holdfast Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Panowie czy wiecie coś o tym że Wisłą nasza płyną ryby śnięte dziś dostałem taka informacje od znajomego że nasza krakowska Wisła i dziesiątki kleni brzany itp ryby????Też to słyszałem Tomek.Podobno w okolicy Komisariatu Wodnego Policji w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zjawa1991 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Czy ktoś ostatnio łowił na Dłubni powyzej ujecia wody ? Bylem trzy razy i zero kontaktu Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Wczoraj na górnej Dlubni padły 2 okazy potoków. Nie mierzył, ale pewnie miały z 15 cm Edytowane 16 Maja 2018 przez pezet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Dzięki Postaram się spłynąć powoli z nurtem i na gps zaznaczać niebezpieczne lokacje na drogę powrotna.Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkKiedy Wojciech płyniemy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Dzisiaj byłem w Czernichowie (popatrzeć) - Wisła przypomina Rabę, a prom nieomal sam sobą łączy dwa brzegi Potem posiedziałem z 2 godziny w miejscu, gdzie w zeszłym roku wydłubałem bolenia.Nie było żadnych oznak żerowania ani drapieżników, ani białorybu. Nawet jednego komara nie zauważyłem. Teraz idą deszcze, to może poziom wody się podniesie, a ryby poczują się raźniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Oby bo rzeczywiście cos biednie w tym roku. Podobne sygnały mam od znajomych z podkarpacia ... Na wodzie niewiele sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 A na podkarpaciu dzisiaj ulewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Sytuacja miała miejsce w centrum, zaczęło się w Rudawie. Zanieczyszczenie było widoczne gołym okiem...A w mediach cisza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Witam, Ktoś coś łowi ostatnio na naszej Wisełce ? Ja zaliczyłem kilka wypadów od Nowego brzeska do Tarnowskiej Wisły niestety bez efektów, woda jakby zamarła na zmianę pogody, Teraz po tych deszczach może się coś zmieni i woda się podniesie zresztą już widać gwałtowny skok wody. Na weekend ma się pogoda uspokoić może uda się wyskoczyć i spróbować sił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzarnyPL Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Przed tymi ulewami byłem. Kilka kleni. Największe 45 i 42. Przewóz ???? zaczynają dopiero zajadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Witam jakies wiesciz wisły ponizej w3 po ostatnim deszczyku kolor i stan? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Podpinam się z tym samym pytaniem.Wybieram się jutro poniżej Opatowca, ale nie wiem czy jakieś habazie nie płyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Woda czysta ale duża i rośnie niestety razem z tym płyną gałęzie i pełno traw ale łowić się da i można mieć efekty.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Rzeczywiście można mieć efekty, po ostatniej niżówce woda idzie ciągle w górę ale jest na tyle czysta, że nie przeszkadzała ani wczoraj wieczorem wychodzić kleniom do smużaków, ani dziś boleniom do woblerów : ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 I co woda mocno poszła w góre ponizej w3.I czy kolor pozwala łowic i niepłyna krzaki itp?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Ma ktos jakies info odnosnie warunków panujacych na rabie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 I co woda mocno poszła w góre ponizej w3.I czy kolor pozwala łowic i niepłyna krzaki itp?. Woda do łowienia płyną różne rzeczy krzaki butelki itd. ale idzie temat ogarnąć...... Bolki fajnie współpracują..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Nosz qwa a ja dzisiaj w okolicach Skawiny i na Łączanach na zero. Zdradzisz jak sie do nich dobierasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Ja dziś bez skutecznie. Chociaż widziałem jak się bolek pokazał , podszedłem zamaskowany pod miejsce ale żadna przynęta nie dał się skusić. Na Wodzie znikome oznaki życia choć woda jest podniesiona o dobry metr to płynie czysta. W końcu w tym roku płynie wyższa zmiecie ten syf jaki się utworzył po brzegach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Ja dziś na zero, ale przy mnie gość przy Moście Nowohuckim pięknego szczupaka wyciągnął 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Ma ktos jakies info odnosnie warunków panujacych na rabie ? Wczoraj wieczorem- woda niziutka bo z zapory idzie 4 m2/s, leszcze całe białe gonią dosłownie wszędzie, wygoniły już nawet klenie po 20cm, bo nawet takiego nie widziałem, mimo że parę dni temu jeszcze dało się połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Spoko a jaki jest kolor wody na Rabie? Brudna płynie czy czysta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Woda niziutka kolor czysciutka oraz masa płynacego zielska,ale woda zimna ale mozna prubowac bywało gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Chodzi ktoś za szczupakiem na Wisłę z wynikami? Mam wrażenie że nikt na te ryby się nie nastawia ale też rzadko się trafiają jako przyłowy a powinny przy sumach czy sandaczach.Macie jakieś przenyślenia na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 I druga sprawa kojarzy ktoś jakieś łowisko (może być specjalne/prywatne) z w miarę przyzwoitą populacją szczupaków przynajmniej średnich tj. od 70 cm w okolicy Krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi