pezet Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 No tak - JEDEN boleń w miejscu hiper-kumulacji ryb w Wiśle, to już jest COŚ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 (edytowane) Miałem się nie odzywać ale nie wasze ,,biadolenie" na temat pogłowia ryb wszelakich na ,,naszym" krakowskim odcinku stało się dla mnie inspiracją do naocznego sprawdzenia czy tak jest . Jako ,że jestem ,,rożnowskim chłopakiem" na Wiśle nie łowię w ogóle chyba ,że jakieś warunki zewnętrzne spowodują ,że nie będę miał wyboru . I tak było kilkanaście dni temu gdzie zapowiadali bardzo silny wiatr zatem sobie pomyślałem ,że wybiorę się na spływ Wisłą wyposażony w porządną echosondę + pantopix rozglądając się co się w koło dzieje . Start przed Krakowem finisz przy stopniu wodnym na Dąbiu . No i co mogę napisać : Generalnie ryby i są i ich nie ma czyli są ale nie wszędzie . Są odcinki na wodzie gdzie jest pusto jak w studni a są miejsca gdzie ryb jest naprawdę sporo . Nie znalazłem ,żadnej zależności pomiędzy ukształtowaniem rzeki a pogłowiem ryb - zupełnie nie wiem od czego to zależy . Nie raz było tak ,że jakaś zatoczka okazywała się kompletnie pusta a nieciekawy prosty odcinek rzeki tętnił życiem. Widziałem naprawdę sporo fantastycznych ryb zarówno spokojnego żeru jak i drapieżnych dlatego z cała stanowczością stwierdzam ,że ryb u nas jest sporo tylko trzeba je znaleźć i złowić :D Żeby nie być gołosłownym co do swojej wypowiedzi to podczas spływu wpadł taki fajny tuńczyk : taki piękny brzydal : No i jeszcze bardzo sympatycznie posiłowałem się z wąsatym panem : Bo łowić to trza umić :D Połamania Panowie NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 18 Października 2022 przez bartsiedlce 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Takie sandaczyki to my z brzegu łowimy a nie z pływadła i jeszcze z jakimiś pantopiksami, my tu piszemy o dużych rybach a nie popierdółkach ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Takie sandaczyki to my z brzegu łowimy a nie z pływadła i jeszcze z jakimiś pantopiksami, my tu piszemy o dużych rybach a nie popierdółkach ????Sandaczyki 70+, sumek rzeczywiście popierdółka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 U nas to ostatnio zapanował podział na tych co narzekają i takich co się nie chwalą Na palcach można policzyć tych co łowią i wrzucają zdobycze w internety, ale dzięki nim przynajmniej mogę sobie pooglądać ryby. Sam w tym sezonie nie mam prawie czasu, w tamtym roku miałem już o tej porze prawie 100 wpisów w rejestrze, teraz mi do 50 daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Robert ja mam 20 wpisów a łowię codziennie ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Ja od paru sezonów wpisuję zawsze, dla własnej wiedzy, bo nad Wisłą kontrola trafia mi się raz na 500 wypadów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Na tarnowskim Dunajcu 1 na 1000.Statystycznie spodziewam się kontroli w 2045 r.Bede już na emeryturze ????Jak nie przywrócą ulgi 65 plus,to będę łowił na komercji.Myślę czy sezonu 2023 tak nie zacząć,bo to chyba początek końca "betonu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Negative Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Myślę czy sezonu 2023 tak nie zacząć,bo to chyba początek końca "betonu".No tak skończy się "beton" a zacznie się era "żelbetonu"... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Jak tam Pany, łowicie coś ?Z wczoraj.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Gratulacje. U mnie kiepsko wręcz bardzo kiepsko jak na tą porę roku, nic nie idzie wyhaczyc żadnych oznak życia na wodzie, ciągle skoki wody, wisleka nie jest łaskawa na ten sezon a rok temu na tą porę działo się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reszka Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Cześć. Wiecie moze gdzie moge znaleźć wyniki tych zawodów? https://www.pzw.org.pl/29/wiadomosci/244221/61/zarzad_kola_pzw_grzegorzki_krakow_ma_zaszczyt_i_przyjemnosc_zapr Zarząd Koła PZW Grzegórzki Kraków ma zaszczyt i przyjemność zaprosić wszystkich Członków Koła na OTWARTE SPINNINGOWE ZAWODY O PUCHAR JESIENNEGO SZCZUPAKA Zawody odbędą się 01 października 2022 roku (sobota) na Łowisku Starorzecze Podgórki Tynieckie – zbiornik górny ( Symbol łowiska - NW 2/1). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociekgc8 Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Jak nastroje po informacji skladkowej na 2023? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Nastroje pozytywne że tylko tyle a nie więcej poszło do góry ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Cześć. Wiecie moze gdzie moge znaleźć wyniki tych zawodów? https://www.pzw.org.pl/29/wiadomosci/244221/61/zarzad_kola_pzw_grzegorzki_krakow_ma_zaszczyt_i_przyjemnosc_zapr Zarząd Koła PZW Grzegórzki Kraków ma zaszczyt i przyjemność zaprosić wszystkich Członków Koła na OTWARTE SPINNINGOWE ZAWODY O PUCHAR JESIENNEGO SZCZUPAKA Zawody odbędą się 01 października 2022 roku (sobota) na Łowisku Starorzecze Podgórki Tynieckie – zbiornik górny ( Symbol łowiska - NW 2/1).Wyniki i fotorelacja są na Facebooku, na profilu PZW Kraków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Nastroje pozytywne że tylko tyle a nie więcej poszło do góry Piotrze, nie mogłem się powstrzymać.... Film propagandowy na cześć Stalina. Do Stalina na defiladzie podbiega dziewczynka: - Wujku, daj cukierka... - SPIER*.*.*!!! Komentator: - A mógł zabić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Piotrze, nie mogłem się powstrzymać.... Film propagandowy na cześć Stalina.Do Stalina na defiladzie podbiega dziewczynka:- Wujku, daj cukierka...- SPIER*.*.*!!!Komentator:- A mógł zabić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reszka Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 (edytowane) Wyniki i fotorelacja są na Facebooku, na profilu PZW Kraków.Dzięki! Nie ogarniam metawersu. Chciałem sprawdzić co udało się wyjąć z tej wody, bo bywałem tam swojego czasu.Największa ryba 68cm.Podczas ostatniej wizyty pierwszą godzinę spędziłem tym, żeby fragment wody z zielska oczyścić, żeby mozna było przynętę poprowadzić (chociaż po tym 'czyszczeniu' nie miało to pozorów sensu). Edytowane 18 Października 2022 przez reszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Jak nastroje po informacji skladkowej na 2023?Na stronie okregu ? Znaleźć nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khaki Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 (edytowane) Kolego, grzeczniej proszę, komentarze w tej formie zostaw dla siebie Edytowane 19 Października 2022 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 22 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 No no, partia prze do kolejnych Wielkich Budów Socjalizmu! Zgodnie z naukami Stalina czy Mao.Nie mamy Amu-Darii, ale choćby Wisłę można zawrócić kijem do Morza Czarnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 22 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Piotrek proszę Cię nie oglądaj turbo zjebów co wymyślają pierdoły bo nie mają nic innego do robienia ostatnio ten chłop był w kole fortuny u Norbiego i powiedział że jak wygra 100 tyś zł to się zwolni z pracy i nic nie będzie robił ekooszołom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 22 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Spoko. Wyluzuj. Po pierwsze:Podobnie jak setki innych projektów (elektrownie atomowe, CPK, agencja kosmiczna,...) tak i ten projekt ma służyć pozatrudnianiu setek/tysięcy funkcjonariuszy partyjnych, (z rodzinami, kochankami) i dojeniu miliardów złotówek przez wiele lat.Mało prawdopodobne, żeby faktycznie wzięli się za totalną dewastację środowiska, bo i po co? Skoro kasę i tak się przytuli? Po drugie:nie wiem, o którym oszołomie piszesz, ale ten, co prowadzi kanał - Piotr Bednarek - ma moje poparcie i wsparcie, bo mówi o rzeczach bardzo istotnych, których w Polsce właściwie NIKT nie porusza.On sam robi więcej dla wędkarzy niż całe armie i legiony "działaczy" i "ekologów".Kiedyś o rzeki i ryby walczył prof. Mikołajczyk, ale już dawno poddał się i zrezygnował. Trzymam kciuki za Bednarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 22 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Piszę o tym drugim z fryzura od garka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 22 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 (edytowane) A z rybami jak u was. Bo u mnie się chyba potopiły;) A tak na serio to wiem że są, ale totalnie nie umiem ich sprowokować do brania. Przerobiłem chyba już każdy schemat, poszedłemw improwizację. Klasykę zmieniam na nowości itd. fq....ce się to troche robi. pz Edytowane 22 Października 2022 przez mayou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi