PePe. Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Trzeba zasypać ich meilami,telefonami itp, pisać do każdego kto ma coś do powiedzenie w tej instytucji i rządać żeby to powstało bo to ostatni moment żeby coś zrobić w sprawie ochrony ryb których została już garstka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Potrafili zrobić No Killa z dnia na dzień od Skawinki do stopnia Kościuszki to mogą zrobić od Przewozu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Było by super z takowym odcinkiem ratowac trzeba to co jeszcze zostało bo niebawem moze byc za puzno.Bo samo stado kormoranów które tam bytuje swoje potrafi zjesc.Ale oczywiscie wzmianki odnosnie łowienia na trupka tez bym wprowadził . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Most drogowy było by idealnie ale amatorzy mięsa muszą gdzieś siedzieć a główki w Niepołomicach to dobre miejsce żeby zjeść leszcza z Wisły można by w regulaminie ująć, ze leszcze można zabierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 można by w regulaminie ująć, ze leszcze można zabierać No kill to bez wyjątków na gatunek Napisałem pismo do okręgu i czekam na odpowiedź.Teraz będą walne w poszczególnych kołach trzeba iść i zgłosić ten projekt bez lenistwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota1986 Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Witam,Czyli rozumiem, że trzeba napastować Okręg Kraków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Tak dosłownie i to teraz przez najbliższy miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota1986 Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 (edytowane) Ok. Co prawda rzadko bywam na krakowskiej Wiśle, jak już to na górnym odcinku. Kraków opłacam od kilku lat z nadzieją na takie zedy jak Wasze, ale czasu brak i męczę raczej katowicką. Swoją drogą GRATULUJĘ takich pięknych ryb. Nocny spining na dzikiej rzece to kwintesencja wędkarstwa spiningowego. Edytowane 6 Listopada 2023 przez Sobota1986 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Zebranie w kole Kolejarz 22.11.2023 godzina 17.00 moje koło od 35lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Wczoraj zacialem wieczorem ciezkiego konia oczywiscie na sandaczowym sprzecie. Godzine z nim stałem , ķładł sie na dnie i leżał cały czas. Najgorsze że miałem wędke cienką. Team Dragon Z series do 30g. Godzine sie z nim siłowalem , pewnie potrwałoby to kolejną godzine. Ale linka w koncu pękła bo napierałem na niego całą swoją mocą. Zaskoczony jestem ze wytrzymał hak Mikado Jaws BKK 5/0 bezzadzior i o dziwo stalka ronież Mikado do 18kg z agrafka nie otwerajacą się qick snap zawinietą w ósemke. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 To biorą przynajmniej, ja się czaje na zimniejsza wodę. Na takiej jak jest teraz coś mi nie idzie. Wczoraj próbowałem woblerami ale to chyba nie mój klimat. Za bardzo mnie korci coby wywalić przed siebie ile pocisnę i potem ślizgać tym do brzegu. Ciężkim bezsterowcem pocisnę z 70m, gumą podobnie a wobler to wcale nie lata i to mnie wq... Coś czuję że trza będzie kolejnego kasta dokupić... Pz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Wczoraj mało czasu, ale znalazłem godzinkę na rozprostowanie linki. Przejeżdżam przez wał i witają mnie dwa znane młode lisy. Za wałem mega mgła Wisła paruje, a w miejscu gdzie mam zaparkować auto łazi dzik ale znika gdzieś w kukurydzy schodzę w dół do wody i totalne mleko czym bliżej wody, aura niczym z horroru. Dobra koniec tej opowieści, przywalił w gumkę po 30 minutch rzucania w jedno miejsce pozdro (dodam tylko ze na 10 minut zaczął lekko dmuchać wiatr i przewiał mgłe i wtedy było branie ???? ) 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Brawo za upor i systematycznosc połowów na naszej ciezkiej wodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 Wczoraj sandaczowo bez tyka. Narazie pass sezon spisany na straty same delegacje w tym miesiacu. Nic nie zlapalem. Ani pol ryby porzadnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 Wczoraj