Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Ślązacy to porządni mieszkańcy woj. Śląskiego. Tabuny głodnych rybiego białka ludzi, ciągnący przyczepy-przetwórnie, w Krakowie noszą nazwę ślązaki. I nawet prof. Midek nie przekona mnie do zmiany zdania. Za dużo widziałem pracując w straży rybackiej. :)

Edytowane przez Robbert89
  • Like 1

Oczywiście, wiem i łowię różnymi przynętami , z różną prędkością, ale wszystkie one w miarę przypominają naturalne rybki, ale ten sumowy pomarańczowy. mocno chodzący na boki to już przegięcie... :)

to nie przypadek, masz fotkę innego nocnego bolka na sprzęt sumowy:

http://jerkbait.pl/uploads/monthly_08_2017/post-49552-0-44148300-1502837776.jpg

wobler ma 10cm

nie jest to jedyny boleń w nocy, ani też jedyny na sumowego wobka...

• Like 1

Wczoraj jechałem mostem w Niepołomicach około 16.30 - woda była niska. Widać było nanosy piasku na napływowej stronie główek.

Jak wracałem po 19 - woda była już podniesiona z dobre 1,5 metra - jedynie trawsko na grzbiecie główek wystawało ponad powierzchnię.

Dziś nie wiem....

Edytowane przez milczacy

Ujście Skawinki w guglach :)

Ciekawe, jaka rejestrację ma ta przyczepa?

Łowiłem tam na początku lat 90, piękne dzikie tereny i piękne ryby, ciężko w tej dziczy było znaleźć stanowisko do łowienia. Pod koniec lat 90 nie poznałem tych terenów, wszystko wykarczowane, drzewa powyrywane, brzeg zdeptany nawet trawy nie było. Tak potraktowali to miejsce "wędkarze ze śląska" dlatego obstawiam rejestrację z tamtych stron.

Potwierdzam, byłem wczoraj na Dąbiu. Woda gotowała się od boleniowych strzałów. Tradycyjnie już jednak nie udało mi się żadnego przechytrzyć. Jednak po 15 min rzucania przegoniła mnie ulewa. Myślicie że dzisiejsza woda nadaje się na spinna? Może będzie pod wieczór jakaś luka pogodowa to bym wyskoczył..