Robbert89 Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 (edytowane) Ślązacy to porządni mieszkańcy woj. Śląskiego. Tabuny głodnych rybiego białka ludzi, ciągnący przyczepy-przetwórnie, w Krakowie noszą nazwę ślązaki. I nawet prof. Midek nie przekona mnie do zmiany zdania. Za dużo widziałem pracując w straży rybackiej. Edytowane 11 Lipca 2018 przez Robbert89 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Rzeczywiście, na ślązaków to i profesor Midek miodkousty nie poradzi. Na pocieszenie napiszę, że za brak pstrągów na Ziemi Świętokrzyskiej obwiniamy mitycznych "krakusów" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Dokładnie. Niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Oczywiście, wiem i łowię różnymi przynętami , z różną prędkością, ale wszystkie one w miarę przypominają naturalne rybki, ale ten sumowy pomarańczowy. mocno chodzący na boki to już przegięcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Oczywiście, wiem i łowię różnymi przynętami , z różną prędkością, ale wszystkie one w miarę przypominają naturalne rybki, ale ten sumowy pomarańczowy. mocno chodzący na boki to już przegięcie... to nie przypadek, masz fotkę innego nocnego bolka na sprzęt sumowy:http://jerkbait.pl/uploads/monthly_08_2017/post-49552-0-44148300-1502837776.jpgwobler ma 10cmnie jest to jedyny boleń w nocy, ani też jedyny na sumowego wobka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 (edytowane) nie jest to jedyny boleń w nocy, ani też jedyny na sumowego wobka...W nocy łowię na sumowe wobki tyle samo bolków co sumów. Nie wspominając o kleniach 47+ Edytowane 13 Lipca 2018 przez SPIDERLING84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deuce Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Głupie te Wasze bolenie skoro nie wiedzą, że to sumowy wobler. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepes53 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 (edytowane) Koledzy wiecie moze jak woda na W3 po tych deszczach? Edytowane 14 Lipca 2018 przez kepes53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Bylem w czwartek wieczorem, padało, woda niska, czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruntownik93 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Woda niska, trochę glonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepes53 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Nic nie poszla do gory po tych deszczach az dziwne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Ja bym wolał, żeby utrzymała swój poziom przynajmniej do poniedziałku, jutro zawody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 I jak tam na zawodach było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Wyniki raczej przeciętne, w weekend bolenie żerowały dużo słabiej niż jeszcze kilka dni temu. Zwycięzca wygrał zaledwie czterema kleniami, punktowała połowa zawodników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Ujście Skawinki w guglach Ciekawe, jaka rejestrację ma ta przyczepa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzarnyPL Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Był ktoś na Wiśle? Bardzo woda do góry poszła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Na miejski nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzarnyPL Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Miejski nie bo za mało padało, ciekawe jak za Krakowem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milczacy Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 (edytowane) Wczoraj jechałem mostem w Niepołomicach około 16.30 - woda była niska. Widać było nanosy piasku na napływowej stronie główek.Jak wracałem po 19 - woda była już podniesiona z dobre 1,5 metra - jedynie trawsko na grzbiecie główek wystawało ponad powierzchnię. Dziś nie wiem.... Edytowane 18 Lipca 2018 przez milczacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Ujście Skawinki w guglach Ciekawe, jaka rejestrację ma ta przyczepa?Łowiłem tam na początku lat 90, piękne dzikie tereny i piękne ryby, ciężko w tej dziczy było znaleźć stanowisko do łowienia. Pod koniec lat 90 nie poznałem tych terenów, wszystko wykarczowane, drzewa powyrywane, brzeg zdeptany nawet trawy nie było. Tak potraktowali to miejsce "wędkarze ze śląska" dlatego obstawiam rejestrację z tamtych stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzarnyPL Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Poniżej Krakowa Wisła płynie całym korytem- przewóz. Porobiło się trochę fajnych miejscowek, ale bez kontaktu z rybą. Dużo zaczepow zaowocowało połamana wędka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Wczoraj wieczorkiem fajnie gryzły Bolenie, ale woda była tylko o metr podniesiona, dzisiaj już o trzy metry, będą sumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutti92 Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Potwierdzam, byłem wczoraj na Dąbiu. Woda gotowała się od boleniowych strzałów. Tradycyjnie już jednak nie udało mi się żadnego przechytrzyć. Jednak po 15 min rzucania przegoniła mnie ulewa. Myślicie że dzisiejsza woda nadaje się na spinna? Może będzie pod wieczór jakaś luka pogodowa to bym wyskoczył.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 kilka godzin temu zajechałem na prom w Korczynie. Woda duża, płynie błoto i mnóstwo syfu z drzewami włącznie. Może to z Dunajca?W każdym razie w tamtym rejonie nie do łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Ok 16 byłem poniżej mostu w Niepołomicach. Woda wielka, brudna, z gałęziami. Główki... są, bo woda nad nimi się marszczy. Nie rozkładałem wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi