PePe. Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Dramat. Ryby z Wisły nadają się wyłącznie do sportowego złów i wypuść. Jeśli ktoś jeszcze się czasem zastanawia, czy zabrać tym razem swoją zdobycz to proszę Was, WYPUSZCZAJCIE. Niech ryby cieszą nas na wędkach. Szkoda nawet tej jednej eksperymentalnej sztuki. To cudowna rzeka, gwarantująca niesamowite przygody wytrwałym.. i tak powinno pozostać.Mądry to zrozumie ale tuman dalej będzie tkwił w przekonaniu że gówno nawet jak się posoli to nabierze dobrego smaku. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kankar Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Na początku sezonu, tez sobie powiedziałem, ze zabiorę ze sobą tylko jedna rybę, jednak nie mogłem się przekonać i wszystkie trafiają do wody Nie próbowałem, ale przypuszczam ze mieso ryb z Wisły po prostu będzie śmierdzieć. Kulinarnie polecam pstrąga ojcowskiego Dzisiaj za to Wisła nagrodziła cierpliwość Gruba kluchą - równe 50 cm:)) Na początku myślałem ze to średni okoń, jednak po chwili ryba pokazała, ze ma spory zapas sily i jest trochę większa niż zakładałem;) Bardzo fajny hol i przyjemne zakończenie dnia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Kankar jaki to kijek ? Na co klenik wziął ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Wygląda na Jaxon Grey Stream. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kankar Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Grzegorz, Jaxon grey stream 4-17 Klucha skusiła się na tzw „paprocha” - 4cm robala /larwę. Kolor bordo/brąz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszkuuu Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Chciałbym się uczyć od mądrzejszych i bardziej doświadczonych więc zadam dużo pytań:Z toni czy z dna?Ciężka czy lekka główka?Z opaski, z główki czy może z głównego koryta? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kankar Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Wygląda na Jaxon Grey Stream.Dokładnie , mam dwa takie kije 4-17 i 10-30, jednak bardziej zadowolony jestem z 4-17. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruntownik93 Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Orientuje się ktoś czy dzieje się coś na ciepłym kanale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milczacy Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Byłem tam w tym roku 3 razy i za każdym razem trafiałem na zawody jakiegoś koła... więcej nie próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruntownik93 Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Uprzedzam ze jeśli się wybierasz to w niedziele tez są zawody koła pzw Krzeszowice, czyli nikt nic w ostatnim czasie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Byłem tam w tym roku 3 razy i za każdym razem trafiałem na zawody jakiegoś koła... więcej nie próbowałem A w czym Ci zawody przeszkadzają? Kanał ma ponad kilometr i dwa brzegi. Przy okazji zawodów wyłączony jest 200-300 m odcinek jednego brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Co prawda sam nie polowałem w tym roku na sandacze na naszej Wisełce, ale wieść nad wodą i na forum niesie, że ryba żeruje i jej populacja wcale nie jest taka słaba jak by się mogło wydawać. Wygląda na to, że sandacz sobie jakoś radzi, na pewno zdecydowanie lepiej od szczupaka. Małe zandery trafiały mi się często przy wieczornych polowaniach na klenie. Ryby duże, mimo że wymagają sporej wiedzy o rzece i ich zwyczajach, to przy odrobinie samozaparcia też dają się łowić regularnie. Czy nie uważacie, że okręg powinien darować sobie zarybienia szczupakiem, na rzecz właśnie sandaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kankar Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 (edytowane) Chciałbym się uczyć od mądrzejszych i bardziej doświadczonych więc zadam dużo pytań:Z toni czy z dna?Ciężka czy lekka główka?Z opaski, z główki czy może z głównego koryta? Leszku, na forum jest dużo o wiele bardziej doświadczonych „profesorów” Mi do nich jeszcze daleko Jak sie to mówi -gdzie patyki, tam wyniki:P Offset +czeburaszka 4g Kleń złowiony z dna, paprocha prowadziłem wzdłuż brzegu (ok3m od brzegu) na głębokość Ok 2 / 2,5m Na dnie sporo zaczepów i te P.....ne kwadratowe chusteczki o których wspominał kiedyś Edek. Masakra ile tego jest... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 31 Października 2018 przez Kankar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszkuuu Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Byłem wczoraj za sandaczem na Dąbiu w godz 16-18. Niestety zero kontaktu z rybą zarówno na gumy jak i woblery. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 W którym miejscu łowiłeś na Dąbiu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszkuuu Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 W którym miejscu łowiłeś na Dąbiu ?Od strony parku. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reszka Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Ponizej stopinia Kosciuszko niewiele aktywnosci ryb wczesnym popoludniem. Za to widzialem dwa kormorany. Odlecialy.Mialem wyjscie chyba klenia do wobka, ale dwa razy nie trafil. Drugim razem chyba zahaczyl o kotwice bo juz nie ponowil ataku.A z serii, 'ktokolwiek widzial,...' Strzelila mi plecionka jak zarzucalem sonar do mojej bezprzewodowej echosondy (W2, ponizej st. Kosciuszko). dolecial do glownego nurtua, ale moze gdzies do brzegu go znioslo. Jesli ktos gdzies znajdzie, prosze o kontakt. Przewidziane znalezne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 (edytowane) Kilka stron wcześniej PePe wspominał o przyczepie na ujściu Skawinki. Zawitałem tam wczoraj i....przyczepa stoi !! Napotkany wędkarz uświadomił mnie jednak, że ta przyczepa stoi od lata i.....została porzucona. Przyjdzie większa woda, przyczepę zabierze i na Kościuszce będą mieli kuku A wcześniej może stać się niezłym cmentarzyskiem dla przynęt spiningowych ;/ Pan Bóg to ma jednak niezłych lokatorów.... Edytowane 2 Listopada 2018 przez Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Dzisiejszy poranny boluś z Jurka opaski Byłem od 6- 8 liczyłem na sandaczyka ale widocznie wieczorem jest lepiej 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 (edytowane) Ponizej stopinia Kosciuszko niewiele aktywnosci ryb wczesnym popoludniem. Za to widzialem dwa kormorany. Odlecialy.Mialem wyjscie chyba klenia do wobka, ale dwa razy nie trafil. Drugim razem chyba zahaczyl o kotwice bo juz nie ponowil ataku.A z serii, 'ktokolwiek widzial,...' Strzelila mi plecionka jak zarzucalem sonar do mojej bezprzewodowej echosondy (W2, ponizej st. Kosciuszko). dolecial do glownego nurtua, ale moze gdzies do brzegu go znioslo. Jesli ktos gdzies znajdzie, prosze o kontakt. Przewidziane znalezne Widziałem to koło Tynieckiej dzisiaj , koło 10. Ale do wody nie skakałem , było to blisko takiego betonowego kolektora w zatoczce. Google pokazał mi współrzędne : 50.038191 19.894800 Edytowane 2 Listopada 2018 przez krzysju 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reszka Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Widziałem to koło Tynieckiej dzisiaj , koło 10. Ale do wody nie skakałem , było to blisko takiego betonowego kolektora w zatoczce. Dziekuje bardzo za panu koledze za informacje.Pozno to odczytalem, jutro pojde w to miejsce sprawdzic czy jeszcze tam jest.Nie przemieszcza sie zbyt szybko Prosze o informacje jesli ktos zobaczy dalej w dole rzeki.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 (edytowane) Fajnie Tomku, ze złowiłeś myślę , że jeszcze z tej opaski połowimy.Ja przed wczoraj z tej opaski o g. 24.00 też bolka złowiłem, a myślałem, ze sandacz, jednak o północy ... :)też bolek zeruje.Jutro się wybiorę po południu i na wieczór. Edytowane 2 Listopada 2018 przez jerzy6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przeman Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Panowie, nic się nie dzieje czy tak żrą że nie ma czasu pisać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszkuuu Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Byłem ostatnio na opasce na Dąbiu tylko z woblerami. Zero kontaktu. Kolega którego spotkałem złowił dwa przedszkolaki. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 (edytowane) Wczoraj tylko 1 sandacz http://jerkbait.pl/topic/103341-sandacze-2018/page-9#entry2480716 i sum http://jerkbait.pl/topic/107261-sumy-2018/page-4. A dzisiaj tylko szczupaczek ok.70-75Czyli coraz skromniej... Ale zawsze coś się dzieje. Edytowane 11 Listopada 2018 przez jerzy6 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi