Tommy100 Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2021 Jo byłem 2 godzinki z doskoku w piątek. Trafiłem bolusia , a że dawno nie byłem to się ucieszyłem jak glupi. Czasem coś skoczyło, ale po tym jak go zdjąłem przestało:) Pare chlapniec na wodzie widzialem , ale to na takim burdlu go trafiłem..tylko w zasadzie tylko tam cokolwiek chodziło. Dookoła gdzie nie spojrzałem martwica totalna. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 10 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 (edytowane) Bylem dzisiaj od 10:00 zobaczyć z leciutka wedka do 5g.Powinienem jechac z pała do 35 g w nocy, no ale lubię sobie czasem połapać lekko, w dobrym towarzystwie Pawła, na przynęty które produkuje. Najlepsze micro gumki na rynku. Marka Fishchaser. Polecam przy okazji, tym którzy nie znają, a chcą jeszcze stoczyć walkę z jazgaczem 12cm ???? Mocno wiało i ciężko łowiło nam się na małe przynęty. No ale na szczęście wiemy gdzie trzeba jechac zeby cos wydłubać w tych podłych czasach. Zlowilismy po 3 rybki w tym jedna przyzwoita jak na delikatne zestawy. Edytowane 10 Października 2021 przez Tommy100 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reszka Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Panowie, jest jakiś zakaz łowienia z pontonu na Brzegach nr 3? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk88 Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Nie ma zkazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reszka Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 (edytowane) Dzieki. Czyli jedyny warunek to znaleźć prześwit w trzcinach nie obstawiony przez gruntówki, żeby się zwodowac Edytowane 12 Października 2021 przez reszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Żyjecie? Łapiecie? Ja się zajawiłem i pojechalem wczoraj. Efekt 84. Zdjecie zrobiłem pralką Fatalna jakość i ujęcie, ale tak się złożyło że sam pojechalem. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Niewazne czym liczy się wynik.To już bardzo fajny woblerowy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Tomek, a narzekasz,że ryb nie ma. A tu proszę, najpierw boleń, potem kleń, teraz sandacz... Brawo ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Grzesiek to są przypadki , które się zdarzają . Ten boleń i sandacz to złapane na takich miejscówkach co każdy głupi zna. Na dzikich , niedostępnych miejscach to w tym roku przyznam się nic nie złapałem prawie, a tamten rok praktycznie nie pokazałem się w okolicach Przewozu czy Dąbia. Niewiele jednak w tym roku jezdziłem bo w maju czy czerwcu nie było za bardzo widać bolenia , to jak tu znaleźć nowe miejsce jak martwica ? A tam gdzie boleń tam i sandacz prosta zasada. Ten złapany na gumkę prowadzoną z prądem po łuku czyli tak jak każdy łowi. Miałem farta, był w gazie i przydzwonił. Poprzedniego tak samo złwowiłem i pozniej byłem w tamtym samym miejscu 5 razy i nawet nie powąchało. To takie włąsnie łowienie. Niewiele od Ciebie zalezy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 A znasz takie powiedzenie, że "szczęście sprzyja lepszym" ? Gratulację Kolego ! Na tych naszych okołokrakowskich wodach to trzeba chodzić,chodzić i jeszcze raz chodzić. I w końcu trafi się na odpowiednią przynętę, miejscówkę i porę żerowania... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Żyjecie? Łapiecie? ad1. No, żyjemy.ad2. No, tu bym nie był taki pewien;)Z uporem maniaka próbuję. Wczoraj piękny leszcz... za płetewkę. I to by było tyle emocji na Wiśle w ostatnim czasie. U mnie chyba jeszcze za ciepło. Ostatnia, kolejna wielka woda zaorała fajne miejsca. Gdzieś się wszystko poprzestawiało. Marnie to widzę... ale będę próbował. Idzie listopad;)pz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 (edytowane) Cześć Panowie , Odnośnie starej petycji okresu ochronnego sandacza I bolenia. W ten czwartek 21 października 2021 pomiędzy godzina 17 a 17:30 mój kolega Adam został wezwany w charakterze świadka na sąd koleżeński do siedziby pzw na Bulwarowej. Sprawa była opisywana na blogu www.wedkarskiewakacje.pl Z powodu braku odzewu ze strony pzw , problem ten poruszyliśmy w urzędzie Wfośigw. Urząd ten zainterweniował. Niestety zrobił więcej niż chcieliśmy i zablokował dofinansowania dla pzw na ten rok na ochronę ryb drapieżnych. Na co nikt z nas nie miał wpływu. Kolega Adam ma pisemna zgodę od prawnika na udział widzów w tym postępowaniu. Kto ma ochotę może przyjść. Jest to doskonała okazja aby zobaczyć jak to tak naprawdę wygląda i pomoc naszemu koledze po kiju który nie boi sie działać w słusznej sprawie. Ja będę. Edytowane 19 Października 2021 przez Tommy100 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Ja też, Adam na prezesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Ja nie dam rady, ale sledze temat i trzymam kciuki... Może choć trochę uda się ruszyć ten beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Jak większość śledzi temat ale jak trzeba coś załatwić pogadać gdzieś podjechać to nigdy nie ma chętnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Nie muszę się tłumaczyć, ale mnie teraz pozytywnie zdenerwowałeś... Może coś wymyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 PJak większość śledzi temat ale jak trzeba coś załatwić pogadać gdzieś podjechać to nigdy nie ma chętnych...Wybacz rozumiem twoje rozgoryczenie i tez chętnie bym wpadł ale muszę iść do pracy nie jestem sam sobie prezesem ani kierownikiem a urlopy w moim fachu są wyznaczane raczej w ścisłe określonych terminach .Niestety pomimo iż kocham łowić i uważam iż sprawia ważna niestety w moim jak i wielu kolegów zyciu są priorytety nie związane z wędkarstwem wiec myśle ze czasem warto darować sobie pewne uwagi .Mam nadzieje ze nie weźmiesz sobie tego zbytnio do siebie ale niestety życie weryfikuje często nasze chęci jak i możliwości a ze czasy mamy chore i polski wał uderza w szarego człowieka coraz mocniej boje się ze może być jeszcze gorzej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Nie no spoko luzik żeby nie było że mam do kogoś pretensje sprawa jest o tyle śmieszna a zarazem debilna że chłop chciał coś załatwić dla dobra Nas wszystkich a okazało się że chcą go sądzić TAK NIE MOŻE BYC ! trzeba mu pomóc i tyle w temacie. I nie narzekajcie juz na PZW bo to nie ma sensu się pienić w necie bo w życiu ogon podkulony przed kundlami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 A to jakaś zorganizowana akcja jest czy na frestyle przyjść i zapytać gdzie ten proces ma się odbywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Freestyle totalny. Dzięki Hanz i Panowie za przybycie. Będzie jescze okazja się tam pojawić, bo koledze zostały przedstawione zarzuty za działanie na szkodę pZW. Wyciągnęli spod dupy gotowe pismo oskarżenia beż przesłuchania świadka. Także maja juz wszystko zaplanowane. Samo pZW twierdzi że to przez naszego kolegę zostały cofnięte dla nich dotacje z Unii. Pisaliśmy do nich zeby zmienili przepisy to mieli to w 4 literach. Odpisali że przepisy są dobre. Teraz szukają winnych bo się okazało że Wfośigw się przyczepił do tego. Wzieli hajs na ochronę drapieżnika i go nie chronią przepisami.Nikt na to wpływu nie miał, to decyzją urzędu niech się z nimi sądzą. Kazdy obywatel ma prawo do krytyki na piśmie i zgłaszania swoich uwag do pieniędzy publicznych. A takimi są dofinansowania i dotacje. Każdy ma do nich wgląd. Jak będziecie mieli czas i ochotę spotkać się jeszcze w tej słusznej sprawie i uchronić kolegę przed wyrzuceniem z pzw bo to planują to będę pisał na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Fajnie było poznać. A co do samej sprawy... Myślałem , że będą dyskusje, walka na argumenty, próby wypracowania kompromisu czy generalnie załatwienia tematu w cywilizowany sposób... Głupi ja. PS. Ich akwarium oddaje stan naszych wód... Szału nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 No ciekawe, ciekawe... Pewnie ma to być nauczka dla innych, żeby się nie wtrącać, kiedy starsi i mądrzejsi dzielą łupy. Mnie nie potrzeba kolejnych argumentów, żeby domagać się całkowitej likwidacji pzw, zaorania i przebicia osinowym kołkiem.Ale są jeszcze tacy, co wierzą w "szesnasty etap reformy" związku. Może im takie akcje otworzą oczy? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Hehe taki mają plan na 100% . Ale nie tym razem. Przyjdzie z prawnikiem i z telewizja t inaczej zagrają. Ja po weekendzie wyciągnę ich sprawozdania finansowe z KRS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 Panowie jesli macie jakies plany to po co sie nimi chwalic na ogolnopolskim forum? Po to aby przeciwnik sie przygotowal i lepiej atakowa/bronil? Robcie swoje bez pisania nastepnych krokow!Powodzenia! Pozniej oczywiscie mozecie napisac jak poszlo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi