obcy91 Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Zawody miałby się odbyć w Niepołomicach czy Nowym Brzesku nie wiem czy to te same miejsca?! W każdym bądź razie zbiórka obok mostu (ten z jednym pasem ruchu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Zawody miałby się odbyć w Niepołomicach czy Nowym Brzesku nie wiem czy to te same miejsca?! W każdym bądź razie zbiórka obok mostu (ten z jednym pasem ruchu).Nowe Brzesko , jeśli już to ; lewy brzeg - powyżej mostu dość długa żwirowa łacha , teraz pewnie pod wodą ale jak woda idzie w górę rybki lubią tam zaglądać ,idąc jeszcze w górę rzeki dość spora nazwijmy to zatoka jeśli wysoki stan utrzymuje się długo warto tam popróbować, jeszcze wyżej ,rafa" normalnie zacne miejsce ,jak to teraz wygląda trudno powiedzieć. Poniżej mostu: opaska, niżej sporo główek szczególnie pierwsze 3 fajne. Prawa strona ; powyżej mostu kilka główek ( noo? na dużej wodzie, kto wie? ) warto popróbować tym bardziej że w dół opaska długa, w górę opaska aż do rafy. Przy wysokim stanie wody niema czego na nich szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Byłem tam w ubiegłym roku tez na zawodach, zlowilem wtedy klenia który dał pudło, zlowilem go na lewym brzegu poniżej mostu na którejś glowce teraz nie pamietam dokładnie która to była w każdym bądź razie żwirowe dno gdzie na większości (tak mi sie wydawało) przewaga piachu. I chyba i tam spróbuje w tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Czekam Panowie na info od Was z dziś, może ktoś był, będzie na Wiśle, musimy podjąć dziś decyzje czy zawody się odbędą czy w następnym terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Od wczoraj się nic nie zmieniło, woda wysoka (302cm to o 150cm wyższa niż normalnie) i z tego co słyszałem jest brudna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Na Wiśle powyżej ujścia Dunajca jest do łowienia. Ryby chodzą przy brzegu.Jest wysoka, ale w tym roku to norma. Poniżej Dunajca wczoraj zaczęła przybierać wieczorem i do dziś przybrała ponad metr niosąc patyki, śmieci i trawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 No i jak tam? Udało się połowić na Wiśle. czy jednak zawody były gdzie indziej?Sobotę przesiedziałem na Wiśle, tylko że w Krakowie. Woda ciągła i była dobrze zmącona, więc poniżej pewnie ciekawie nie było.Za to wczoraj zrobiłem sobie spiningową wycieczkę sporo w dół rzeki. Jak ja lubię te okolice Może dlatego, że żadko tam jestem, a móże dlatego, że tam już robi się fajny kawałek wody, Namiastka dużej nizinnej rzeki, a nie to co mam pod ręką (obsypany kamieniem bardziej kanał niż rzeka). Woda się przeczyściła i sporo spadła. Miał być kleń, może jakiś bolek. Nie było ani jednego ani drugiego. Dziwi zwłaszcza zero klenia. A obłowiłem różne typy miejsc. Trafiły się za to nieduże okonie, dwa jazie (na całkiem sporego woblerka), sandacz podwymiarek i całkiem już lepszy gruby szczupak (na Wiśle szczupaków nie łowię, więc dla mnie lepszy to 65cm). Do tego trochę delikatnych brań na spokojnej wodzie. Pewnie jazie. Pogoda lux, choć bardziej na spacer niż żeby połowić, ale popołudnie całkiem przyjemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Wczoraj na Wiśle poniżej Szczurowej byłem.Bolenie się przez 1 godzinę pokazywały, 50-55cm wyskoczył mi nad wodę i się spiął, 2 bolki mnie olały, polowałem na grubasa, ale gdy mi się ukazał przy wobku na przelewie ja częściowo z wrażenia , a częściowo z obawy przed zaczepem- wobek zbliżał się do kępy traw-wodorostów-zamiast przyspieszyć zwolniłem , ale jego widok i fala na wodzie i ten dotyk woblera zostanie na zawsze w pamięci... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Cześć, zawody się nie odbyły :/ zostały przeniesione na 25 października. Jeśli pogoda się popsuje to nie wróżę dobrych wyników.Niektórzy koledzy z klubu byli w sobotę i w niedziele na Wiśle w tamtych okolicach, połowili sandaczyków (największy 45cm) oraz boleni. Także mimo wszystko rybka coś tam brała. Ja w niedzielę zrobiłem rekonesans na Dunajcu, i uczepił się przy kleniowaniu szczupaczek na 63cm. + boleń spudłował podczas swojego ataku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Wczoraj wieczorny wypad i kilka sandaczyków, jeden boleń i kilka leszczy na gume z opadu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Dużych sandaczy tu u nas mało na Wiśle.Gratuluję, gdzie i na co mniej więcej napisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macbull Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Panowie a kiedy najwcześniej zaczynacie połowy na początku roku i na co się nastawiacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Dużych sandaczy tu u nas mało na Wiśle.Gratuluję, gdzie i na co mniej więcej napisz. Wisła w Krakowie kolego jerzy6 ten walnął na gume.