PePe. Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Nie umiał bym sobie trafić przynętą do rzeczki taka wąska, mniejsza rzeczka niż Skawinka to już jest dla mnie rzeźbienie, a nie łowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Do soboty popada, więc będzie ciężko coś wydłubać na mętnej wodzie, potem mrozy trochę lepiej bo woda się oczyści, ale temperatura wody spadnie więc początek sezonu pstrągowego trudny się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) @Adrian, na pierwszej fotce piekna miejscówka, jak jaka finlandia, albo inna szwecja. Szkoda, że powyżej i poniżej nie jest już tak pięknie, bo to most na Giebu, jak mniemam? A woda sporo czystsza niż na no killu. Pewnie garliczka mąciła. Edytowane 1 Lutego 2018 przez Robbert89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 W górze nie byłem, poniżej jest kilka miejsc gdzie może coś większego zaparkować, jak na każdym odcinku Prądnika. Dzisiaj wybrałem ten odcinek bo otwarcie, a nie lubię łowić po kimś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) Tak, ten dopływ niósł mętną wodę, jak jechaliśmy koło 13tej Edytowane 1 Lutego 2018 przez Adrian Tałocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Może coś sie zmieniło z rzeką, termika lub baza pokarmowa, ale w czasach kiedy tam łowiłem czyli w latach 90-tych wymiarowy pstrag trafiał sie bardzo rzadko przy czym dziennie łowiłem od 5-20 pstrągów. Wygląda na to, że historia kołem się toczy i teraz znów nadeszły chude lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldebaran Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Mam takie pytanko, moze ktos wie. Juz ktorys rok widze w zestawieniach z zarybien, ze na bagry wpuszczaja sieje, mimo to nigdy nie slyszalem o tej rybie stamtad. Jest tam faktycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Sieja w Bagrach... Dobre...Zapewne PZW zarybiał Bagry również tuńczykiem.A że nikt nie złowił?No trudno.Widocznie nie umiom łowić...Ważne że w tabelce jest i że kasa poszła... Edytowane 2 Lutego 2018 przez pezet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Nie żartujcie Panowie - na Bagrach jest tak potężna populacja szczupaka, że wszystkie sieje z zarybień zżarły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Mam takie pytanko, moze ktos wie. Juz ktorys rok widze w zestawieniach z zarybien, ze na bagry wpuszczaja sieje, mimo to nigdy nie slyszalem o tej rybie stamtad. Jest tam faktycznie?pod to stricte pod rybaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milczacy Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 sypią sieję, bo się sielawa rozpanoszyła Trzeba wyrównać rybostan! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WędkarzKRK Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 A okonie się ruszyły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Na bagrach i brzegach co roku odbywa się zarybienie sieją. Sieją sieję, dla podlodowców. Czasem nawet zdarza się, że jakaś zostanie złowiona. Żyją kilka lat, bo do wody trafia narybek, a słyszałem/widziałem łowione 40+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Byłem na Kazimierzu i pomyślałem, że po pracy podskoczę zobaczyć, czy woda na rzekach bardzo mętna. I tu niespodziankaWoda fajna do łowienia.Miałem spina w aucie więc połowiłem 15-20 minut,bo zimno a ja bez wędkarskich ciuchów. Efekt dwa brania na żabę, jeden trzydziestak na brzegu i jedno skubnięcie z oberwaniem nogi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldebaran Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Ja pochodziłem z 1,5h na prądnickim nokillu. Zaskoczenie, bo woda fajna do łowienia, a wędkarzy w ogóle nie było - kogoś tam spotkałem dopiero, gdy już wracałem do samochodu. Ale wyniki ogólnie kiepskie, kilka lekkich skubnięć, 2 krótkie wyjąłem, coś tam się spięło. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Byłem dzisiaj znowu chwilę na kanale i też 0 niestety :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milczacy Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) Wisła, okolice mostu w Niepołomicach - 0 (słownie zero) brań za przeszło 3 godziny rzucania. Przerobiłem wszystko co możliwe prócz jigowania gumkami... o zmroku odpuściłem. Woda jak w studni. Edytowane 3 Lutego 2018 przez milczacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Pstrągi teraz uderzaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Dzisiaj woda jak na mój gust zbyt mocno trącona. Nie rozkładałem kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepes53 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Wczoraj bylem na Pradniku po poludniu i 3 kontakty zaliczone. Jeden ponizej 20 cm.. jeden dobry 30stak spadl przy samym brzegu i jeden atak niezaciety. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Dzisiaj woda jak na mój gust zbyt mocno trącona. Nie rozkładałem kija. W dawnyk casak na Rudawie to tak się łowiło:- czysta woda - co rzut, to kurdupel- lekko trącona - trafiały się większe.- mocno trącona - praktycznie mętna - rzadkie brania, ale konkretnych ryb. Dzisiaj te "normy" już nie obowiązują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Pezet, ale dotyczyło to raczej pełni sezonu. Ja wolę czystą/lekko złamaną wodę o każdej porze roku, taka mi bardziej pasuje do mojego sposobu punktowego łowienia. Nie lubię łowienia w ciemno zwłaszcza na początku sezonu, gdy ryba jest nieruchawa i trzeba jej podać blisko i powoli przynętę która jeszcze dobrze wejdzie w miejsce. I zwyczajnie nie miałem ciśnienia, bo do końca sezonu jeszcze mnóstwo czasu a nad wodę nie tak daleko???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Dotyczy prądnika no kill i w dół: Zawsze lepsze efekty miałem na czystej wodzie. Co w zasadzie przeczy wszelkim zasadom rozsądku,ale tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociekgc8 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Mam dwa wolne miejsca w aucie na Rybomanię, wyjazd w sobotę wcześnie rano i powrót wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Woda do łowienia, lekko złamana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi