Esioslaw Opublikowano 6 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2024 Jasne, woda drastycznie opada a była wysoka nawet główki były pozalewane, Tylko błoto płynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 7 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2024 Byłem godzinkę wieczorem. Woda podniesiona. Główki odsłonięte, ale nie na każdą jeszcze można wejść. Woda kawa z mlekiem, płyną drzewa, gałęzie. W klatkach niby woda tak nie ciągnie, ale ten cały śmietnik krąży w kółko. Nic nie urwałem. Ryby tez nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 13 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2024 Kraków spada na druga stronę tak być nie może łowicie coś ? nie ma wyjścia nad wodę żeby nie mieć kontaktu z rybami a tu taka cisza Bolenie zrobiły się grymaśne i na 10 uderzeń w woblera jak się złowi jednego to szacun olałem wczoraj bolki (tzn one mnie olały i tylko trącały wobler) i pojechałem na metę kleniową, w 3 rzucie siadł sumek około 120 cm myślę sobie no to połowiłem kleni ale okazało się że klenie i jazie nadal są na mecie i złowiłem kilka sztuk + kilka nie wciętych brań 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 13 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2024 Ooo kurde, wariat, trzeba jechać, po piątkowym wypadzie i tej brudnej wodzie dałem chwile czasu jak to wroci do normy. Jak znajdę chwilę to skocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota1986 Opublikowano 14 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2024 To faktycznie dzieje się. Ja byłem wczoraj trochę poniżej Zatoru. Niestety na zero, poza spinką bolenia nic nie chciało pobrać moich przynęt. Ale ogólnie nie było za bardzo widać życia na powierzchni. Może w weekend będą dla mnie bardziej łaskawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 14 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2024 Ja wczoraj wyskoczyłem na dwie godzinki z myślą o sandaczu na gumkę i trafił się sumek ale pobujał trochę kijem walnął parę razy z ogona i spadł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2024 Przez week. Byłem na Wisle i na Popradzie. W piątek zaplanowana miejscówka była już zajęta więc pojechalem nizej dużo nizej, woda mi się nie podobała i może przez to wrocilem o pustym kiju, byłem do 23.Wczoraj odwiedziłem Poprad z myślą o grilowaniu i relaksie. Trafio się kilka kleni w tym największy 45 na dodatek chwilę trzymałem brzane idącą jak lokomotywa .Dziś odwiedziłem stare śmieci trafił się bolek i zerwany sumek. Presja jak na zawodach dziś. Ciekawe jak inni polowili 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2024 Ja wróciłem przed chwilą od 18 do zmroku na lekko kleniki ale nie było dużych, jak zapadła ciemność próbowałem coś na gumkę za zedem ale jakoś weny nie miałem i przyjechałem do domu na drina wczoraj siedziałem do późna na opasce i miałem fajna ryba, mocne branie chwilę siedział na kiju za nim to coś spadło ale nie wiem co to było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2024 Ja wczoraj do pierwszej. Gumy , woby , cykady i pogawędka z przemiłym sumiarzem przy ognisku. Jeżeli czyta ; pozdrawiam serdecznie. Z ryb nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2024 4 bolki z jednej mety + kilka nie wciętych, jak się zaczynało na dobre rozkręcać to latarka mi padła a wobler tak w.ebał się w siatkę że nie dało rady odczepić 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milczacy Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 Mnie poskładało lumbago, więc ostatnie dwa tygodnie miałem absencję nad wodą. Ale wczoraj już nie wytrzymałem i wyowijany w gorsety - dośpyrlałem się nad Wisłę.Łowieniem tego nazwać nie można... Roztaczając woń maści z kamforą (działa na komary!) wlazłem do wody po kolana, i rzucałem sobie spod kija, spławiałem woblerka i w spowolnionym tempie ściągałem do siebie. Na rzut z za pleców nie odważyłem się, coby nie obsrać spodniobutów I tak sobie, w emeryckim tempie, w akompaniamencie stękania i jęków - wydłubałem małego klonka i dwa bolenie około 50 na oko. Coś tam też przywaliło w cykadkę przy dnie, ale spadło po chwili. Wytrzymałem półtora godziny. Ale i tak - fajnie było! Pozdrawiam, Andrzej 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2024 Wczoraj dwa krótkie jeden 55 drugi 60 z lekkim + i do tego wisienka na torcie zedzik miarowy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota1986 Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zed w Wiśle to jak święty graal. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2024 Coś tych boleni jest na krakowskim odcinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 20 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2024 Byłem dziś zajrzec to tylko się udenerwowalem płynąca roślinnością, woda podniesiona, zajechałem na druga mete . Miejsce obiecujące ale bez życia na wodzie. Nie lubię tego okresu gdzie pelno krzaków pokrzyw wyższych o de mnie,przedzieranie się aby kawalek obłowić i znów przedzieranie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2024 (edytowane) Ktoś nad wodą jest teraz ? Woda rośnie, ryba się przestawia , Do męczę do rana i spadam. I sałaty płynie tyle że ni znajduje odpowiednich słów w językach nowożytnych... Edytowane 23 Czerwca 2024 przez Paszczak007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał.k Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2024 Esioslaw, w jakiej miejscowości byłeś nad Popradem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2024 Leluchow i Muszyna. W lipcu trzeba zajrzec bliżej ujścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2024 Czwartkowe popołudnie spędziłem w miłym towarzystwie na Dunajcu było mega słabo tzn skubanie małych rybek, wczoraj na wieczór Wisła same sumki około 50cm, a dzisiaj pojechałem za kleniem, a brały bolenie maks 60cm, jak była nizowka to brań sporo, puścił wodę i wszystko zamarło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 Byłem wczoraj też na Wisle, odwiedzić stara opaskę o dziwo dalo się chodzić przy brzegu, wobki szuraly po dnie po kamieniach Nie udało się nic skusić do brania, może za bardzo oczojebny czerwony wobler. Jedna fala się zrobiła,tuż przed przneta, już myślałem, że łupnie ale nic. Po chwili się pokazała konkurencja więc pojechalem w inne miejsca i już nic. Woda skoczyla gwałtownie. Znów o pustym kiju, chyba trzeba zostawić to wszystko do jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 Leluchow i Muszyna. W lipcu trzeba zajrzec bliżej ujściaI jakie wyniki Grześku na Popradzie ? Działo się coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 Czarny Rubikon jest kogo? ( na priva ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 Nigdy takiego na W3 nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 Od tego ciepła jakieś omamy mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 https://krakow.tvp.pl/78806344/tematy-dnia-24062024-1850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi