Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

W końcu jakaś godna sztuka :) Gratulacje

:wacko:

No właśnie...

Można by powiedzieć, że obrazuje to, jak to właśnie jest z tym naszym sandaczem.

Zachwycamy się i cieszymy z rybki +60....

Też tak mam i też się z takich cieszę. A jak mi się przypląta 70 albo i coś ponad, to jakbym w totka trafił. W sumie w tym roku trafiły mi się cztery 70-74cm, choć nad Wisłą ze spiningiem byłem dość często. Może nie latałem tylko i wyłącznie za sandałem. Może dużo jeździłem po nowych odcinkach, a takie zwiedzanie cudów nie wróży. W sumie to nawet w tym roku totalnie odpuściłem pływanie na jesieni po krakowskim odcinku. Ale niedosyt jest.

Napewno nie jest też tak, że dużego i naprawdę dużego sandacza u nas nie ma, ale napewno jest go baaaaardzo mało.

Inna sprawa, że małego 20-30 kilka cm obserwuje się sporo od kilku lat i od ładnych kilku lat mam nadzieję, że za rok dwa będzie z nim lepiej i częściej spotkam średniaczki. I jakoś czas leci, Wisła płynie a średniaczków coś specjalnie nie przybywa.

Edytowane przez tadekb

Dziś miałem telefon od kolegi naprawde dobrego wędkarza kilka godzin na Wiśle i zero kontaku z rybą

A szkoda ze lodzik zaczyna puszczać bo rybka by sobie odpoczeła :)

Wrzuć fotke jaka by nie była Krzychu napewno nie jest taka bleee... :)

Zdjęcia dodałem w dziale Rodbuilding'owym - http://jerkbait.pl/topic/32284-kijaszek-k-pona/?p=1359533, tu nie pasowały wielkością rybek no i miejscem połowu.

No właśnie pogoda łaskawa. Tylko że chyba aż za bardzo. Tzn fajnie się spaceruje, ale coś nic nie chce brać. Może jakby coś wiać zaczeło i trochę syfić to było by lepiej. Ja swoje ostatnie sandacze trafiłem jak Ksawery przechodził. A dokładnie dzień przed i dzień po. Wiało, ciśnienie wariowało a brały. Wczoraj z wieczorka  do 19 kolejny wypad na pusto. Choć może nie dokońca, bo wyłowiła mi się wraz z krzaczorkiem śliczna rapalka deep raner bodaj shad rap :)

Dziś z Kolegą zajechaliśmy na Przylasek i naszym oczom ukazał się lód. Kilka ostatnich dni temp. ok. 8st. na plusie i taka niespodzianka. Zmieniliśmy miejscówkę na CK i na kijku zawitał na chwilę sandaczyk, niestety nie wciągnięty. Ogólnie pogoda rozpieszcza ale rybki jakoś mało chętne do współpracy. Może jeszcze wygospodaruję chwilkę w tym roku.

Byłem ok. 3 w nocy na Przewozie i w sumie było fajnie, ale do czasu... Po powrovie do samochodu stwierdziłem, że dowcipniś/sie spuścili mi powietrze z wszystkich opon. Szczęście, że nie przebili kół... no i z powodu mojego lenistwa od wyprawy na Bug nie wypakowałem materaca z kompresorem z auta.

Wracając do tematu, wyciągnąłem 3 niewymiarowe sandacze i leszcza (za kapote).

Byłem ok. 3 w nocy na Przewozie i w sumie było fajnie, ale do czasu... Po powrovie do samochodu stwierdziłem, że dowcipniś/sie spuścili mi powietrze z wszystkich opon. Szczęście, że nie przebili kół... no i z powodu mojego lenistwa od wyprawy na Bug nie wypakowałem materaca z kompresorem z auta.

Wracając do tematu, wyciągnąłem 3 niewymiarowe sandacze i leszcza (za kapote).

Krzysiek, w którym miejscu zostawiłeś auto? Czyżby na "parkingu" przed działkami?