Orni Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Dzwoniłem do pzw i dowiedziałem się, że okres ochronny jest skrócony zgodnie z ustawą ale wszystkie inne zakazy i obostrzenia obowiązują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart7 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Dziękuję 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanus Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 (edytowane) Byłem koło południa nad wodą - 4 metry wyżej niż normalnie , brudna i zimna . Płynie wszystko czym chata bogata. Spotkałem nad wodą ( pierwszy raz w życiu ) Policję i zostałem wylegitymowany ! Edytowane 1 Maja 2017 przez romanus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 (edytowane) Wczoraj to tylko pojeździłem sobie rowerem po wale od Górki do Uścia Solnego.Tak wyglądała WisłaA tak Grobla z Uszewką powyżej ujścia do Wisły, widok ładny, ale ten odór szamba...Przepraszam oczywiście odwrotnie. Edytowane 1 Maja 2017 przez jerzy6 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommik Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Przepraszam oczywiście odwrotnie. Czyli, że zapach ładny ale widok odrażający? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Ha, ha,ale misię w nocy napisało, chodzi o fotki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nofer Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Ostatnio nurtuje mnie jedna sprawa odnośnie Przylasku Rusieckiego. Na zezwoleniu jest możliwość wędkowania do 17.06.2017 to jest ponad miesiąc i dalej nic nie wiadomo czy pzw dalej będzie dzierżawił tą wodę. Pisałem maile do pzw i żadnej odpowiedzi nie dostałem. Coś przeczuwam że pzw straci te tereny i planowane inwestycje na tym terenie dojdą do skutku. Ale z drugiej strony zastanawia mnie zarybienie tych wód cały czas realizowane. Więc dla mnie tu nic nie gra bo oficjalnej informacji nigdzie nie ma. Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Ja myśle, że inwestycja nie dojdzie do skutku. Został miesiąc a w mediach cisza Edytowane 7 Maja 2017 przez Filip14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldebaran Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Wie ktoś może czy jakaś krakowska rzeka nadaje się do łowienia? Patrząc po pogodynce to Rudawa raczej nie bardzo, a jak reszta? Wisła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Wisłe widziałem dzisiaj z mostu Wandy, wysoka ale bez widocznych dużych śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Tylko czemu na plakacie jest noga transwescyty?! Bo kurka nijak inaczej nie pojmuje owłosionej raci w szpilkach... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Zayebiste "wieści znad wody"... Coś ten sezon nie może wystartować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldebaran Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Coś ten sezon nie może wystartować... Pogoda nie rozpieszcza... od miesiąca się wybieram na jakąś rzekę, to praktycznie co 3 dzień pada i non stop płynie błoto przez to. Nawet na stojących wodach jest lipa - wybrałem się wczoraj na 2 godzinki na wodę, na której rzadko bywam, ale jeżeli już, to na UL zawsze ilościowo super tam wychodziłem ze wzdręgami i okoniami, trafiały się też kleniki. No i zupełna klapa - miałem kilka odprowadzeń 10cm okonków, jeden nawet uderzył ale odbił się od haka. Wzdręgi zapadły się pod ziemię, klenie? Zapomnij... Rybom też ta pogoda się chyba nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Jak ruszy to z przytupem! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Ruszy ruszy. W czerwcu.Las wedek z trupkiem na haczyku Ludnośc już opróżnia zamrażarki szykując się na tradycyjną rzeź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan krk Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Ruszy ruszy. W czerwcu.Las wedek z trupkiem na haczyku Ludnośc już opróżnia zamrażarki szykując się na tradycyjną rzeź...Tradycyjna coroczna rzeź już trwa w najlepsze. Wąsate lądują w bagaznikach. Taki mamy klimat.... Szkoda tej Wisełki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Ależ Iwanie!Przecież szlachetne Członki PZW nie łowią w okresach ochronnych,limitów dziennych/tygodniowych/rocznych karnie przestrzegają,nad czym nieustannie czuwa społeczna i państwowa straż rybacka.Czyż nie jest tak? Jeśli nie wierzysz, to przeczytaj jakiś organ propagandowy pzw - choćby na www.pzw.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 W tym roku jednakowoż może być dziadom trudniej, i mogą być zaskoczeni... Bo coraz wiecej słychać o takich niebieskich ludzikach co kontrolują. Czasem idzie czarny z niebieskim, albo dwoch zielonoczarnych z niebieskim. Albo, o zgrozo, facecik w dzinsach i flanelce.. i blaszka dynda na szyi. I nie konczy się na pouczeniach ani mandacikach. Już kilku amatorów karpików pod miarę i ponad limit zostało zaobrączkowanych. Byłbym ostrożny z radością, mimo że bylem kontrolowany w tym roku już 5 razy na różnych łowiskach, gdyby nie takie wieści z wielu miejsc i od wielu kolegów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orni Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Potwierdzam Jakoś tak w tym roku gęściej tych kontroli Ba nawet jakieś takie mądrzejsze jak choćby długa obserwacja wędkujących z drugiego brzegu Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 No właśnie sobie wszedłem na internetowy organ, na stronę swojego koła i widzę ogłoszenie o naborze na strażników społecznych.Tyle że straż taka czy siaka nie ma większego znaczenia, bo rzeźnicy w gumofilcach mają karty opłacone, a rzeź odbywa się w majestacie - tak zwanego sarkastycznie - PRAWA. Przy okazji najszła mie taka refleksja: mam 49 lat. Zacząłem łowić w wieku lat 4, czyli prawie, prawie pół wieku z wędką.Ile razy byłem przez pół wieku kontrolowany? ANI RAZU! Pomijam jedną "kontrolę" z czasów podstawówki, kiedy wędkarze zapytali mnie o kartę (której nie miałem), a chcieli mnie tylko przepędzić z miejscówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Musisz lowic w niedostępnych miejscach. Prawda jest taka ze najczęstsze kontrole sa w miejscach gdzie da się dojechać autem pod samą wodę i nikt sobie butów nie pobrudzi... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi