Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Że niby co? Nie brały?

U mnie zaczepy brały jak zwykle, ryby co to ich złowić nie chciałem też brały ( dobrze że spadły) i widziałem wczoraj PSR  po drugiej stronie wody. Dobre i to. Szczupaki, bolenie, klenie olały mnie totalnie. Nawet na poligonie testowym nie były zainteresowane moimi przynętami. Pływały pod samą powierzchnią jak karpie albo amury w lecie i miały wywalone na system. Przynęty od 7 do 140gr. Nic ich nie ruszało. Łatwo się nie poddam jeszcze trochę wędek w różnych gramaturach wyrzutu mi do przetestowania zostało, w końcu trafię w gusta ryb. pz  

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Cieżko sie obrażać na królową, ale wqrwia jak każda baba :) ... w sensie u mnie też słabo. Zmieniłem w tym roku rejony z w3 na w2 - myślałem ze bedzie stabilniej z poziomem wody, a tu w 2h 20cm do gory i pól metra w dół. Woda niska i czasem mam wrażenie ze tak z pół metra wyżej i bym złowił ... ta, uja bym złowił :) tak sobie tylko tłumacze ciagnąc kolejne zielsko na woblerze.

• Like 1

Na szczęście Wisła koło Krakowa to nie tylko przewóz od krat do niagary. Proponuję poszerzyć horyzonty i szukać nowych miejsc, W2 powyżej i W3 poniżej KRK to kawał wody.

Na zachętę wrzucę parę rybek z tego tygodnia. 

Swoją drogą, patologia z tym przewozem. Jak za rok nie będą już w stanie złowić ryby pod kratami to co dalej? Sprzedadzą wędki czy będą łowić na zasadzie jeden na czatach czy nie jedzie psr, a reszta siedzi na betonach?  :lol:

post-63918-0-18101800-1653160806_thumb.jpeg

post-63918-0-77299400-1653160833_thumb.jpeg

post-63918-0-42562600-1653160845_thumb.jpeg

post-63918-0-18035700-1653160862_thumb.jpeg

• Like 11

We czwartek- "niebierom"- urwane przynęty 2szt. Nad wodą coś się czasem chlapnie, nawet dość widowiskowo.

We sobotę dalej "niebierom".- urwane przynęty 4szt. Cisza totalna, odpływ wody - 20cm.

Niedziela! Pie...... jadem na Rabe. Pierwszy rzut - bolek całkiem zdjęciowy. Na zdjęcie się załapał;)

Potem widzę grupki kleni i bolków. Klenie po 50+, bolki 60-70cm. Podrzucam pod nos. Sprowadzam co tam mam najfajniejszego  w ich okolice. Niebierom. Przynęty urwane 4szt.  Wychodzi 1ryba /10 przynęt. Może do jesieni dociągne;) pz 

ps. Jak zawody?