Piotr Boruch Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Ja też witam wszystkich. Trochę faktycznie mnie nie było ostatnimi czasy ale postanawiam się poprawić. Wprawdzie uczestniczyłem biernie w życiu tego forum ale teraz obiecuję skrobnąć coś...po każdej wyprawie ps. dzięki za gratki. Jakoś ciężko było mi zacząć w tym roku ale mam nadzieję, że worek się rozwiązał Pozdrawaim wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Dwa dni szwędania się za mną. Więc krótko podsumuję. Leszcz się trze na potęgę. Troche popłoszył swoimi harcami klenie z płytszych opasek. Z braniami słabo. Woda mala więc i ryba trudno dostępna daleko w nurcie. Kleń jeden i to jeszcze spadł pod nogami taki troszkę ponad 40. Jeden przyłów boleniowy. Dużo delikatnych trąceń ktore nie kończą się zdecydowanym atakiem. Generalnie słabo. Jest szansa, że jak troszkę popada i woda się podniesie to wpłynie pozytywnie na żerowanie. Ryba podejdzie bliżej brzegu i będzie żerować bardziej zdecydowanie. Mam na myśli odcinek miejski oraz poniżej Kujaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 jakidzisiaj kolor ma Wisła? może ktoś był w pobliżu to niech da znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Ja własnie wróciłem z odcinaka poniżej Niepołomic i nawet spoko. Popadało, ale tylko troszkę podniesiona i w sumie czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 jakidzisiaj kolor ma Wisła? może ktoś był w pobliżu to niech da znać sam sobie dziś zdążyłem odpowiedzieć - wziąłem sprzęt i nad wodętrzeci w życiu wypad z muchówka i dziś ponad 10 rybek, z czego warte uwagi były dwa klenie i dwa jaśki około 30 cm, reszta drobnica (były nawet uklejki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybcok11 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Połowił ktoś bolki?wczoraj cały dzień łowienia kilka wyjść ale ogólnie na zero.Bolka też nie było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Byłem w czwartek parę godzin i tylko jeden bolek oraz parę kleni ale niestety nie ma czym się pochwalić. Zobaczymy jakie wyniki będą mieli na Pucharze Lajkonika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Połowił ktoś bolki?wczoraj cały dzień łowienia kilka wyjść ale ogólnie na zero.Bolka też nie było widać.Wczoraj miałem takie same obserwacje.Tylko małe kleniki.2 tygodnie temu miałem na lekkim zestawie sumka 130-140cm i po 40 minutach dałem mu radę szczęśliwie dla mnie i dla niego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Na Lajkoniku na lajcie .... nawet połowa nie wróciła z rybą. Jakaś porażka. Jutro zakończenie. Nawet się cieszę bo mniej spinningistów czesać będzie wody Wisły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Na lajcie to było dopiero dzisiaj.W niepołomickim sektorze na 48 chłopa ośmiu z rybą, tzn. z rybką (nie licząc klenia 50). W Brzesku też na 48 ryb było... 5 (pięć).A woda wcale nie jakaś tragiczna. Co prawda wiatr ze wschodu, oziębienie, ale żeby aż tak? ?Ja wczoraj krótki okonek i jazio co spadł. Byłem pewny, że dziś się poprawi. A tu nie dość,że jajo to nawet bez jednego brania...To nam Królowa pokazała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 to świadczy tylko o tym jak rybną Wisłę mamy koło Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niktważny Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Moim zdaniem po prostu królowa ma te dni i focha. Za jakiś czas obdrzy tych co cierpliwi Moje ostatnie rybki z Wisły poniżej Przewozu, zaliczyłem mnóśtwo brań ale tylko parę na brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Tak trochę z innej beczki- gdzie w Krakoie mogę kupić Repel i/lub Ultrathon na komary? Kiedyś widziałem w sklepiku turystycznym na Mackiewicza. W wędkarskich nie mają tych preparatów Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 U Tomka w sklepie -OKONEK- na 29-go Listopada widziałem Repel i Mugge napewno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Bluzer - jeśli dobrze pamietam to "nasz" psułek miał je w ofercie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Bluzer, nad wisłą już namierzyłeś komary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Na Odrę się zbroi! Kamillo, poszukaj też w Rossmanach, w zeszłym roku widywałem tam te w "szpraju" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 dzisiaj z rańca trzy "kleniska" największy może miał 35 centów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Aha, u nas na razie cicho, żadnego bzyczenia (no chyba że hamulec kołowrotka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Takie bzyczenie to ja chętnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Zapraszam Byłem w zeszłym roku- było ciężko, choć towarzysko świetnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Grunt to dobra zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 A o tym to my już co nieco wiemy:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Witam, dawno mnie na forum nie było. Od niedzieli siedzę w Krakowie to i w miarę możliwości na Wisełkę mykam. Dzisiaj woda wieczorkiem szybko spadała. Koło 17 miałem na kiju jazia życia. Niestety zbyt szybko chciałem go przyciągnąć i zamiast dać mu spłynąć nieco w dół rzeki i podebrać go na spokojniejszej wodzie nie dałem mu za bardzo swobody i wlazł mi w jakiś zawad i niestety żyłka strzeliła. Do tego kilka pstyków i trąceń wobka ale po za tym jednym cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi