hanz Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Z kijków już skorzystałem z dzieciakami - pierwsze o co zapytały to czy ich nikt nie ukradnie co za kraj, że juz dzieci o takie rzeczy pytają. A wczoraj poniżej przewozu bolki na metrowej wodzie mialy impreze - chyba zaczeły tarło ... oby woda wytrzymała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 (edytowane) Koledzy prośba, nie podawajcie miejsca tarła. Na znanym sportowym akwenie dwóch jegomości z siatami w ręku dało w długą jak mnie rano zobaczyli. Stali na brzegu obok nad samym tarliskiem. Pudełka po dendrobenie , świetliki ( świecące jeszcze ) ... No kill pełną gębą Edytowane 2 Kwietnia 2024 przez Paszczak007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Podrzuć mi kolego na priva gdzie te cwele grasują z tymi siatkami mam teraz trochu wolnego to podjadę tu i tam rzucić okiem a nóż widelec ???? mnie tak szybko się nie oddalą ???? ostatnio na pewnym akwenie tak mnie koleś wkorvił że już zezwolenia na ten rok się pozbył i gówno mnie to obchodzi że nie mogłem w ten sposób postąpić poprostu stwierdziłem że to najlepszy sposób natą patologie wędkarskich cweli. ???????????????? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Hehe Krakus jak zawsze sie nie piwrdzielisz w tańcu. Pamietam jak chama na Przewozie spod kraty szybciutko przegoniles. Ladne klenie. Ja nie jezdze nad wode narazie bo nie mam weny. Tzn bylem na jakims ciurku chwilke , ale jak smieci zobaczylem to sie wyleczylem. Biala karta jeziorko pod Decathlon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Nie trzeba mieć weny, wystarczy zwiać na chwilę zanim baba jakom robotom przy........ I już człowiekowi weselej na duchu. Pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 (edytowane) Biala karta jeziorko pod Decathlon.A czy tam nie ma zakazu łowienia? Kilka lat temu popełniłem na tym stawie małą zbrodnię.Ciekawe jak długo przeżyły... https://youtu.be/koqE8I9AhDE?si=xTsFuzVl4KaD3U_x Edytowane 3 Kwietnia 2024 przez pezet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Panowie, z tego co mi wiadomo, to jeśli dana woda nie występuje w zezwoleniu, a nie ma innego właściciela (typu woda prywatna czy jakiś urząd miasta), to stanowi ona "obwód pomocniczy" i nie wolno na niej wędkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 A czy tam nie ma zakazu łowienia? Jest zakaz nie tylko wędkowania. Poszli po całości, umieszczono nawet tablice "zakaz wstępu". Staw jest własnością spółki deweloperskiej STRABAG Real Estate. Obstawiam, że teren zostanie zagospodarowany pod zabudowę usługowo - hotelową. Twoje ozdobne karasie wpasują się doskonale w to założenie. Kolorowe rybki, egzotyczni goście etc. Dla nas zabrakło miejsca. Właśnie zostaliśmy eksmitowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Pooglądajcie Koledzy, bo jest trochę o naszej Wiśle... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2024 U Was też tyle wody, czy tylko przez moją wieś tak zap...... Wczoraj jedna mała ryba, dzisiaj jedno branie z dystansu. Wszędzie gonią się leszcze, a kijanki znikły. Te ostatnie pewnie czają się za leszczami. Leszcze omijam jak się da, chyba se trza będzie dać spokój i powoli ULajta do C201k przykręcać, czekając na listopad... , pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Tomku wszystko już w bystrzejszej wodzie jest lub okolicy. Wczoraj sum mnie potargał, przyłów bolka 60aka , i kleń wreszcie na pocieszenie ok. 50-ki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2024 (edytowane) To jak Jerzy został potargany to już grubo pewnie było. Te dziady chyba nie zimują. Od stycznia gonię naprzemiennie z 2 kijami do 12lb. Jeden do 21gr drugi do 15gr wyrzutu. I kurna 70% ryb to były wasate dziady.... Na 15gramach. Trochę plecionki trza było dokupić. Wszystkie które wyholowałem albo chociaż podciagnołem do powierzchni były zapięte prawidłowo. Klenia grubego widziałem 2 razy w tym czasie, bolkow nie wiele więcej. Chyba wasate zeżarł resztę. Leszcze jeszcze jakieś są, ale jeden taki koło 6 dych którego najechałem miał ładną podkowę na brzuchu. Może jednak madcat zielony.... Zamiast UL Pz Edytowane 7 Kwietnia 2024 przez mayou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Oj wody na całego. Myślałem że będzie spadać a tu urosla. Wczoraj kilka kleni a dziś już klapa. Coś tej ryby zostało po zimie, widać jak pierwsze amory się zaczynają. W tygodniu trzeba spróbować jak ta woda opadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Woda na Wiśle idealna taka jak powinna być na wiosnę, zbawienie dla ryb i oby jak najdłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Dokładnie wody nigdy za dużo i żebym za 2 miesiące nie czytał jak mało wody wszędzie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Dziś już leci w dół. Dobre pół metra. Bez brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Byle było stabilnie to dużo wody jest ok. Woda w sobotę w nocy miała 13 stopni. Ponoć tyle potrzeba aby sandacze się wykluły. Jak spadnie nagle to znowu nic z tego nie będzie. Dziwny to kraj gdzie wody nie ma albo jest za dużo, długich kastów nie ma, przynęt do urwania jest za dużo, ryb nie ma albo jest za dużo (sumków).pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 A ja się w końcu wybrałem na Wisełkę.Ciekawy byłem, jak tam woda w wiosennej scenerii wygląda, bo ostatnio byłem... już nie pamiętam kiedy.Na ryby nie liczyłem - każdy tylko narzeka, więc pewnie martwo.O dziwo w pierwszym miejscu jakie nawiedziłem szybko pokazał się dwa razy bolek.To tego stado leszcza, sporo uklei.Ptaszki śpiewają.Generalnie napawało optymizmem.Finalnie bardzo miłe popołudnie.Połaziłem w kilku miejscach.Kilkadziesiąt brań, kilkanaście ryb.Brały w zasadzie na wszystko. Nie nie chciały brać tylko z powierzchni.Zastanawiająca jest spora liczba pustych brań.Uprzedzam - nie łowiłem między leszczami, więc to nie one.Trzeba to zrzucić na pozimowe roztrenowanie Dwie fajne ryby. Reszta to sportowce 25-40. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Brawo Tadziu ! Fajne klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Ja schodziłem sobie opaską z malutką gumką w poszukiwaniu jazi o dziwo znalazłem trochę czasu za dnia oprócz boleni które nie dawały spokoju nawet małemu czarnemu twisterowi nie złowiłem nic ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Ja wczoraj na wieczór 3 solidne brania. Nic nie wcięte. Strzał i w nogi. Miękki, lekki kij do 14gr ( ale 12lb), Wszystkie brania tak w 3/4 wody, zszedłęm fo takiego poziomu bo nic się nie chlapało. Niżej brały zaczepy. Leszcze gdzieś znikły, bo się od niczego takiego nie odbijałem. Na odchodne pomiar temp w termo telefonu pokazał 14 stopni i to w nurcie... W zaszłym roku w majówkę woda miała 8st.pz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Wisla jak opadła to prawie do nizowki. Klenie tez dopisały największy 45 a tak to pod 40. Jednego to chyba kormoran przedziurawił,paskudnie to wygląda. Na dodatek przylow 2 boleni i kilka skubniec zapewne boleni, woda wyjątkowo czysta jak na Wisle. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Esioslaw nie wiem gdzie łowisz ale u mnie koło domu byłem sprawdzić koło 13 jakaś taka brązowa i pełno jakiegoś pyłku płynie, ryb nie widziałem woda wyjątkowo czysta jak na Wisle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Dużo poniżej Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Panie jak dużo poniżej to już u Ciebie szambo z Krakowa zostało rozcieńczone z Raba ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi