeżył podobną akcję. Pan Azjata chciał go bić, i nawet mu nie przeszkadzał fakt że kuzyn jest 120kg antyterorystą. Dopiero zapewnienie że może ew. bójka może się skończyć wizytą w sądzie za napaść ostudziła pana azjatę. pz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Jak to pisał tu forum jeden z kolegów "ryby to .uje" zdecydowanie NIE ! ludzie to .uje ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 A wracając:wczoraj przyuważyłem na spokojnej płani z płytką wodą, ładną ławicę kleni. Kilkadziesiąt sztuk.A nieco z boku, dostojny osobnik ok 60 cm, w obstawie dwóch półmetrowców. Jak pancernik z eskortą niszczycieli.Nie było łatwo tam dojść przez krzaki, ale jak już się ustawiłem, to w 2-3 rzucie wyciągnąłem takiego równe 55 cm. No i nie wiem, czy to był ten większy, czy któryś z obstawy..Później jeszcze z ławicy wyjąłem kilka +/- 50, ale musiałem się szybko zwijać.Zdjęcie takiego przeciętniaka wstawiam, ze świadomością, że jest nieregulaminowe Najwyżej się usunie. Później wracałem przez rzekę i ta "płytka" woda mało mi się nie przelała górą przez spodnie Była taka przejrzysta, że zupełnie źle oszacowałem głębokość... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Tak Skawa to piękna rzeka. Wędkowałem powiem szczerze tam tylko raz w czasach studenckich. Zrobiłem sobie wycieczkę pociągiem do stacji Skawce, przez Kraków Płaszów. Wtedy marny sprzęt , żyłka gorzowska, jakieś pełne ciężkie włókno szklane i obrotówki... Złowiłem kilka kleni do 45cm. Ale pamiętam tę przejrzystą wodę , klenie na płani pod mostem takie 60-taki zupełnie nie skore do brań, no jeden ruszył się do błystki co przyprawiło mnie o palpitację serca, ale kilka cm przed przynętą zawrócił i już dalej wszystkie stały nieruchomo Widziałem też wieczorem potężnego prawdopodobnie sandacza atakującego ukleje, też go nie złowiłem , ale wspomnienia są. Z opwiadania kolegi widzę, ze warto tam się wybrać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gierek226 Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 (edytowane) Witam..Czy ktoś próbuje łowić Brzany z gruntu i chciałby się wybrać na nockę w najbliższy weekend, aby zapolować na te Księżniczki?.Chodzi mi o odcinek od Dąbia do Przewozu.Pozdrawiam Edytowane 18 Września 2020 przez Gierek226 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 @pezetJerkbait nie jest odpowiednim miejscem do prowadzenia dyskusji politycznych lub/i światopoglądowych, a tym bardziej informowania wszystkich wokół w swoim zdaniu w tym zakresie. Proszę o wypowiedzi wyłącznie merytoryczne, zgodnie z tematyką wątku, dziękuję. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 @pezet... Wiem, wiem... Tak czasem dyskusja zdryfuje.Powycinaj co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Ten rok jest jakiś dziwny. W piątek przed wieczorem pojechałem na jesienną miejscówkę. Akurat spotkałem kolegę, pogadaliśmy, pomarudzliśmy (ja bardziej) i jako jedno z podsumowań padło że jakoś tak zimno, a wydaje się że ciepło. No nic, idzie jesień. Kolega pojechał, ja wpakowałem sporego lunkersa w wodę, zabujałęm jak to na zimnej wodzie robię i siadł sandacz. Mały bo mały ale sandacz. Potem w innym miejscu dołowiłem okonia na 13cm woblera. Pomyślałem że, idzie zima...... Dzisiaj rano stwierdziełem że jest niedziela, nie można się przepracowywać, to zabrałem UL do 5gr. Połaziłem w miejscach co to klenie o tej porze powinny być, ale ani kleni ani wody nie było( znowu trochę spadło). W pudełku za to jeszcze rano było sporo a teraz nie ma. UL + ja to nie jest dobre combo na Wisłe pomyślałem i w ramach równowagi w przyrodzie podmieniłem kij na 100gr... wyrzutu. Spora guma+15gr, znowu prowadzenie jak w listopadzie. Za 5 rzutem, mocne sandaczowe przywalenie które spóźniłem. Sukces mnie zaskoczył. Albo idzie zima stulecia, albo wszystko w tym roku się p...............pz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 może tak, a może nie... Kolega 3 tygodnie temu łowił w Sanie. Chłop umie łowić i pochodzi z Sanoka. Twierdzi, że pstrągi powinny juz dawno siedzieć w górze rzeki i dopływach i kombinować z tarłem. Były natomiast tam gdzie zwykle w lecie. Więc odwrotnie niż wiślane ryby mayou. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Mam wrażenie ze pstrągi ze sanu działąją w zmowie z wiślanymi sandaczmi celem dezinformacji wędkarzy. U nie we wsi odpaliły sumy, mocno się chlapią, atakują w zatoczkach i klatkach pomiędzy główkami. Dość widowiskowo to wygląda, gorzej z braniami. Chłopcy gruntowcy też się pojawli. Sandacze znikły. pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Koledzy i koleżanki. Jak wygląda woda w Wiśle na wysokości Nowego Brzeska/Uścia Solnego/Koszyc? Kawa z mlekiem? Czy do łowienia? Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Byłem dziś przed N.Brzeskiem ( 112km). Woda przybrudzona, ale do łapania. Jutro powinno być lepie. Dość szybko płynie. pz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Byłem dziś przed N.Brzeskiem ( 112km). Woda przybrudzona, ale do łapania. Jutro powinno być lepie. Dość szybko płynie. pz Dziękuję za odpowiedź! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 jak hydrotechnicy nie pomieszają z poziomem wody ( tak jak w porzedniego łykendu) to wygląda to obiecująco..... U mnie we wsi ryby zaczynają się ustawiać na jesiennych pozycjach i coś już gryzą. pz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Przyszły tydzień "po wodzie" (windy,meteo) niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 A szkoda. Rano woda czysta, szybko płynie( tak na 15gr+). Jak doleje to znowy tydzień będzie z głowy.... pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Gdybym wczoraj już nie zlapal, wedki wylądowałyby w koszu na śmieci w 45 kawalakch. Mialem dwa brania od 19 do 22. Zlapalem 2 ryby jedna ok 50 druga +-70. Fotka smętna bo bylem sam co mi się nigdy nie zdarza, a sandacza można trzymać na brzegu moim zdaniem maks 45 sek. A u Was jak sandacze? Łapiecie w ogóle cos wymiarowego? 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek4417 Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 Panowie orientujecie się jak wygląda Wisła w krakowie po opadach? Da się wogole spinningowac? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 Dwa dni popadało to już stan powodziowy normalnie armagedon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek4417 Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 Pytam porostu czy bardzo podskoczyla???? wskaźniki pokazują że sporo stąd moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 podskoczyła <Popędzynka>o 4,5m sprzed kilku dni, to chyba dość sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 Pytam porostu czy bardzo podskoczyla wskaźniki pokazują że sporo stąd moje pytanieA ja Ci odpowiadam szczerze jest armagedon bulwary w centrum zalane to wyobraź sobie co jest poniżej Przewozu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 https://lovekrakow.pl/aktualnosci/wzrosl-poziom-wody-w-rzekach-w-krakowie-ogloszono-pogotowie-przeciwpowodziowe_38072.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi