Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj w moim rejonie Wisła jeszcze b. wysoka i brudna, przez 3 godz.1 bolek 60tak, 1 spięty większy, syn klenia ok.40+ i tyle, ale coś przynajmniej się działo, dodatkowo 2x odwiedziny saren nieopodal na brzegu :)

A nie tak jak przedwczoraj łowienie wieczorem na zbiorniku -wyrobisku pożwirowym- tylko nuda i senne rybki.

• Like 2

Chodze, ale tylko po miejskim W3. Sandacze sie trafiaja, choc ostatnio ciezko było o coś większego. Generalnie musisz poszukac plytkiej wody 2-3m z duza iloscia drobnicy. Nie musi byc asfalt, ale dobrze jak wśród mułu znajdą się jakieś twardsze miejsca, gałęzie, kamole. Trzeba poszukać. Omijam wew. zakrętów bo tam faktycznie metr mułu, choć może i tam by coś trafił. Generalnie ryba jest rozproszona i czasem trzeba spedzic chwile na wytypowanej miejscowce, zeby zedy weszly, lub zaczęły żerować.

P.S. Łowię z opadu w dzień.

• Like 2

Właśnie ja codziennie przejeżdżam w Chełmie i na moje oko to do czystości brakuje jeszcze paru dni

Ale cafe latte jak kilka dni wcześniej też nie ma. Taka lekko podniesiona i zielona to wg mnie lepsza woda niż kryształowa niżówka.

Z resztą zaraz jadę do Krakowa to rzucę okiem.

Lubię śledzić często pogodynkę podest i o ile db pamiętam to właśnie wczoraj obniżyli ilosć wody z Dobczyc. Tak , że mogło tak być, że inna woda była w Chełmie rano a inna potem :)Wtedy obydwoje macie rację bo widzieliście inną Rabę . Na Wiśle też obnizyła się o ok. 20-30cm prawdopodobnie tylko z powodu Raby!

Jeszcze teraz widac na wykresie tę zmianę http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/149200090

Jak trochę się obnizyła to miałem branie i hol sumka, niestety rozgiął kotwice w Widle !  A właśnie miałem wszystkie powymieniać!

Potem jak bardzo się obnizyła to poza małym kleniem nic już nie miałem! Ale to nie koniecznie z powodu zmiany poziomu wody-tylko ot przypadek.

Edytowane przez jerzy6