Gruntownik93 Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Ja jestem od 4 rano i ani razu nie miałem glonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Ja jestem od 4 rano i ani razu nie miałem glonówDzięki, a brania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruntownik93 Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Byłem dziś poniżej Przewozu, glonów od groma, potem przykręcili wodę tak, że już wszystko haczyło o dno (wobki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braco Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Wie ktoś jak tam woda w Wiśle? Pewnie już mocno tracona. Ja w okolicach Koszyc, w niedzielę bolen 56cm i klenik 30cm. Fajnie się lowilo przed zmianą pogody. Teraz już jest pewnie gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Byłem wczoraj rano Dąbrówce Morskiej przejrzystość wody około 1 cm,tragedia .Byłem dwie godziny ale nic nawet małego klenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 W ostatnim czasie pokręciłem się po "górnej Wiśle", jednak z dala od wszelkich progów i słynnych stopni wodnych Głównie nastawiałem się na bolenie, wynik? Kilkanaście wymiarowych ryb, trochę mniejszych i przyłowy Szczególnie atletyczny osobnik pogonił mnie po opasce nocą, co było trochę ryzykowne, aczkolwiek zakończyło się szczęśliwie. Szybki pomiar wędką wskazał +/- 130 cm. Dużo ryb złowiłem na woblery forumowego kolegi Spinnermana i ukleje RH 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 (edytowane) No i elegancko. Wreszcie zdjęcia ładnych ryb, których to forum powinno być pełne. Nie ma stracha tak nocami po opaskach biegać? Edytowane 23 Lipca 2019 przez EdekDeBeściak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Jak się wybieram nocą to zazwyczaj mam obrane miejsce, gdzie wiem, że ryby podchodzą i cierpliwie wyczekuje, aż zaczną żerować. Łowienie raczej stacjonarne Czasami jednak zdarzy się, że jakaś ryba zmusi mnie do podążenia za nią. Buty trzymające kostkę i dobra latarka, ale głównie rozsądek jest wymagany. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 No i masz... Na jutro zaplanowałem sobie PIERWSZY w tym roku wypad nad Wisłę w świętokrzyskie, a tu akurat zaczęły padać deszcze...Wiecie może jaka jest woda poniżej Krakowa? Dzisiaj Prądnik jest kawowy, więc Wisła może też być brudna, a na Creodias ostatnie zdjęcia są z wczoraj sprzed południa, czyli jeszcze sprzed deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 (edytowane) Dziś do południa byłem na Wiśle w Wołowicach przed Krakowem. Woda czysta, ryby słabo aktywne. Kilka kleników. Bolenie nie widziałem ani razu. Był epizod sumowy. Duży drapieżnik płynął wzdłuż opaski i płoszyl drobnicę na odcinku kilkudziesięciu metrów. Była też wydra... Edytowane 30 Lipca 2019 przez J-O-K-E-R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktos Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Cześć, dzisiaj i ja byłem chwile nad Wisła poniżej stopnia przewóz, bardziej chodzenie i szukanie miejsc niż łowienie, zaskoczyła mnie masa glonów w porównaniu do Wisły poniżej stopnia Kościuszki i mała woda. Ma ktoś jakieś doświadczenia? Z opadu praktycznie nie da się łowić na odcinku do kilometra poniżej stopnia Przewóz. Nocą da się coś przechytrzyć? Pytam gdyż od miesiąca znacznie bliżej mi "tu" niż na moje dawne miejsca.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khaki Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Bandyta z dzisiejszego porankaWidze ze odwiedzamy te same miejscowki na co sie polakomił i czy wogole jeszcze plywa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Jest ktoś chętny jutro na wypadzik 17-24.00 w dolne rejony W3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fangorn Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Dzisiejszy wypad na w2 przy ujściu rudawy na odcinku salwator - most dębnicki vis a vis posterunku policji = 0 nul. Totalne zero uderzeń, zresztą zniżka jest ogromna. Zerwałem kilka blaszek w tym moją ulubioną DAM. I po około godzinie powrót do domu z zasmuconą miną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakenkreuz Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Widze ze odwiedzamy te same miejscowki na co sie polakomił i czy wogole jeszcze plywa ? Oczywiście że pływa. Przyznam się że był to przyłów, moim celem były klenie. Gdyby nie pomoc kolegi nie miał bym szans go wyjać z wody ze wzgledu na stromy, porośnięty brzeg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenitch Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 W ostatnim czasie pokręciłem się po "górnej Wiśle", jednak z dala od wszelkich progów i słynnych stopni wodnych Głównie nastawiałem się na bolenie, wynik? Kilkanaście wymiarowych ryb, trochę mniejszych i przyłowy Szczególnie atletyczny osobnik pogonił mnie po opasce nocą, co było trochę ryzykowne, aczkolwiek zakończyło się szczęśliwie. Szybki pomiar wędką wskazał +/- 130 cm. Dużo ryb złowiłem na woblery forumowego kolegi Spinnermana i ukleje RH Hmm... to ten 130 co wyjales?:-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Ja byłem w środę poniżej Korczyna. Boleniowo.Na wodzie i w wodzie kompletna cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Hmm... to ten 130 co wyjales?:-) Nie, trochę w innych rejonach łowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Dziś pod Wawelem niemałą sensację wzbudził padnięty wielki sum płynący Wisłą.Przy okazji porównałem czystość „ na oko” Wisły w centrum Krakowa z Dunajem w centrum Budapesztu , gdzie spędziłem poprzedni tydzień. Nie ma porównania, na korzyść Dunaju, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Dziś pod Wawelem niemałą sensację wzbudził padnięty wielki sum płynący Wisłą.Przy okazji porównałem czystość „ na oko” Wisły w centrum Krakowa z Dunajem w centrum Budapesztu , gdzie spędziłem poprzedni tydzień. Nie ma porównania, na korzyść Dunaju, niestety.Szkoda ryby, pewnie padł ofiara (nie) umiejętnego traktowania szanownych sumiarzy pływających pod Wawelem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Oj tak Panowie i czystość i traktowanie, w takim właśnie kraju żyjemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Przypomnij mi ile to progów na Dunaju jest w okolicach Dupapesztu?Podjedz do Nowego Korczyna i wtedy porównaj, nie będzie wtedy tak jednoznacznie. Rzeki mają potencjałdo samooczyszczania,o ile nie są zmienione w kanał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Plum, plum i BUM Popperowe lato nad naszą Wisłą 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Ryba to jednak najpiękniej w wodzie wygląda. Graty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi