sierżant Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Sprawdziłem w sieci: MZW istotnie zrezygnowało z prowadzenia łowiska. Jeśli to jest ta woda, to chodzi o żwirownię obok Liszek.Byłem tam dwukrotnie przed laty, zarządzał tym bajorem pan Jeleński, wędkowanie na podstawie wykupionych dniówek.Dość intensywnie zarybiano tęczakiem, Co mi utkwiło w pamięci, to bardzo czysta woda, a i kilka sporych pstrągów wyjąłem, takich 45 - 50 cm. Dojazd fatalny (był), droga niemiłosiernie skatowana przez ciężarówki, białe błoto...po wędkowaniu natychmiastowa wizyta w myjni, mało miejsc do zaparkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Tam były też głowacice.Przyznam, że tęczaka tam nie widziałem - były wpuszczane palie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WędkarzKRK Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Dziadek stróż wytłukł już wszystko co tam żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruntownik93 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Jak w temacie na Wiselce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) Cisza. W niedzielę byłem cały dzień na W3. Jedno kleniowe porządne walniecie i dwa skubnięcia z opadu. Na brzeg nic nie wyjechało. Mogły być potrącone leszcze. Trzeba zaczekać na ocieplenie Edytowane 28 Marca 2018 przez J-O-K-E-R 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 A ja się pytam gdzie jest Tadek B.? tylko patrzeć jak tu wątek zdemolouje rybonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruntownik93 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 W jakim sensie potrącone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) W sensie ogólnym.???? Edytowane 28 Marca 2018 przez Krzysiu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Potrącone dżigiem podczas opadu... Jaśniej nie umiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszkuuu Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Witajcie Panowie! Mam pytanie: któro z Krakowskich kół nie pobiera przymusowo opłaty na fundusz koła. Nie chcę tym dziadom sponsorować wódy i cygarów. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 A ja się pytam gdzie jest Tadek B.? Obecny:) http://jerkbait.pl/topic/103032-klenie-2018/page-4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociekgc8 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Panowie gdzie warto poszukać kleni czy jazi na składce niepełnej? Dodam że zupełnie nie znam wód na których mogę wędkować poza Wisłą. Edytowane 30 Marca 2018 przez bociekgc8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Wow. Ale kabany ????Tadekb graty. Tak wysoko poprzeczke postawić na poczatku sezonu. Bylem dzis na Wiselce na slynnej kaskadzie i powyzej za kleniem lecz nic sie nie skusilo???? juz mialem poczekac jeszcze miesiąc zeby ryba bardziej aktywna była a tu Prosze jednak cos sie dzieje ???? Bylem tez z ciekawosci sprawdzić za Pstragami na szreniawie lecz dalej kicha. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Tak naprawdę dzieje się cały okrągły rok. Tylko to my nie zawsze dajemy radę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Gdybym dzisiaj nie musiał wyjechać z Krakowa pewnie też wylądowałbym nad Wisłą. Piękna pogoda była Gratulacje Tadku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldebaran Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Panowie gdzie warto poszukać kleni czy jazi na składce niepełnej Na pełnej nie ma żadnej kleniowej wody właściwie. Tak to Wisła, Rudawa, Dłubnia, Raba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PPalinski1 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Troszkę dziś zbiczowałem wodę ale bez kontaktu, ale rybki się pokazywały 2 duże ataki na powierzchni ale nie widziałem co to dokładnie mogło być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Dzis rano przespacerowałem się nad Rudawą.Woda niska i czysta, co ułatwiało obserwację wody i przynęty.Niestety.Bo nie widać żadnych wyjść, odprowadzeń, o braniach nie wspominając...W kilku bankowych miejscówkach tez pusto, poza jednym chudziaczkiem-desperatem. Nie wiem, czy to już od lutego wszystko wydłubane, czy też kolejny (czwarty? piąty?) rok bezrybia? Z innej beczki: jest już początek kwietnia, a fenomenologicznie całkowita zima.Nad wodą i na łąkach nie widać nie tylko pierwiosnków i zawilców, ale nawet podbiału 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Witam???? ja na Szreniawe wczoraj w niergardowie w koncu zlowilem pierwszego w tym roku pstrazka 25cm sukces ???? mialem jeszcze dwa wyjscia podobnych. Cos jest w tej rzece poza tym w pewnych dolkach gdzie sie zawsze na cos liczyło pustka. Tak dla ciekawskich spójrzcie na zestawienia zerybien sprzed dwoch lat???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Pezet byłeś powyżej no killa, na nim, czy poniżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Powyżej - w okolicy Rudawy-Kochanowa.Chodzę tam od... prawie 30 lat, znam dobrze ten odcinek, co roku wydaje mi się, że już gorzej być nie może, a tu proszę, niespodzianka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Byłem tam na pierwszych mrozach. Coś się działo. Na drugiej fali mrozu już nie Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez Adrian Tałocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Znaczy się - wydłubali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Na drugim ochlodzeniu były juz nawisy więc nie dało się łowić z półek przy wodzie i trzeba było łowić ze skarp, a to przy czystej wodzie nie wróży za dobrze, a na łowienie z prądem za wcześnie było ryba za mało aktywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Na Rudawę rzadko chodzę choć mam pod nosem ale w czwartek albo piątek (takie ładne słoneczko było popołudniu) z odcinka tynieckiego Wisły na gumkę 5 cm przywiesił się ,,pistolet " 50 cm .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi