Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w ostatni piątek poza jednym okonkiem to na zero, pobić też raptem kilka i strasznie rachitycznych. Większość spotkanych wędkarzy również na zero. Jeden grunciarz ciągnął suma (sic) ale na szczęście mu zszedł, choć twierdził że to jego trzeci tego dnia. :/

Edytowane przez Yoruus

Bolenie widuję ale kiepski jestem w te klocki :(

Na koncie mam słownie chyba 6 wymiarowych szt. na spinning. Największy chyba nie miał 60 cm.

W Niepołomicach "prowadzę budowę" wiec często wyskakuje na kilkadziesiąt minut odstresować się.

W zeszłym roku ładnie tam połowiłem, w tym nic konkretnego jeszcze, ale znajomi mają efekty lepsze, stąd wiedza o wodzie :)

Panowie, poniosło mnie ostatnio na granice tarnowsko - krakowską, przed mostem między Brzeskiem a Górką, woda wyglądała obiecująco, ale jakby martwa, przez 2h widzieliśmy 1 jakiś spław, oczywiście bez jakiegokolwiek kontaktu. Czy ktoś ma z tym odcinkiem doświadczenie ? Info może być na prv, aby nie siać paniki :)

Na opasce powyżej rzeczki wpływającej do Wisły można ładnie połowić - sandacz/szczupak/sum.

Niestety jest trudno dostępna (chaszcze nieprawdopodobne, choć jak się człowiek uprze, to można znaleźć kilka zejść ze skarpy).

Jeśli przeżyjesz atak komarów i poczekasz do zmroku ...

a w tych Niepołomicach na wisle to gdzie dokładnie za kleniem i bolkiem można połowic i na co najlepsze efekty,bo woda ładna ale chyba głęboko i ryb niewidac zbytnio a pod mostem kolejowym wygląda obiecująco.a drugi most drogowy to w jakiej odległości od kolejowego w p[rzyblizeniu?

dzięki super a na klenia to jak się nastawić i na co najlepiej reagują?bo woda fajna ale trzeba wiedzieć gdzie co i jak a może łowisz tam?bo mysle może w weekend tam się wybrać bo niemam zbyt daleko ale w ciemno trochu ciężko ganiac za niewiadomo czym.bo klenie ponoc piękne tam pływają?