Sandre Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Właśnie wróciłem z okolic mostu w Niepołomicach. Jeden urwany ogonek w kopycie relaxa moze dwa pstryki nie do przycięcia na koguta, kumpel kilka dziubnięć i jeden okoń 28 na koguta. Woda idzie ostro w górę, z jednej głowki zwiewałem bo mi drogę odcinało Jutro rano atakujcie może coś "siądzie" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Ja się wybieram w tamte okolice w piątek jeżeli pogoda na to pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 No właśnie ta woda Po pracy podjechałem zobaczyć. No i dygła... dobry metr i pewnie dalej dyga do góry.Do tego trochę syfu na wodzie.Coś wczoraj popadało, ale nie spodziewałem się, że aż z takim skutkiem.Cóż, jutro się wyśpię.Pozostaje mieć nadzieję, że jak szybko poszła do góry tak szybko opadnie. Przyborek może i dobra rzecz, ale jak dla mnie to nie o tej porze.Jeszcze mi rybę przetasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 50cm jak urosła to nie tragedia. Gorzej że trochę przybrudzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Kawa była i potrafiłem rybe złowić ale przy normalnym uciąguJak ciągnie woda metr od brzegu tak jak środkiem to się poddaje nigdy na takiej wodzie nie miałem efektów < czyt. opad > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Już opadła o pół metra Na jutro będzie całkiem ok.A z tą wodą to wszystko zależy gdzie się łowi.Jak się oklepuje klatki to może i pół m w lewo w prawo nie problem.Ja na główkach prawie nie łowię, bo z różnych powodów nie lubię ( najczęściej są zdeptane, przetrzepane, zasyfione itd).Wolę opaski i prostki. Nawet o tej porze. Może trudniej rybę znaleść i połowić, ale ma to i plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Przechodziłem dziś koło Wisły w okolicach mostu Debnickiego lekko podniesiona , trącona i zapieprza aż nie miło sie patrzy Co do klatek to masz Tadziu racje moze byc nawet metr wody wiecej i to nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 No i wyskoczyłem z rana.Woda dalej trochę podniesiona i brudna. Szału nie wróżyła i szału nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Też byłem i mizeria... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 PTez byłem i smutek. Chłopakom na drugim brzegu swietnie brały leszcze za grzbiet. Kilka im nawet (przez przypadek chyba )wskoczyło do plecaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 No to przynajmniej nie tylko mnie nic nie brało. Dziś z rana woda już ok. trochę tylko trącona. Ale jakoś tak nieprzyjemnie. Jakby cokolwiek przez tą godzinkę kłapło, to pewnie by i pogoda się przyjemniejsza wydawała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Ktoś coś przez łikend w okolicy wydłubał? Ja poprawiłem po pracy w pt na zero. Sobota i wczoraj tak samo. A pogoda niby fajna. Tydzień temu wiało, ciśnienie wariowało, a coś się działo. Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 wczoraj od 13.30 do zmroku, jedno branie i to by było na tyle jutro z rana spróbuje na innej miejscówce troche głębszej o jakiś metr, może tam siedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Sobota na zero, nawet nie widziałem żadnych spławiających się rybek na moich miejscówkach. Za to wczorajszy dzień można by na zwać udanym w 100 %, gdyby nie to że mamy okres ochronny na suma. Na pierwszej miejscówce sum ponad 170 cm (tyle pokazał po przyłożeniu do kija), wyciągnął w 3 pierwszych odjazdach prawie całą pletke bo już widziałem węzeł łączący z podkładem, trochę się nabiegałem za nim na średnim sprzęcie sandaczowym. Po z mianie miejscówki kolejny sum, między 90 a 100 cm. Sandacza brak, ale klenie wychodziły pod opaski i jakieś leszcze się spławiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Wczoraj mi też sumy popsuły miejscówkę, w 3 godziny 5 sztuk pomimo, że po każdym "braniu" schodziłem ciut niżej. Oczywiście wsio za kapotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 1,5 tygodnia temu wyciągnąłem jednego za kapote, taki około 120 cm chwycony centralnie za ogon, co za cuda wyprawiał... do samego końca nie wiedziałem co to za ryba,chwycony w miejscu gdzie gryzły niemiarowe sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Dziś testowalem na Wiśle w Niepołomicach nowa wędkę. Miałem kilka pstryków ale nic nie wyjęte. Wracając zahaczyłem o Przylasek Rusiecki i wyszło 3 szczupaczki: 47, 54 i coś ponad 60 cm. Robiłem fotki lusterkiem, może któraś spełni walory estetyczne to podeślę. Z kijaszka jestem mega zadowolony ;-)W weekend częściowo zhiornik byl oblodzony, widocznie szczupłe łapią ostatnie tłuste kąski na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Dziś miałem telefon od kolegi naprawde dobrego wędkarza kilka godzin na Wiśle i zero kontaku z rybąA szkoda ze lodzik zaczyna puszczać bo rybka by sobie odpoczeła Wrzuć fotke jaka by nie była Krzychu napewno nie jest taka bleee... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Wczoraj trzy godziny nad wodą = 0 brańJeszcze jeden wypad w tym sezonie i robie miesięczną przerwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ja dziś przy obijaniu dna za sandaczem przyłowiłem szczupaczka 62cm. Zmarzłem jak cholera i już raczej Wiśle odpuszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAN KR Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Co z tą Wisełką??? gdzie SANDACZE??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAN KR Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Gobio a gdzie ten szczupły ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Co z tą Wisełką??? gdzie SANDACZE??? Jak to gdzie? We wodzie. Przecież ryba lubi pływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 gdzie SANDACZE??? Nie ma. Są tylko cudem ocalałe niedobitki... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 bluzer toż to cud gratki fajny psiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi