nowwwak Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Dzięki Panowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Fajne te zdjęcia...... Naoglądał się człowiek i polazł wczoraj na ryby. Dawno takiej ciszy nie widziałem. Cała Wisła dla mnie, zero wędkarzy, zero kontaktu z rybą. A poszedłem na lekko tj. 40gr. Coś dalej w przyrodzie namieszane jest. Było co prawda znaczne zainteresowanie moją osobą wśród komarów i jednej wydry ale nie o to mi chodziło. Nic to, będę próbował. Chyba gramaturę zmienię, tylko nie wiem w którą stronę. Sprzętu mam od 0,8gr do 290gr wyrzutu. Jakieś sugestie?pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Dzisiaj byłem nad Skawą i nad zbiornikiem Mucharskim.Woda w rzece malutka, jakby od roku była susza.Dno porośnięte glonami na grubo - widać, że nie było wiosennych przyborów.Jak w dopływach taka posucha, to skąd ma być woda w Wiśle?Na wodzie absolutna cisza - żadnych oznak życia."Naocznie" ani stojąc w wodzie, ani z mostów nie widziałem żadnej ryby. Trochę to pesymistyczne, ale może taki dzień.Mimo idealnej kleniowej pogody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix92 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Dzisiaj byłem nad Skawą i nad zbiornikiem Mucharskim.Woda w rzece malutka, jakby od roku była susza.Dno porośnięte glonami na grubo - widać, że nie było wiosennych przyborów.Jak w dopływach taka posucha, to skąd ma być woda w Wiśle?Na wodzie absolutna cisza - żadnych oznak życia."Naocznie" ani stojąc w wodzie, ani z mostów nie widziałem żadnej ryby. Trochę to pesymistyczne, ale może taki dzień.Mimo idealnej kleniowej pogody... Smutno to czytać, wybieram się właśnie w sobotę nad Skawę, ale bliżej ujścia niż Mucharza, mam nadzieję, że jednak jakieś (chociaż) oznaki życia będą. To co się stało z tą rzeką woła o pomstę do nieba. Natomiast Wisła chyba się zaczyna nieco ruszać, podobnie jak jej krakowskie dopływy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Kilka dni temu przejeżdżałem przez mostek na Skawie w Zatorze i tylko rzuciłem okiem z auta - ale też malutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Dzisiaj byłem nad Skawą i nad zbiornikiem Mucharskim.Woda w rzece malutka, jakby od roku była susza.Dno porośnięte glonami na grubo - widać, że nie było wiosennych przyborów.Jak w dopływach taka posucha, to skąd ma być woda w Wiśle?Na wodzie absolutna cisza - żadnych oznak życia."Naocznie" ani stojąc w wodzie, ani z mostów nie widziałem żadnej ryby. Trochę to pesymistyczne, ale może taki dzień.Mimo idealnej kleniowej pogody...Ja przejezdzalem wczoraj przez wyższą Wilge, wiaderkiem zatrzymujesz przeplyw na minutę.A co do Wisły, któregoś średnio ciepłego lata zrobiłem wycieczkę w górę rzeki. Skończyła się... na ujściu Przemszy- Przemsza płynęła, a Wisła wyglądała jak nieczynna odnoga że stojąca woda i kożuchem syfu na powierzchni. Także Wisła daje Wiśle mało wody niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek4417 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 (edytowane) Czesc???? co to się dzieje z tą Wisła? Byłem kilka razy na spina za sandaczem i nawet dotknięcia. W miejscach gdzie rok temu o tej porze brały dobrze, teraz zero. Edytowane 27 Czerwca 2021 przez maciek4417 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Wczoraj byłem na Zarabiu.Dramat curva dramat...Czy z mostów czy z brzegu, nie widać praktycznie żadnych ryb.Jakieś pojedyncze do kilkunastu cm.Dno zaglonione paskudnie. Pocieszające, że na płyciznach dużo wylęgu, a na kamieniach sporo larw jętek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Ja wczoraj już brałem zamach wedka i kolowrotkiem zeby wywalić to do wody w całości..ale się powstrzymałem bo kolowrotek kupiła mi dziewczyna na urodziny Dobrze ze spotkałem znajomego z forum bo poprawil mi gość humor , choć na moment.Potem przemieściłem się na gruby bezludny spot i się tak okazał gruby ze hej ! Wróciłem o kiju jak większość wypadów.Coś tam się chlapnelo pare razy, ale złap to czlowieku w tym żurze to Cie ozloce:) Znalazłem na brzegu kałuże z takimi trupkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 małe sandaczyki ... nie nadążyły za opadającą wodą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Biedny ten narybek co roku to samo,Regulowanie wody robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 A może to te z zarybienia :/ też byłem wczoraj od 18 do 22 na dwóch miejscówkach. Woda brudna, jakaś aktywność ryb się dało zaobserwować, miałem kilka wyjść i puknięć ale mam wrażenie że to musiałem na głowę rybie wrzucić... Nie żarły ewidentnie. Nie będę się jeszcze obrażał na wisle ale traktuje mnie szorstko bardzo szorstko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 BTW. Szukałem info o okolicach mostu Kotlarskiego. Wylądowałem w 2012r. Wątek Kraków i okolice 10 lat temu też narzekali ze nie ma ryb nawet na przewozie i tylko pepe... Jak łowił, tak pewnie łowi nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 BTW. Szukałem info o okolicach mostu Kotlarskiego. Wylądowałem w 2012r. Wątek Kraków i okolice 10 lat temu też narzekali ze nie ma ryb nawet na przewozie i tylko pepe... Jak łowił, tak pewnie łowi nadal coś tam łowię ale rozmiary tych ryb to jakaś kpina..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Siema Panowie. Wczoraj wyjazd z głupa na 2 godziny, 3 brania i wreszcie coś z ręki wystające. Po chwili woda w dół i można se bylo wsadzić wędkę w pięty. Bolo 68 cm , śmiech na sali tak naprawdę ale zlowic wiekszego to nie takie wcale proste jak się okazuje. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Skoki wody w dzisiejszych czasach to ciezki kryminal - teraz umawianie sie na ryby i przyjazd nad wode to jak loteria - ostatnio przyjechalismy to woda swiezo po spadku i to tak z pol metra w dol, brzegi swiezutko mokre i rzucaj se Pan ile chcesz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 To jest dramat. Czasem nadchodzę widze kamienie mokre i od razu wiem że mogę już palić wroty. Najgorzej ze zjeżdża najczęściej na wieczory a wysoka jest o 13:00 . Z tym że ja właśnie bylem wczoraj około 14. No ale nie ma piękniejszego czasu nad wodą jak popoludnie wieczór i noc. Lowiwnie z rana Fuj. No chyba ze zostajesz po nocce i zastanie Cie świt, ale nie pamiętam kiedy tak zrobiłem. Chyba z 2 sezony temu. Nawet uklejka się nie chlapnela. Dawniej w centrum o 4 rano to się woda gotowała... A teraz. Idze idze. 5 minut 2 leszcze wyjdą i koniec. Czasem tylko ktoś opowie ze było dobrze i tak trzeba żyć tymi opowieściami zeby się nie załamać No ale gdzie złowisz rybe życia jak nie na Wisle ...tylko ja się zastanawiam co będzie za rok...za dwa. K#%erwa nie wyobrażam sobie powoli przyszłości tego hobby.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Wczoraj chyba były zawody spinningowe w Nowym Brzesku. Ciekawe jak wyniki. btw. często Wam się zdarza złowić kiełbie w krakowskiej Wiśle. Byłem trochę zaskoczony, bo to jedna z tych ryb wskaźnikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 (edytowane) Poprzedniego roku, na miejscówce na której zwykle gonie za pasiastymi spotkałem wędkarza w gruntówką. Łowił zaskakująco sporo mikrobrzan i kiełbi. I w sumie potem sezon był całkiem spoko w tym miejscu. W tym roku, przepytuję zaprzyjażnioonych gruntowców co i jak i prócz leszcza nic nie łowią. Ja generalnie ja też nic nie łowie, choć jestem dość często. Wczoraj zobaczyłem na wodzie znajomy ponton, torchę się zagadałem, porzucałęm mocnym castem + duże comodo co to Michał właśnie poskładał. Zeszło mi do zmroku. Przy okazji pierwszy raz od wielu dni zauważyłem że coś się zaczyna dziać po zmroku. Może w końcu coś się ruszy. pz Edytowane 5 Lipca 2021 przez mayou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 14 osób punktowało na 39 startujących. Wygrał sum 87,5 + szczupak 63,5. Drugie miejsce boleń 55 + kleń 49, 3 miejsce boleń 64. Złowiono okonia, szczupaka, dwa sumy, sześć kleni i sześć boleni. Nie wszystko można zrzucić na wahania wody i słabe żerowanie. Bardzo marnie wygląda kwestia klenia (wymiar był 30, ale na tylu łowiących i 7 godzin biczowania wody powinno być więcej wyników tą rybą). Trzeci miesiąc już taka nędza, a przecież wszystkie nie poszły na tarło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Taa,,,Tu bardziej ogolnie http://jerkbait.pl/topic/66596-pzw-od-kuchni/?p=2929142 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Wczoraj chyba były zawody spinningowe w Nowym Brzesku. Ciekawe jak wyniki. btw. często Wam się zdarza złowić kiełbie w krakowskiej Wiśle. Byłem trochę zaskoczony, bo to jedna z tych ryb wskaźnikowych.W zeszłym roku na Wiśle i Rabie na przepływankę łowiłem sporo kiełbi. W tym roku też na Rabie miałem okazję je łowić. A czy są w Wiśle to nie wiem, bo jeszcze w tym roku nie miałem przyjemności zawitać nad naszą królową . Mam jedną obserwację z Raby. W poprzednich latach na płytkich odcinkach, gdzie jeździłem z dziećmi na kąpielisko, kręciło się mnóstwo drobnicy takiej max do 10cm. Klenie, kiełbie itd. W tym roku, w tych samych miejscach jest tych rybek o wiele mniej. Gdzieś poznikały. Pewnie sumy je wyżarły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Kurczę ja w tym roku mam całkiem inne wrażenia na miejskim odcinku sporo drobnicy czego nie dało się zaobserwować w ubiegłych latach nawet jak dla rekonesansu odwiedziłem jedno z krakowskich bajorek nie mogłem uwierzyć gdyż przeważnie znajdowałem kilka zgrupowań drobnicy w poszczególnych miejscach natomiast w tym sezonie jest tego tyle ze cała woda wyglada jak jedna wielka stołówka dla drapieżników . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Na miejskim odcinku rzeczywiście ukleja jest, pochowana w roślinności wodnej przy murkach. Za to z większym białorybem gorzej chociaż zdarzają się leszcze i brzany. Gorzej bo ponoć sumy wszystko zeżarły. "Panie , takiego karasia to sum ma na raz. Co to za wymiar 70?! Taki sum na pindziesiąt to spokojnie można już zjeść." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Jak się z suma 50 odetnie głowę o ogon, to spokojnie z 20 cm ryby zostanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi