Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli przelew 250pln (lub ulgowa 150)..

..z podaniem tytułu przelewu: NASZE ŁOWISKA Z BRZEGU/JEDN.PŁYW. 2022 oraz dane osoby, która zamierza prowadzić amatorski połów ryb.

I można Rabę 3 i Świnną jedną opłatą załatwić?

Cieplo czy zimno?

Nie bylo mi dane doczytac zalacznikow, bo pobieraja sie z błędem na moim urzadzeniu..

Z tego wychodzi, że można wybrać dwie opcje 220 i 110 - mało opłacalna lub 250 w ramach zezwolenia "NASZE ŁOWISKA" + 50 za łódkę tam gdzie można z niej korzystać,Na Rabie jak widzę można łowić dopiero od 1 czerwca. Zezwolenie wysyłają mailem lub pocztą. Ponadto w gratisie dostajemy łowiska wymienione w załączniku nr 1 (wykaz obwodów rybackich w innych częściach Polski)

Tak to wyglada.

Wychodzi na to, ze w zalaczniku sa wymienione obwody o ktorych wspominal prezes WP. Mowil o 27 obwodach w 2021, i pewnie kolejnych wpadajacych do tej puli wraz z wygasaniem umów o dzierżawę.

Namiastka skladki ogolnokrajowej :)

Tylko ze większość tych obwodow to woj Podlaskie. Moze z czasem przybędzie w pozostlych regionach..

Edytowane przez reszka

Tak informacja dla tych co łowią w rejonie stopnia Kościuszki (może już wiecie a może nie) że od 2022 nie wolno łowić od stopnia do 50m poniżej ujścia toru kajakowego (prawa strona) druga strona normalnie po staremu. Piszę o tym bo mam sentyment do tego miejsca  B)  kilka ładnych lat temu spędziłem tam nie jedną nockę i złowiłem sporo fajnych ryb, a największe bolenie to właśnie tam pływają w okolicach Krakowa  ;)

Zdziwilbys sie jakie Bolenie plywaja na W3 myslalem że to takie po 3-4 kg ale jak pewnego dnia w samo poludnie, szedlem po skarpie i chciałem zarzucić a tam taka torpeda z 90 cm pogoniła kleniki takei po 15-20 cm co wygladaly przy nim jak narybek

Tak informacja dla tych co łowią w rejonie stopnia Kościuszki (może już wiecie a może nie) że od 2022 nie wolno łowić od stopnia do 50m poniżej ujścia toru kajakowego (prawa strona) druga strona normalnie po staremu. Piszę o tym bo mam sentyment do tego miejsca  B)  kilka ładnych lat temu spędziłem tam nie jedną nockę i złowiłem sporo fajnych ryb, a największe bolenie to właśnie tam pływają w okolicach Krakowa  ;)

Fajnie jakby takie rzeczy były zaznaczane na tej interaktywnej mapie wód PZW. 

https://www.pzw.org.pl/29/cms/23491/interaktywna_mapa_okregu_pzw_krakow

• 2 tygodnie później...

Nie narzekajcie, będziecie mieć nowe łowiska sandacza : https://wyborcza.pl/7,177851,28040279,rzad-planuje-kolejny-stopien-wodny-na-wisle-pod-krakowem-koszt.html

Głupie ch...

Sent from my Armor 8 using Tapatalk

O tych stopniach wodnych w Niepołomicach itp to już słyszałem 10 lat temu a wtedy kto inny rządził 

O tych stopniach wodnych w Niepołomicach itp to już słyszałem 10 lat temu a wtedy kto inny rządził

Ależ oczywiście, mentalność naszych meliorantów jest niezależna od opcji politycznej. Choć teraz trochę jestem zaniepokojony tym, że wydali już prawie bańkę na opracowanie wykonalności... Ktoś jednak nie schował tego głęboko do szuflady...

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez zeralda

Zeby ukraść milion trzeba zrobic projekt na kilkanascie milionow... wtedy nikt się nie kapnie. Teraz pewnie spolka celowa juz działa, prezesy biorą kasę i sprawdzaja czy sie da czy sie nie da. Jak stwierdza, ze sie da to jeszcze ekogłupki musza cos przykleic i budowa ruszy pełną parą ... i czy glos takich ludzi jak z kanału wolne rzeki sie przebije? Raczej nie. trzeba bedzie w lecie zdjecia wisły robić na w3 to pozniej echo nie potrzebne :) ... kazdy kamien kazdy dolek... bez pukania i rwania :) ...

Ehhh

Na ryby bym poszedł...

• Like 1

Marcinie już niedługo pujdziemy .Raczej stopnia prędko niewybuduja a sezon tuż tuż.A z budowaniem to jeśli ma ktoś coś zarobi to i tak zarobi bo sam projekt i papiery na niby budowę niejednemu Panu pieniazki do kieszeni wpadły.

Boże, widzisz i nie grzmisz ....

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Cześć  Panowie ,

Zbliża się zakończenie sprawy związanej z okresami ochronnymi sandacza i bolenia które okręg  Kraków zlikwidował, a na których ochronę pieniążki z Unii pobrał. 

10 lutego w ten CZWARTEK o 15.00 na Bulwarowej w siedzibie okręgu, mój kolega Adam  który postanowił wyjaśnić tą sprawę  stanie przed (pseudo)sądem koleżeńskim i zaprasza świadków na tę okazję.

Każdy kto podpisał petycje i  ma ochotę się pojawić i poobserwować  , ponagrywać , lub nawet  wypowiedzieć się na temat swoich podbojów sandaczowych może się zgłosić do niego . Parę osób będzie. 

Najlepiej za pośrednictwem jego maila wedkarskiewakacje@gmail.com

• Like 2