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Dzisiaj wyskoczyłem na dwie godzinki nad Wisłę poniżej stopnia wodnego Dąbie. Woda jest już dużo czystsza. Niestety ryby się nie pokazywały na powierzchni. Chodziłem z wklejką za okoniami ale nie brały gadziny. Zmieniłem gumkę na trochę większą seledynową i siadł szczupaczek poniżej 50 cm. Maluch ale jakże cieszy przy zupełnym braku żerowania. Popłynął podrosnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niktważny Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 W weekend wieczorową porą byłem dwa razy na Dąbiu w poszukiwaniu mętnookiego ale same sandaczowe przedszkole... Wszystko z opadu. Na wobki w nocy niestety cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Całkiem niedawno po dłuższej (od początku czerwca) przerwie też odwiedziłem Dąbie i to co zobaczyłem przypomniało mi dlaczego przestałem tam jezdzić.. 12 spiningistów na 200 metrach ,to nie dla mnie . Połowiłem chwile z opadu w niedziele,ryby nawet brały,ale były to raczej podszczypywania niź pstryki. Efekt to dwa króciaki na brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 12 na 200m to i tak jeszcze spoko, w zeszłym tygodniu na przewozie było 7 na 50m popatrzyłem co się dzieje i poszedłem na spacer (i tak nikt nic nie złapał przez 3 godziny ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Już wiem! Było zarybienie tęczakiem i fama poszła, że na Wisłę też trochę poszło. Brakuje jeszcze i mamy komplet do szczęścia nad wodą. A tak całkiem na poważnie. Ja nie lubię łowić w tłoku. Nie pcham się między ludzi. Choćby oznaczało to rezygnację z lepszych, przynajmniej w teorii, miejsc. Nikomu nie przeszkadzam i tego samego oczekuję. Ale rozumiem, że jak komuś to nie przeszkadza to jeździ w takie miejsca, albo np. na Bagry po pstrąga po zarybieniu. Jego sprawa. Tłok w takich miejscach jak na zdjęciu to po prostu realia wielkiego miasta i najbliższego sąsiedztwa. Nie pozostaje nic innego jak się z tym pogodzić i albo łowić w tłumie albo szukać innych pór dnia albo innych okolic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niktważny Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Fakt, że w weekend na Dąbiu to pielgrzymki, sandacze na bank chodzą w kaskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 12 na 200m to i tak jeszcze spoko, w zeszłym tygodniu na przewozie było 7 na 50m popatrzyłem co się dzieje i poszedłem na spacer (i tak nikt nic nie złapał przez 3 godziny ) a wśród nich zawsze co najmniej jeden ćwok łowiący "na betonach". Tam to trzeba mieć cierpliwość żęby łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niktważny Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Dziś na Dąbiu spotkałem forumowego kolegę ja miałem kilka krótkich sandaczy a kolega ładnego zębacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 W niedzielę byłem zakończyć sezon 2014. Pływaliśmy troszkę po Wiśle. Rybki nawet pstrykały ale same kruciaki.Teraz czas zająć się Rodziną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Dzisiaj rano chodziłem w okolicach Przewozu i próbowałem coś złowić, ogólnie przez pierwsze dwie godziny była kicha. Później zaczęły łatać stada kormoranów nad głową, usiadły 200 metrów ode mnie przy brzegu i co jakiś czas jeden lub dwa unosiły się do góry patrolując rzekę. Myślę sobie jak tu nic nie bierze to idę w ich stronę i przepędzę "konkurencję". Ptaki odleciały w stronę Przylasku, a ja zacząłem łowić w miejscu gdzie wcześniej siedziały. Wykonałem może 10-15 rzutów i przy samym brzegu...siedzi ! piękny odjazd, a później pompowanie. Doholowałem rybkę 2-3 metry ode mnie, pokazał się piękny duży sandacz…i ponowny krótki odjazd i tyle go widziałem p.s. kormorany wskazały mi miejsce gdzie mam łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Widocznie była tam "drobnica" a za nią drapieżnik Jeśli pogoda pozwoli to w sobotę zawitam na Wisłę z nastawieniem na klenia/jazia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Będziesz walczył na naszych odcinkach Wisły czy bliżej Krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi