Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Z kijków już skorzystałem z dzieciakami - pierwsze o co zapytały to czy ich nikt nie ukradnie :) co za kraj, że juz dzieci o takie rzeczy pytają.

A wczoraj poniżej przewozu bolki na metrowej wodzie mialy impreze - chyba zaczeły tarło ... oby woda wytrzymała

• Like 1

Koledzy prośba, nie podawajcie miejsca tarła.

Na znanym sportowym akwenie dwóch jegomości z siatami w ręku dało w długą jak mnie rano zobaczyli. Stali na brzegu obok nad samym tarliskiem. Pudełka po dendrobenie , świetliki ( świecące jeszcze ) ... No kill pełną gębą

post-77313-0-22186000-1712049136_thumb.jpg

Edytowane przez Paszczak007

Podrzuć mi kolego na priva gdzie te cwele grasują z tymi siatkami mam teraz trochu wolnego to podjadę tu i tam rzucić okiem a nóż widelec ???? mnie tak szybko się nie oddalą ???? ostatnio na pewnym akwenie tak mnie koleś wkorvił że już zezwolenia na ten rok się pozbył i gówno mnie to obchodzi że nie mogłem w ten sposób postąpić poprostu stwierdziłem że to najlepszy sposób na

tą patologie wędkarskich cweli. ????????????????

• Like 5

Hehe Krakus jak zawsze sie nie piwrdzielisz w tańcu. Pamietam jak chama na Przewozie spod kraty szybciutko przegoniles.

Ladne klenie. Ja nie jezdze nad wode narazie bo nie mam weny.

Tzn bylem na jakims ciurku chwilke , ale jak smieci zobaczylem to sie wyleczylem.

Biala karta jeziorko pod Decathlon.

A czy tam nie ma zakazu łowienia?

Jest zakaz nie tylko wędkowania. Poszli po całości, umieszczono nawet tablice "zakaz wstępu".  Staw jest własnością spółki deweloperskiej STRABAG Real Estate. Obstawiam, że teren zostanie zagospodarowany pod zabudowę usługowo - hotelową. Twoje ozdobne karasie wpasują się doskonale w to założenie. Kolorowe rybki, egzotyczni goście etc. Dla nas zabrakło miejsca. Właśnie zostaliśmy eksmitowani. 

U Was też tyle wody, czy tylko przez moją wieś tak zap...... Wczoraj jedna mała ryba, dzisiaj jedno branie z dystansu. Wszędzie gonią się leszcze, a kijanki znikły. Te ostatnie pewnie czają się za leszczami. Leszcze omijam jak się da, chyba se trza będzie dać spokój i powoli ULajta do C201k przykręcać, czekając na listopad... , pz

To jak Jerzy został potargany to już grubo pewnie było. Te dziady chyba nie zimują. Od stycznia gonię naprzemiennie z 2 kijami do 12lb. Jeden do 21gr drugi do 15gr wyrzutu. I kurna 70% ryb to były wasate dziady.... Na 15gramach. Trochę plecionki trza było dokupić. Wszystkie które wyholowałem albo chociaż podciagnołem do powierzchni były zapięte prawidłowo. Klenia grubego widziałem 2 razy w tym czasie, bolkow nie wiele więcej. Chyba wasate zeżarł resztę. Leszcze jeszcze jakieś są, ale jeden taki koło 6 dych którego najechałem miał ładną podkowę na brzuchu. Może jednak madcat zielony.... Zamiast UL Pz

Edytowane przez mayou

Byle było stabilnie to dużo wody jest ok. Woda w sobotę w nocy miała 13 stopni. Ponoć tyle potrzeba aby sandacze się wykluły. Jak spadnie nagle to znowu nic z tego nie będzie. Dziwny to kraj gdzie wody nie ma albo jest za dużo, długich kastów nie ma, przynęt do urwania jest za dużo, ryb nie ma albo jest za dużo (sumków).pz

A ja się w końcu wybrałem na Wisełkę.

Ciekawy byłem, jak tam woda w wiosennej scenerii wygląda, bo ostatnio byłem... już nie pamiętam kiedy.

Na ryby nie liczyłem - każdy tylko narzeka, więc pewnie martwo.

O dziwo w pierwszym miejscu jakie nawiedziłem szybko pokazał się dwa razy bolek.

To tego stado leszcza, sporo uklei.

Ptaszki śpiewają.

Generalnie napawało optymizmem.

Finalnie bardzo miłe popołudnie.

Połaziłem w kilku miejscach.

Kilkadziesiąt brań, kilkanaście ryb.

Brały w zasadzie na wszystko. Nie nie chciały brać tylko z powierzchni.

Zastanawiająca jest spora liczba pustych brań.

Uprzedzam - nie łowiłem między leszczami, więc to nie one.

Trzeba to zrzucić na pozimowe roztrenowanie  ;)

Dwie fajne ryby. 

Reszta to sportowce 25-40.

post-50427-0-66258100-1712903401_thumb.jpg

post-50427-0-39374200-1712903444_thumb.jpg

• Like 15

Ja wczoraj na wieczór 3 solidne brania. Nic nie wcięte. Strzał i w nogi. Miękki, lekki kij do 14gr ( ale 12lb), Wszystkie brania tak w 3/4 wody, zszedłęm fo takiego poziomu bo nic się nie chlapało.  Niżej brały zaczepy. Leszcze gdzieś znikły, bo się od niczego takiego nie odbijałem.  Na odchodne pomiar temp w termo telefonu pokazał 14 stopni i to w nurcie... W zaszłym roku w majówkę woda miała 8st.pz

• Like 1

Wisla jak opadła to prawie do nizowki.

Klenie tez dopisały największy 45 a tak to pod 40. Jednego to chyba kormoran przedziurawił,paskudnie to wygląda. Na dodatek przylow 2 boleni i kilka skubniec zapewne boleni, woda wyjątkowo czysta jak na Wisle.

post-59506-0-27635700-1712929819_thumb.jpg

post-59506-0-41595400-1712929834_thumb.jpg

post-59506-0-09283800-1712929857_thumb.jpg

post-59506-0-25015800-1712929871_thumb.jpg

post-59506-0-12112000-1712929992_thumb.jpg

• Like 11