Kruszyna Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) Dendrobena?Okoń na gumę od forumowego kolegi. Piękna imitacja okonia. A ryba wciągneła ją prawie do ogona. Oczywiście za pół godziny została w wodzie przy próbie opadu w okolicy kamieni. Próbowałem z woblerkami kleniowymi, też porządna forumowa robota:-), ale zupełnie bez rezultatu. Z resztą nie widziałem żeby klenie gdzieś żerowały. Może innym razem. Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez Kruszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 I to jest własnie nasza wisełka.A kolor i stan aktualnie sie zmienił czy to tylko chwilowe wachania na przewozie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Wczoraj zawędrowałem na bardzo ciekawą rafę, przy obecnej niżówce brodziłem środkiem rzeki i rzucając pod drugi brzeg obrotówką i sporym smużakiem obławiałem w ten sposób 300 metrowy odcinek rzeki. Dawno tyle kleni nie złowiłem, zabawa przednia. Co prawda nie trafiłem nic 40+, ale były momenty, że kilka rzutów z rzędu miałem rybę, lub chociaż branie :] I nawet glony tak bardzo nie przeszkadzały. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Siemacie. Jak tam Wisla dzisiaj? Podnioslo sie cos czy dalej nisko i zielono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Siemacie. Jak tam Wisla dzisiaj? Podnioslo sie cos czy dalej nisko i zielono? http://www.pogodynka.pl/hydro/wisla/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Nisko, zielono i płynące snopki zielonej trawy na dziesięć rzutów jeden-dwa czyste reszta z trawą, łowienie slalomem między kępami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio071101 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Takie tam z czwartu na wiśle plus krótkie sumki Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Kolega mówi, że wczoraj wieczorem Wisła poniżej Krakowa poszła sporo w górę i płynie dość brudna po łikendowych opadach. Warto wybrać się teraz nad wodę z spinningiem? Czy lepiej poczekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 To 20 cm do góry ale nie płynął syf wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 No nie wiem, wodowskaz w Czernichowie pokazuje szybki wzrost poziomu wody o 100% (120 -> 240).Miejskie zapory trochę to wyrównają, ale na pewno poniżej Krakowa też urośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Wodowskaz w Popędzynie nad Wisłą pokazuje wzrost o ponad metr, a teraz opada.http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/150200100Jak nie popłynie kawa z mlekiem jak w Rabie, to może coś tam będzie żerowało;-). Się zobaczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rompacz Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Witam, Wczoraj nad Wisłą, znalazłem trochę sprzętu wędkarskiego i motorowodnego. Nie było nikogo w okolicy przez kilka godzin więc sprzęt jest do odebrania u mnie. Właściciel jeśli to czyta to proszę o kontakt na priv. Sprzęt jest wart parę zł, więc proszę o podanie jakiś szczegółów (marka, okolice pozostawienia), żebym wiedział, że oddaje nieprzypadkowej osobie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Ktoś pewnie na szybko przed burzą uciekał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Albo oglądać wiadomości, czy kogoś niżej nie wyłowiono...W sumie to nie żart - bo kto zostawia dobrowolnie cenny sprzęt?Mogło się wydarzyć coś złego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 A przeszedłeś pobliskie krzaki? Może wyszedł z wody za potrzebą i nie wrócił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rompacz Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 No nie sprawdzałem każdego krzaka.Auta nie było, łodzi/pontonu też nie.To wygladało tak jakby ktoś zakończył pływanie, zapakował pływadło i odjechał, a trochę szpejów z pokładu zostawił na trawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Roztargnienie Ja tak kiedyś zostawiłem na brzegu torbę ze sprzętem do nurkowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Wczoraj woda ostro w górę, mętna , ale do wytrzymania.Pojechaliśmy jednak z synem, no jak tu wytrzymać w niedzielę w domu... \Już po godzinie myślałem ,ze będę żałował,brudna woda, zimno, mokro- Icony oddałem do reklamacji - pozostały mi buty do łydek Jednak coś się udało złowić , synek parę kleników, ja 1 bolka na małego Panica , nie gigant , ale zawsze coś,Oprócz tego coś się jeszcze 3 razy koło przynęty zdecydowanie zakręciło, ale tylko 1 klenika zaciąłem., a zerował na takich małych 4cm rybkach-słonecznicach bodajże -1 wypluł 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio071101 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Dziś około20 Brań wszystko na smużaki Lipińskiego Andrzeja wyciągniętych 5 szt Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio071101 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Jeden jaż reszta klenie brania na poniesionej wodzie .W ciągu godziny urośła jakieś 70cm Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Te "małe rybki" to nie słonecznice (bo ich już chyba nigdzie nie ma), tylko zapewne tegoroczne ukleje.Mam w akwarium i w sadzawce - mają 4-5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Muszką tez wiślane rybki nie gardzą Łowienie, rzekłbym specyficzne, ale jak się człowiek przyzwyczai... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregorxix Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Teraz już rzadko z muchą chodzę na Wisłę, ale jak pamiętam dekadę temu, latem sucha muszka była zdecydowanie skuteczniejsza niż jakakolwiek przynęta spinningowa, tak że szczerze polecam. Fakt, uregulowana krakowska Wisła ma swój specyficzny urok, ale da się znaleźć miejscówki gdzie można brodzić. Obok klasyki muchowej czyli kleń i jaź, na spokojniejszych odcinkach łowiłem wyrośnięte wzdręgi, a na nimfę leszcze, wielkie wiślane krąpie (30-40cm), a trafiały się certy i brzany.Ale najciekawsze było wieczorne łowienie sandaczy na wielkie streamery na płytkich blatach gdzie zbierała się drobnica i gdzie wieczorem podchodziły sandały, fakt że w tym wypadku było to utrudnianie sobie życia, bo pływający wobek w typie Rapali Orignal 7 był zdecydowanie skuteczniejszy, ale to nie to samo co czuć pod palcami wybierany przez 2 kg sandacza sznur a wcześniej widzieć atak na płytkiej wodzie, no bajka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 O wiślanych bolkach muchowych jeszcze tu nie wspominaliśmy, to ja wspomnę, może o dwóch dzisiejszych, na sucharka. Nie żadne byki, ale też da się złowić . 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Trzeba dwuręczną muchówkę i streamera z 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi