Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

post-71212-0-04883000-1691703342_thumb.jpeg

Też mam  Stx. AV 12 lb. 2,9m salmon/steelhead ino w cascie :) . Nie wiem jak hamburgery to zrobili ale ten kij potrafi duuużo więcej niż opis by na to wskazywał. Ja tego co prawda używam na klenie, tylko klenie nie zawsze o tym wiedzą.  Szkoda że w cascie praktycznie nie można go już kupić.  U mnie wody spadło, sum Tomiego dalej chce wszystko zeżreć, pływa wieczoremi ryby straszy.  Nawet nie próbowałem iść w jego stronę, W4 do 40gr raczej długo by go nie poholował. Znowu trzeba szukać ryby, bo to co było  w zatoczkach już se popłymeło... Kiedy ten listopad? pz

Edytowane przez mayou
  • Like 1

Avidy są fajne, tego 12lb używam od maja do września na wszystkie rybki w październiku przechodzę na mocniejszy 17lb kiedy rybki bardziej spasione ale ten słabszy też dał by radę ale jak mam dwa to trzeba kiedyś poużywać. Listopad już tuż tuż ???? dzisiaj złowiłem dwa bolki pod 60 i dwa klenie + kilka nie trafionych wyjść.

Tylko Marek cos lapie. Ja nie bylem od zeszlego piatku..

Panowie z injej beczki. Odpadla mi mala jednostopkowa przelotka Fuji w wedce Dragona. Wysuwa sie spod omotki.

Wiecie kto naprawia takie cos w Krk ? Slyszalem ze Voldemorth sie na tym zna ale nie wiem czy to prawda i czy mieszka w Krk.

Tylko Marek cos lapie. Ja nie bylem od zeszlego piatku..

Panowie z injej beczki. Odpadla mi mala jednostopkowa przelotka Fuji w wedce Dragona. Wysuwa sie spod omotki.

Wiecie kto naprawia takie cos w Krk ? Slyszalem ze Voldemorth sie na tym zna ale nie wiem czy to prawda i czy mieszka w Krk.

Jeśli tylko się wysuwa i lakier i omotka są Ok, to daj kropelkę Super Glue na stopkę i włóż ją na swoje miejsce.

• Like 1

Jeśli tylko się wysuwa i lakier i omotka są Ok, to daj kropelkę Super Glue na stopkę i włóż ją na swoje miejsce.

Żadnego super glue bo zniszczysz Blank!!! Użyj dowolnego kleju dwuskładnikowego.

Edytowane przez czarny1
  • Like 1

Cześć

W piątek wieczór, omachałem się bezskutecznie za sumem aż do zakwasów w ramieniu. Nie udało się rozdziewiczyć sprzętu zakupionego specjalnie pod wąsacza.

Więc, w sobotę rano poszedłem sobie z lajcikiem za jaziem/kleniem, a tu - o ironio! ...przyplątał się taki gagatek...

Łupsnął z nienacka w wirówkę "0" przy samym brzegu. 25 minut holu na kijku do 14 gram i plecionce 10 Lbs. 

Jak to mówią - do trzech razy sztuka... dwa poprzenie sumy na tym zestawie, sponiewierały moje nerwy i sprzęt... 

Tego, choć zapięty był dosłownie za skórkę - udało się doholować do brzegu :) Sam nie wiem jak! Jak patrzę na zdemolowaną obrotówkę -  Fart, nic więcej :)

Tak czy srak udało się -  oczywiście,134 cm pięknej i zdrowej ryby, dziarsko wróciło do Wisły.

To największa moja jak dotąd złowiona ryba na spinning :)

Sorry za mizerne fotki, z tych emocji, to nawet nie zwróciłem uwagi jak poustawiany był aparat...

Pozdrawiam, Andrzej

post-49197-0-14535700-1692616820_thumb.jpg

post-49197-0-01634400-1692616828_thumb.jpg

post-49197-0-87764700-1692616836_thumb.jpg

post-49197-0-98088800-1692616844_thumb.jpg

• Like 10

Tak to już jest z rybami na Wiśle. Jak się człowiek nastawi na konkretny gatunek to prawie nigdy jego nie łowi... A to wasaty przy kleniach, albo amur 20kg plus przy sandaczach. Troć przy boleniach. A najczęściej to jest wielkie. G. Ale brza być dobrej myśli. Patyk pod suma idzie... W cascie. Pz

Haha zawsze tak jest, u mnie gdy zakładam mocniejszy sprzęt na wąsatego to maluchy siadają a te większe są przypadkiem.

Wisleke odpuściłem na rzecz końcówki sezonu z kropkami ale już nie bawem zacznie się piękny okres wrzesień i wtedy fajnie się polowi

Cześć

W piątek wieczór, omachałem się bezskutecznie za sumem aż do zakwasów w ramieniu. Nie udało się rozdziewiczyć sprzętu zakupionego specjalnie pod wąsacza.

Więc, w sobotę rano poszedłem sobie z lajcikiem za jaziem/kleniem, a tu - o ironio...

Pozdrawiam, Andrzej

Przy lajciku to EX, czy mnie oczy mylą?

Przy lajciku to EX, czy mnie oczy mylą?

Jeśli pytasz o kołowrotek, to jest to stara, poczciwa i niezawodna daiwa emblem s 2500ia. Kręci już z ćwierć wieku, i drugie tyle pokręci…. A hamulec w emblemie to poezja! Tylko jeszcze w tica libra mam zbliżony precyzją i płynnością działania hamulec. Kołowrotek stary, ale to mój pewniak - wiem, że nigdy mnie nie zawiedzie pod rybą.

Dziś w innym miejscu, trafiłem na koedukacyjne rybie przedszkole- najpierw boleń około 25 cm, potem dwa klonki po około 20 cm, dalej - okonek pod wymiar, znów klonek, i na koniec - sumik około 40 cm. Wszystkie ryby na tą samą obrotówkę „0”. Na nic innego nie chciały gryźć.

Po tym sumku, miałem iść do auta po ciężki sprzęt, bo coś zaczęło srogo gonić ukleję (tysiące uklejek stało przy brzegu), ale skapitulowałem w obliczu ataku komarów i awarii czołówki. 

Pozdrawiam, Andrzej

• Like 1

Chłopaki, a tak z innej beczki... Nie wiem czy bywacie na ujściu Skawinki do Wisły, ale jeden gość jak przyjechał tam w maju, tak siedzi do tej pory. Chłop jest ze Śląska, siedzi z żoną, łowią na 4 wędki (grunt), poluje głównie na sumy. Ciekawe kiedy mu się znudzi....W tamtym roku był, z tym, że po drugiej stronie rzeki,od strony Tyńca, od maja, do lipca.