Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj szybki wypadzik wieczorową porą. Inne miejscówki i inne ryby. Cykadowce i bezsterowce na nie działają. Założyłem dużego powierzchniowca i stała się magia. Trzy ryby w 15 min. Największy 70. Po zmroku wielki smuteczek, po śladach widać że grunciarstwo wyczaiło moją tajną miejscówkę sandaczową.

post-58605-0-11482500-1695671407_thumb.jpg

post-58605-0-12937700-1695671430_thumb.jpg

post-58605-0-82662300-1695671444_thumb.jpg

• Like 13

Kuzwa grubo.

A ja z innej beczki. O tym ze ryb nie ma.

W ten piatek 29 wrzesnia robimy konferencje wedkarzy ktorym nie podoba sie obecna gospodarka wodna i wedkarska.

O 18:00 spotykamy sie w budynku KLASTER Innowacji spoleczno - gospodarczych.

Zablocie 20. Budynek udrzedu. Jest duzy parking za szlabanem. Bedzie troche ludzi. Kilku radnych i profesorow.

Bierzemy sprawy w swoje rece. Mamy zamiar zakonczyc dziadostwo ktore panuje.

Wpadajcie jak macie ochote. Kazdy moze zabrac glos. Siadziemy przy wielkim okraglym stole w duzej sali.

post-66348-0-33450900-1695852884_thumb.jpeg

• Like 9

Hehe mysle ze poza sumkiem to tam jiz nic nie ma :) wyciagaj ultralajta

Bylismy wczoraj wszyscy na spotkaniu wedkarzy. Bylo kilku radnych , kilku profesorow , i jeden posel.

Wiedza ze nasze rzeki sa zdegradowane i zdaja sobie sprawe, ze doplywy wygladaja jak kanaly. Bedziemy cos dzialac w tej sprawie.

• Like 7

Nie no jakieś jelce i uklejena na plyciznie są. Wczoraj za boczek chyba trafiłem leszcza, została tylko łuska na grocie haka. To coś prucz sumkow to jest. A tak na serio to przez 2h widziałem na odcinku 200m kilkanaście ataków sumka. Jestem pewien że to te dziady bo jeden przywalił tak, że aż fikołka w powietrzu zrobił. Raczej to wszystko są małe ryby tj. koło metra. Tylko że taki metrowy bez problemu zeżre klenia 50cm. Jak Sum jest ambitny w polowaniu to wiem na przykładzie własnego stawku, do którego ktoś z rodziny wpuścił mi 20cm kijanke. Po jakimś czasie lowiliśmy karpie ok. 2kg z śladami podkowy. Często to się im nie goiło i karpie padały. Złowiłem w końcu dziada, takiego koło metra. Akurat przed wigilią Był zatankowany pod korek a i tak wywalił w wobler. To jest niestety ryba wielkiej wody, jak ta woda jest rybna to problemu nie ma. Duży zeżre wszystko. Małe są zarte przez inne drapieżniki i się to jakoś samo reguluje. Ale jak jest takie dziadostwo jak mamy teraz że inne ryby w tym drapieżniki nie mają jak się wytrzeć i dorosnąć to sum zawsze będzie sprite a reszta pragnienie. Może należałoby zweryfikować kwestie ochrony tego gatunku na niektórych wodach, wcześniej popartą badaniami.pz

• Like 2

Ja ostatnio nie mogę wstrzelić się w żadnego bolka... widzę je, rzucam za mimi całym arsenałem, i guzik... 

Od połowy Sierpnia, nie udało mi się złapać ani jednego sensownego bolenia... mimo że one są, pokazują się, chlapią. Tak samo większe klenie - ale po prawdzie - łażę głównie za boleniem i z boleniowymi przynętami bo jakoś się zaparłem, coby odczynić urok - maj-sierpień miałem swoje boleniwe eldorado, a teraz nawet malucha trudno mi ustrzelić.

Ostatnio za to, udało mi się trafić pierwszego od lat wiślanego szczupaka (około 50 cm) i okonia (około 25 cm), kilka malutkich sandaczyków, kilka malutkich klenii, kilka sumków takich po 30-50 cm. 

A z sensownych ryb?  W ostatni weekend, dzień po dniu - na malutką cykadkę, siadły dwa piękne leszcze! Jeden 57 cm, drugi 56 :)

Wczoraj wieczór, spadł mi pod nogami z woblera kleń około 50 cm.

Dzieje sie wielkie G. u nas. Badania to oni zrobią co najwyzej prostaty :)

Kto zlapie jakas sensowna rybe przed 2024 to jade mu wreczyc kwiaty i szampana

Zapraszam, wiesz gdzie mnie znaleźć. Dostaniesz listę osób które zlowily coś sensownego w ostatnim tygodniu, więc kup kilka zestawów [emoji2]

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez flajsik