pezet Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Wczoraj nad wodą u mnie we wsi był ciekawy wieczór. Sum, leszcz, ....łabądź. Wszystko na gume;). W sumie taki łabądź to zwierze wodne, to prawie jak ryba, nie ?, pzW dzieciństwie złowiłem perkoza.Na żywca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 (edytowane) Heheh jak to sie stalo ? Ja tez zlowilem perkoza w Kryspinowie z 2 miesiace temu. Dajcie spokoj nigdy wiwcej. .... Na szczescie od 2 lat bezzadziorowe haki stosuje praktycznie wszedzie wiec nie bylo problemu z samym wyhaczeniem. Polecam sie przerzucic na taki system. Czasem w sandaczowyxh gumach zostawiam , ale okoniowe glowki i woblery boleniowe czy kleniowe nie widze sensu stosowac zadzioru.Widze natomiast same plusy tej decyzji. Rok temu 2 sandacze 84 i 80 i kilka 70+60+ bez zadzioru. Pewnie wcięte. Wyhaczenie bez zadnej szarpaniny. W tym roku sum 150 bezzadziorwo , odhaczenie to byla przyjemnosc. Kto zlapal suma ten wie jaka to szarpanina jak hak siądzie w nożyczki. Dobra teraz do rzeczy. 1 listopada siadla mi fajna rybka na gume. Branie atom , 12 cm gume ledwo bylo widac. I tu cekawostka. Ryba nawet nie byla wcieta , wisiala tylko na haku. Tu zadzior byl. No ale stary lis nie daje luzu i zostala szybciutko podebrana. Zdrowe 70+ Edytowane 5 Listopada 2022 przez Tommy100 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Jak to się stało?. No normalnie, przywaliłem w ciemność kingshadem 5" plus 15gr na trójkącie, podbiłem, przytrzymałem troche i patrze w wode. Nic prawie nie widzę bo ciemno, daleko coś tam płynie po powierzchni. Myślę konar, wyrda, albo sum na peryskopowej bo fala jak przy motorówce. A może nie zaczepie, powiniem być sporo dalej.... i się kurna zaczeło. Plecionka 023, fluo 0,6mm. Czołówka na max, widze dziada. W 5 minut dociągłem go na jakieś 5m od brzegu. Nawet nie jest zapięty, bardziej okręcony plecionką, niestety koło szyji. Jak utnie to się pewnie w coś zapląta i zdechnie. Nie zabijam niczego jak nie muszę, trza coś wymyślić. Do wody nie wleze, bo mnie utopi. Rękami za plecionkę nie przyciągne, takie to cholerstwo mocne. Powrót do holu na kiju. Na szczęście kij morski, przelazłem na małą skarpkę tak cobym był nad ptaszyskiem, dodarłęm tak coby był poniżej, zakręcił pare razy bączka i się uwolinił. Uf. Miescówa spalona na pare godzin, takie zamieszanie było... pz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 (edytowane) ten już ładnie przypasiony się trafił pz Edytowane 7 Listopada 2022 przez mayou 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 No i lux - rybki w wątku. Może ta nasza Wisełka to nie to co kiedyś, ale niech nie obrywa samych batów.To, że jest gorzej, to nie jej wina. Tak więc też coś wrzucę. Nie mam specjalnie czasu na Wisłę. Dziś musiałem jechać. Wiedziałem, że będą brały, dlatego wszystko inne zeszło na dalszy plan.Udało się wyrwać na trzy godziny.Dwa największe 81 i 76: 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Heheh to bylo ich wiecej niz te 2 ???To ja juz nie wiem co jest nie tak z moim lowieniem . I wcale nie siedze tam gdzie wszyscy lowia. Zjezdzilem wisle od w2 po Hute , Choboty , Koszyce i w zyciu takiego nie widzialem. Dziekuje wedki moje beda jutro w dziale oddam za darmo Nawet nie wiem na co takiego skusic. Wprawdzie bardziej skupiam sie na sandaczu i na poszukiwaniach tej ryby , ale jak widac szalu tez nie ma Maju sie rozszalal. Fajnie ze wreszcie cos pokazujecie wiadomo zez rybami jest kupa , ale na tyle osob co nas tu jest statystycznie czasem ktos cos trafi. Dzis pelnia. Czyli albo grube branie albo nic. Ja w pelnie nigdy nie polowilem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Mistrz przemówił i lud zdenerwował... A za jakieś 2-3 miesiące, gdy większość z nas będzie grzała się w domowych pieleszach wyczekując kwietnia i maja, zacznie pokazywać zdjęcia wielgachnych kleni, czym ponownie wzbudzi zazdrość wśród gawiedzi i podziw tejże.... A tak poważnie, to brawo Tadziu ! Widać, że masz rozpracowane gdzie łowić, co łowić, kiedy łowić i w końcu na co łowić. Większość z nas ma niestety o tym dużo mniej pojęcia niż Ty i liczy na przysłowiowy łut szczęścia... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 (edytowane) Panowie to jest chyba najwłaściwsze miejsce. W sumie to mało łowie w Krakowie i okolicach obecnie .Ale czasem mnie nuda napada w niedziele po obiedzie i gdzieś pobliżu bym wyskoczył. Sąsiad mój twierdzi ,ze jeden z stawów na Brzegach jest na tzw. ,,białą kartę" ktoś coś wie ? Edytowane 8 Listopada 2022 przez Misiek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Plan na ten rok, jak chodzi o sandacza, zaliczony 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Gratulacje wykonania planu. A Koledzy niech dalej marudzą, że na tym odcinku bezrybie ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 pezet z nerwów zaczął pić graty Tadzik i inni ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Piotrze, Pezet jak Pezet, ale Tommy co zrobi widząc takiego zanderka ? Chyba będę go musiał zaopatrzeć w spore ilości swojskiej roboty pigwóweczki.... Bo inaczej gotów naprawę wędki oddać za darmo lub, co gorsza, połamać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Haha a co ja mam powiedzieć, poluje na takiego zanderka od długiego czasu. Sezon dopiero się rozkręca, wystarczy cieplej się ubierać i uzbroić się w cierpliowosc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Panowie, może Was rozczaruję, ale ja w ogóle niepijący jestem...* Cieszę się z każdej Ryby (a nawet rybki) złowionej przez Was * nie piję, ale produkuję. Wino. W tym roku pewnie z 200 butelek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 @pezet jak produkujesz, a nie pijesz to dopiero podejrzane [emoji1] Prawda jest taka, że ryb może nie ma nie wiadomo ile, ale są, a żeby złowić to nad wodą trzeba być, a nie bywać. Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 W tym roku Wisłę i rzeki pstrągowe w ogóle odpuściłem.Brak motywacji i czasu.Parę wypadów nad Skawę - wybitnie nieudanych.Zostaje mi tylko forumowe kibicowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Prawda jest taka, że ryb może nie ma nie wiadomo ile, ale są, a żeby złowić to nad wodą trzeba być, a nie bywać. I niestety ciągle trza kombinować gdzie, co i jak będą chciały żreć. U mnie z dnia na dzień reset. Drobnica znikła, ryby przeniosły się pod drugi brzeg. Siedziąw rynnie, czasem odstawią jakiegoś pstryka i w nogi. Jakby nie księżyc święcący na szczytówkę to nawet tego bym nie zauważył. Woda jeszcze ciepła, koło 10stopni. Ryby już coś wiedza chyba....Znowu trza będzie UL z szafy wyciągnąć i turlać te kotlety po dnie. A może by tak na woblery zacząć łowić... ,e nie głupi pomysł . pz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 16 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 Amerykanskie badania dowodza ze tak jak brania sie zaczely tak sie skonczyly 3 dni żerowania kto mial zlapac to zlapal i finito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Tommy spokojnie, właśnie pogoda się zrobiła taka jak lubię. Coś tam jeszcze może wydłubiemy z tej wody. Co prawda od tygodnia nie byłem na rybach ale trza być pozytywnie nastawionym. Może być tylko gorzej...a w budowlance mówią że im gorzej to tym lepiej;) pz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Dla mnie najlepszy wątek na całym jb. Kibicuję i czekam na następne wpisy pełne treści i humoru 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Hehehhehhe na takie zawsze mozesz liczyc Nie no na tyle osob co lowi na pewno ktos zawsze trafi jakas porzadna rybe.Ja tez zbytnio teraz nie walczylem. Gdzies tam bylem za dnia zobaczyc. Jakies brania byly , tylko nie bede Was tu raczyl drobnicą. Jak siadzie koń to wtedy moge wkleic fote Ps. Jak dobrze pojdzie jade jutro na glowacice 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Ps. Jak dobrze pojdzie jade jutro na glowacice Na W2 czy W3? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Widziałem już zdjęcia troci złowionej na W3. Widziałem amury, karpie łowione przez mocnych zawodników. Nawet takiej pierdole wędkarskiej jak mi udało się zaczepić tołpyge 30kg plus. Wszystko to ryby obce aktualnie na naszej Wiśle. Nie widzę przeszkód dla głowacicy. Kto jak kto ale Tommy pewnie da radę. Pz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 żartujecie sobie a Tomek przecież naprawdę jedzie na głowatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi