Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że warto. Ja byłem wczoraj w okolicach stopnia Dąbie i mimo wysokiej, niezbyt czystej wody bolki nieźle trzepały w drobnicę. Udało się wyciągnąć forumowego stykacza i dwa większe mi się spieły. Niestety po 30min rzucania przegnała mnie solidna burza, szkoda bo mogło byc fajnie. Powodzenia ; )

Wysłane z mojego SM-A600FN przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Uuu brudna to Wisełka poniżej też napewno zabrudzone, a ponadto widać że do góry jedzie.

Kurcze też spodziewałem się niższej wody. Miałem jechać na ujście do Wisły, ale bałem się że Wisła będzie jeszcze gorsza. Porzucałem niespełna dwie godzinki bez przekonania i wróciłem. Niby wg wodomierza opadła 15 cm od wczoraj, ale jeszcze trochę za wysoka.

Edytowane przez EdekDeBeściak
  • Like 1

W mniejszych ciurkach owszem. Na takiej np. Rabie stan wody reguluje zapora.

Poźnowiosenne ulewy powinny tylko uzupełniać wodę, która opada po zejściu śniegu. A śniegu jakoś ostatnio nie ma...

Melioracje, regulacje, betonowanie i do tego zmiany w klimacie.

Żadna to pociecha, ale w USA mają te same problemy. Pobór wody pitnej i na potrzeby rolnictwa, zabija dolny bieg Colorado.

Chińczycy grzebiąc przy tamach na Mekongu, uniemożliwiliają migracje tarłowe setek gatunków ryb i obniżają produkcje rolną Kambodży i Laosu.

Jako gatunek ssaka wykazujemy wyjątkową głupotę - z naturą się nie wygrywa. Pasożyt który za szybko zabija żywiciela sam skazuje się na wyginięcie.

• Like 6