na Bulwarowej w PZW było głosowanie nad różnymi projektami na rok 2024, udało się wcisnąć projekt co prawda okrojony bo na trzy gatunki ryb sandacz, boleń, szczupak od Przewozu No Kill do Niepołomic niestety nie przeszedł nie będę pisał co mówili i jakie argumenty były podawane bo ciśnie się jedno na usta. Zostało tylko na walnym w kołach poddać to pod głosowanie i jak zobaczą że jest taka wola większości to może zaakceptują to na 2025. Jedna dobra rzecz jaka wczoraj została przegłosowana (rok czasu czekała) to zakaz zabierania pstrąga potokowego w naszym okręgu, mlaskali strasznie przy tym ale poparli. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 Pomylili Ciebie Piotrze z Adamem, nie podpisałeś maila, zrobiono z Ciebie (albo z Adama, sam juz nie wiem) kłusownika, który chce wszystkie ryby zabrać dla siebie... Ci ludzie są tam chyba z innej planety, a dobro naszych wód mają głeboko w d***ch.Ale napisz proszę co mówili (a o czym ja powyżej nie wspomniałem). Niech ludzie przeczytają kto zasiada we władzach okręgu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 Meil był podpisany moim imieniem i z mojego meila wysłany, a te wypociny dziadów niech wciskają komu innemu. To są ludzie z tak płytką czaszką że ciężko to ogarnąć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 Druga sprawa zanim wysłałem meila dzwoniłem do osoby która coś tam ma do powiedzenia i przedstawiłem się z imienia i nazwiska, poczym przedstawiłem sprawę i rozmowa była obiecująca no ale niestety wyszło jak wyszło że jestem agentem Kozłowskiego ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 Tajny współpracownik PePe ????Fajnie że udało się coś ruszyć, dzięki za podjęte działania. Pamiętam że zakaz zabierania pstrąga wysyłaliśmy jako wniosek z koła już kilka ładnych lat wstecz. Bardzo powoli, ale coś do nich dociera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 Piękny piątek. 93 cm, krótszy ale grubszy od poprzedniego. Atomowe branie pod nogami na Furię prowadzoną przy zatopionych trawach.ÿ 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 Zdjęcia tylko dwa bo chciałem go szybko wypuścić. Jak tylko dotknął głową wody to wystartował. Spróbuję wrzucić filmik na YT. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 O kuźwa ale na tym Kryspinowie zedy pływają graty Grześ ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 Japierdziele ale maciora nie no to juz jest koniec. Dopiero rozpoczales sezon sandaczowy a ju go w zasadzie mozesz zakonczyc. Pare wyjazdow i 2 takie ryby jak przez cale zycie niktorzy takich nawet nie zobaczą na czele ze mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 No to jutro się człowiek nad wodę nie dopcha jak się ludziska takich obrazków naoglądają. Piękne ryby. U mnie wczoraj woda jakieś 9 stopni. Pustynia totalna, nawet ukleje znikły. Gruntówki z trupkami rozłożone koło willi też milczały od poludnia, a i w trolu ponoć nic się nie działo. Jak tak dlej pójdzie to chyba kolejnego kasta dokupię... Bo widomo że nowa lepsza wędka zawsze rybę złowi. Pz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 No to jutro się człowiek nad wodę nie dopcha jak się ludziska takich obrazków naoglądają. Piękne ryby. U mnie wczoraj woda jakieś 9 stopni. Pustynia totalna, nawet ukleje znikły. Gruntówki z trupkami rozłożone koło willi też milczały od poludnia, a i w trolu ponoć nic się nie działo. Jak tak dlej pójdzie to chyba kolejnego kasta dokupię... Bo widomo że nowa lepsza wędka zawsze rybę złowi. Pz a brałeś pod uwagę, że łowisz w niewłaściwym miejscu? bo z tego co pływałem na Twoim odcinku w tym roku (ale w lecie!) to ryby były w całkowicie innych miejscach niż parę lat wcześniej... to widać dopiero jak się obłowi kilka kilometrów rzeki, a TY na ile pamiętam obławiasz raczej pojedyncze miejscówki... szczególnie w miejscach gdzie kiedyś (ze 3-4 lata temu) łowiłeś i gadaliśmy było całkiem pusto - nawet drobnicy na echu nie było widać... ps. nowa wędka to zawsze dobry pomysł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi