Adrian Tałocha Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Dawno nie byłem, ale pierwsze 2 lata łowiska wyniki bywaly kosmiczne, ponad 10 pstrągów 50+ złowionych w jeden poranek przez kadrowicza, ryby 70+ Swoją drogą można by się zastanowić nad dorybieniem pozostalych no killi selektem. Na Prądniku prawie brak średniej ryby 35-37 cm z większymi jeszcze gorzej.Nie wiem jak no kill na Rudawie nie byłem tam od czasu ktws 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Witam, Szreniawa zaskakuje, sporadyczne ryby ujawniają się w niektórych dołkach 35+Zamierzam spróbować sił w tym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Łowiłem na Rabie w czasach kiedy ryby tam pływały w normalnych ilościach, ale nigdy na spina nie miałem tam dobrych efektów w przeciwieństwie do innych łowisk. Na Rabie brały ale na wspomnianą wiśnię i brały jak głupie, kilkanaście ryb dziennie na głowę to była norma. Miejscowi raczej ich nie wypuszczali, więc odpowiedź jest prosta komu to przeszkadzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kulu Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Rabę dopiero poznaję. W ostatni weekend rekonesans przeprowadziłem w dwóch miejscach. W pierwszym masa drobnicy, zero oznak życia większych ryb. Nie udało mi się skusić niczego, poza łabędziem na chlebek. Dzień później okolice ujścia. Raba martwa. Za to na Wiśle szalały klenie i jazie. Według mnie sama Raba ciekawa i pewnie trudna, ale powalczę tam ze spinem na pewno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 wujek, on 10 Apr 2018 - 15:13, said:Łowiłem na Rabie w czasach kiedy ryby tam pływały w normalnych ilościach, ale nigdy na spina nie miałem tam dobrych efektów w przeciwieństwie do innych łowisk. W tamtych czasach ja też preferowałem spławikowo klenie i świnki.Ale:w Osieczanach poniżej starego mostu była pod skałą spora płań, w której dominowało wielkie stado grubych świń.Ja tam akurat chodziłem ze spinningiem i wyciągałem regularnie ładne klenie. Dużo kleni.Czasem - rzadko - trafił się pstrąg, ale za to taki ponad 40 cm. Dzisiaj ta płań jest w obrębie zbiornika dobczyckiego - więc jej nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Od 16 do zmierzchu wędrowałem dziś poniżej Przewozu (rzeką, w spodniobutach). Jedno pewne, kleniowe branie. Niestety spudłowane. Poza tym aktywność drapieżników niewielka. Przez 4 godziny widziałem w zasięgu wzroku 3 ataki bolenia. Poza tym uklejki oczkują a w niektórych klatkach nad stojącą, mulistą częścią dość wyraźnie widoczne pojedyncze i gromadne leszcze. Jeszcze troszkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Dziś odwiedziłem odcinek Wisły sporo poniżej Krakowa. Widać, że woda wyraźnie ożyła w ciągu tygodnia. Widoczne są już częste spławy, sporo klonków i drobnicy kręci się blisko brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Część . Mam pytanko odnośnie Kryspinowa . Od której strony warto poszukać okoni /bialoryb ? Wybieram się a nigdy tam nie byłem i nie wiem jak to ugryźć . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyła Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 panowie gdzie kupię dniowki w Krakowie, nigdzie nie mogę znalesc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Moj znajomy zawsze drukowal pozwolenie i przelewał na konto wskazane na stronie pzw krakow. Pozwolenie wypelnial ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Ja robie przelew na konto ze stronu pzw, drukuje potwierzenie przelewu i drukuje zezwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Wczoraj we dwóch spędziliśmy około 3 godzin na Wisełce sporo poniżej Krakowa. W wodzie aktywność małych 20-25 cm klonków. Powierzchniowe małe woblery były skubane i odprowadzane. Złowiliśmy co prawda pojedyncze ryby, ale kontakty liczne. Widziałem kilka większych ryb, niestety nie żerowały. Patrolowały niespiesznie ciepłą wodę na płyciznach. Próbowałem tez głębiej na niżej pracujące wobki, ale bez sukcesu. Poza tym pięknie. Widać pierwsze chlapnięcia bolków Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez J-O-K-E-R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 panowie gdzie kupię dniowki w Krakowie, nigdzie nie mogę znalesc...Szykujesz się już na 1 maja żeby polecieć z trolem ? w maju najlepiej sumy biorą a na mazowieckiej kicha co nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Szykujesz się już na 1 maja żeby polecieć z trolem ? w maju najlepiej sumy biorą a na mazowieckiej kicha co nie z wędkarstwem ma to niewiele wspólnego , powiem więcej ten cały zasr...ny trol to zwykła PATOLOGIA ! amen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 z wędkarstwem ma to niewiele wspólnego , powiem więcej ten cały zasr...ny trol to zwykła PATOLOGIA ! amen Też tak twierdzę ale cóż.....po to wprowadzili na Krakowskiej trol i skrócili okres ochronny żeby wybić suma i tyle w temacie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Wczoraj we dwóch spędziliśmy około 3 godzin na Wisełce sporo poniżej Krakowa. W wodzie aktywność małych 20-25 cm klonków. Powierzchniowe małe woblery były skubane i odprowadzane. Złowiliśmy co prawda pojedyncze ryby, ale kontakty liczne. Widziałem kilka większych ryb, niestety nie żerowały. Patrolowały niespiesznie ciepłą wodę na płyciznach. Próbowałem tez głębiej na niżej pracujące wobki, ale bez sukcesu. Poza tym pięknie. Widać pierwsze chlapnięcia bolków Nie byliście przypadkiem poniżej rafy w okolicach NB? Ja w przeciągu ostatnich 7 dni byłem 5 razy na rybach, posprawdzałem w tym czasie już wszystkie moje ulubione miejscówki. Jestem mile zaskoczony, bo każdego dnia łowiłem kilka ryb, w tym trafiały się codziennie całkiem fajne klenie z przedziału 30-40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgbietko Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Witam Chciałbym dowiedzieć się czy w Krakowie są miejsca w których można łowić tylko na białą kartę, bez wnoszenia opłat do PZW.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyła Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Dzięki że zostałem panem od filetów... siedzę w Krakowie na robocie muszę zostać do poniedziałku Pytanie było proste ale widzę że to forum upada... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Na dniówce nikt nie poleci z trollem, bo jest dozwolony tylko przy pełnej rocznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Ja pierdykam, kolega tylko spytał o dniówke...Kupisz w okręgu przy ulicy Bulwarowej bądź przez internet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyła Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Dzięki śliczne do zobaczenia kiedyś nad wodą ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Też tak twierdzę ale cóż.....po to wprowadzili na Krakowskiej trol i skrócili okres ochronny żeby wybić suma i tyle w temacie....Niestety był zakaz też trolowali , w okresach , obrębach ochronnych . A co tam przecież C&R a i z flagą jb na czele , były fotki , gratki i klepanie po plecach .Obym był złym prorokiem , ale wspomnisz moje słowa. Rozjadą" tą wodę , kupa w rzekę , naplujuć na PZW i kierunek Ebro albo jakiś Pad tam Dulskim "najlepiej biero " . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Little wing, zjedz snickersa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Nie nakręcajcie się Panowie, niepotrzebne złe emocje. Może jakieś wspólne otwarcie sezonu boleniowego zrobimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PPalinski1 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Witam ja dziś nastawiony na klenia z wobkiem 3,5cm walczyłem z szczupakiem około 80-90cm, wyskoczył poszarpał się jeszcze chwile i plecionkę przegryzł, mam nadzieję ze sobie poradzi z wobkiem w paszczy ;/ ale woda żyje i to mocno bolenie biją aż miło, kilka razy za drobnicą aż na brzeg pogoniły ;D co za widok ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi