Gość Umbra Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 .......Śmietnisko konkretne [emoji26] Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Musicie wezwać tą ekipe A teraz czekam na Wasze fotki z rybami. Niech klenik ktory jakims cudem przetrwal zime będzie z Wami 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 (edytowane) Tak. Ryba się ruszyła a z nią patologia.Zainteresował mnie martwy jaź. Zczągałem się nad wodę a tam plecionka. Nawiązane haków , zaplątana o zarośla ... Nie wiem ile jeszcze padniętych ryb tam było. Udało mi się tylko nawinąć resztkę odciętej linki. Dalej nie mogłem wejść. Głęboko i zimno...Jaź na oko ponad 50... Edytowane 17 Kwietnia 2024 przez Paszczak007 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Gdzie to bylo ? Pisz do tego PSR i na maila niech to sprawdzą.... z dodanym do wiasomosci koniecznie URZEDEM MARSZALKOWSKIM jako zwierzchnikiem straży. Bo co chwile slysze Wisla opadla.. ryby zdechly .. i nikt nic nie zglasza, zdjęć nie robi. I potem Wody Polskie i cala reszta mówia ze nic im nie wiadomo o tym. O śmieciach nic nie wiedzą , o śniętych rybach tez. O sciekach plynacych , o zaniku ryb w rzekach , o klusownikach...itp itd. Niech mnie nikt zle nie zrozumie. Poprostu uslyszalem gdzies...ze 10 zgloszen zwyklych ludzi ma wiekszą wage, niż ekspertyza nawet najwieszkego fachowca w dziedzinie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Poniżej Grabie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 (edytowane) całkiem jak nad Uszwicą Ale i Dunajec tarnowski chociaż woda czysta , ale na brzegach też coraz więcej syfu Edytowane 17 Kwietnia 2024 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolpol123 Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Urokliwa rzeczka na ŚląskuWystarczyło by postawić w Polsce automaty na plastiki jakie są w DE i menele by nam wody posprzątali Wysłane z mojego motorola edge 40 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Wątpię menel teraz się ceni i nie schyli się po butelkę takie czasy leni i bogaczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 1 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2024 Czekam ma Wasze fotki dzis . Rozruszajcie forum a ja sie napije za Wasze zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 1 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2024 Jak wrócę z pochodu pierwszomajowego to pojadę coś złowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 1 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2024 Czekam ma Wasze fotki dzis . Rozruszajcie forum a ja sie napije za Wasze zdrowie Ech... Mam nagrane jak się leszcz tarł na płyciznach w klatkach. Dzisiaj woda za Przewozem zeszła prawie o metr. Całe tarło na marne.I co zrobić ? Za@#$&bać kogoś z zarządu zlewni wypada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 1 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2024 Jak zobaczyłem wczoraj jaki syf plynoł, to dzisiaj zamieniłem casta na catepilara. Pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 1 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2024 (edytowane) Jak zobaczyłem wczoraj jaki syf plynoł, to dzisiaj zamieniłem casta na catepilara. PzWczoraj nagrałem ten syf . Myślałem , że pultneli z kanału po zimie. Na Przewozie jak dojechałem ( byłem za mostem kolejowym) resztki z pod jazów zaiwaniały. Kiedy to się skończy?Tak się zastanawiałem w kontekście akcji sprzątania czy nie lepiej wywalić te wory że śmieciami do wody? W końcu tradycja rzecz święta. Edytowane 1 Maja 2024 przez Paszczak007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 1 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2024 Hehe mowie Wam. Wezcie te zdjecia i wyslijcie do zarządu zlewni, do RDOŚ , do Ministerstwa Infrastruktury. Zgloscie te wahania. I to od kopa, nie ma na co czekać. Temat jest gorący. Im wiecej osob to napisze tym LEPIEJ !!! OPISAC zjawisko i tyle. Jakas date podac. To naprawde pomoże w rozwiązaniu tego problemu. Im wiecdj osob zacznie o tym pisac tym szybciej dojdzie do rozmow na szczeblu wojewodzkim i krajowym. Podaje maile na ktore wyslijcie te zdjecia. I opis. Albo 2 zdania. Podpiszcie sie pelnym imieniem i nazwsikiem oraz adresem. Bez tego pismo zostanie bez odpowiedzi : zz-krakow@wody.gov.plsekretariat.krakow@rdos.gov.plkrakow@wody.gov.plkancelaria@mi.gov.plsekretariat@tauron-ekoenergia.pl Tu napisz ze znowu woda opadla i widziales tarlo resztek ryb a dzis tam nie ma wody. I zapytaj się kiedy wahania zostaną ograniczone. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2024 Może warto dopisać - czy grozi nam powtórka z Odry, czy to zapowiedź katastrofy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2024 Jest pomysł, aby prezydent Krakowa rytualnie wypijał szklankę wody spod Przewozu.https://youtu.be/wEnK7OwlTfw?si=rYMaFycUe3NjK6Lc 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2024 Jest pomysł, aby prezydent Krakowa rytualnie wypijał szklankę wody spod Przewozu.https://youtu.be/wEnK7OwlTfw?si=rYMaFycUe3NjK6LcCzyli za nie długo zaś wybory ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2024 Dwa kadry w filmu " Klęska" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2024 U mnie boleniowe otwarcie na podkrakowskiej Wiśle zgodnie z oczekiwaniami. Wczoraj 7 ryb, dziś 4. Wielkościowo standard na tej wodzie, jedna ryba 70+, połowa 60-70. Zdjęć nie będę wrzucał bo nie wiem czy ubrałem się adekwatnie. Wystarczy że w wątku Bolenie 2024 rozgrywają się ludzkie dramaty, nie będę kusił losu ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2024 Ja stwierdziłem że dość biegania po W3 z chudym patykami. 19cm hering został przerobiony na wióry, canibal 15 podobnie. Nic nie doholowałem. Potem ktoś znowu wodę zakręcił i było po łowieniu. Syf jest jak był. Dodatkowo prawie zostałem staranowany przez bobra. Byłem tak zakamuflowany że dziad przyłynol na odległość wędki, ale to potrafi na chlapać jak w panikę wpadnie. Jeszcze tylko wydry i sowy brakowało i byłby komplet. Pz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2024 Przepis na smażonego bolenia z podkrakowskiej Wisły. Wiadomo gdzie. Co wrażliwsi niech nie oglądają do końca. I same pozytywne komentarze... https://www.youtube.com/watch?v=1vpy5IAuRc0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2024 Dzisiaj do 14 do 22 na rybach, 3 różne mety, ryby były wszystkie gatunki ale bolenia nie widziałem a co do tego filmu wyżej, musiał być nagrany przynajmniej 2 lata temu bo już takiej plaży nie ma i boleni też ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 Hehehe tam niedługo dojdzie że boleniem będzie trzeba zarybić od tej ryby się roić powinno.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 Przepis na smażonego bolenia z podkrakowskiej Wisły. Wiadomo gdzie. Co wrażliwsi niech nie oglądają do końca. I same pozytywne komentarze... https://www.youtube.com/watch?v=1vpy5IAuRc0kompletnie nie rozumiem czym się tak ekscytujesz? to całkowicie normalne postępowanie ze złowioną rybą... to, że ty , ja i kilka innych osób wypuszcza złowione bolenie nie znaczy, że inni muszą robić to samo... a biorąc pod uwagę smak tej ryby, gostek musi mieć nieźle zryty beret...i oczywiście nacinanie szczapek (ta straszna końcówka filmu) do rozpalenia ogniska jest czynnością wybitnie drastyczną i wątpliwa etycznie osoby bardziej wrażliwe lepiej niech po obejrzeniu porcjowania ryby wyłącza filmik 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 (edytowane) Dzisiaj powtórka. Meldunek nad wodą około 5.30. Mniej więcej to samo miejsce co ostatnio, tylko przeciwny brzeg. Wcześnie rano woda podniesiona, szła szybko niosąc mnóstwo gałęzi, piany , różnych śmieci, wiadro Ceresit itp. Praktycznie co rzut, coś się czepiało. Nastawiłem się tylko na bolenie. Inne ryby mnie nie interesowały Obserwując wodę szukałem oznak żerowania. Były. W klatkach, na granicy płytkie i głębokiej wody atakowały co rusz drobnice. Nie chce mi się tu pisać epopei , więc na brzegu wylądował jeden boleń. Taki 60. Miałem jeszcze 5 ataków, w tym 3 prawdziwe bomby. Nietrafione. Raz ryba zaatakowała sunący po powierzchni wobler z uczepioną trawą. Około 10 skończyłem wędkowanie. Wracając do auta w prześwietlonej słońcem wodzie, która opadła i płynęła już bez śmiecie szukałem w polaroidach ryb. Widziałem mega klenia z szarą końcówką płetwy oraz kilka boleni. Mogłem zaobserwować jak czają się w pobliżu stada ukleji, żeby po chwili zaatakować. Widziałem też spławiające się leszcze. Dzisiaj nad wodą były tłumy. Chyba każda główka obstawiona. Podobnie jak 1 maja nie widziałem, żeby cokolwiek z gruntu łowili. Ryba jeszcze jest skupiona lokalnie na tarle i są odcinki bezrybne. Tak więc na razie dwie sztuki na koncie. Edytowane 3 Maja 2024 przez EdekDeBeściak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi