Gruntownik93 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Następne zdjęcie może jakiegoś sandacza? Powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 1 stopien :/ ? To i tak cieplej niz bylo na brzegu W weekend spotkalem sie z kolega nad woda. One shot one kill Mielismy po jednym braniu i kazdy wykorzystal. Moja ryba nie byla za duza ale ciesze sie i tak , na -4 C i w sniegu po kolana to nie spodziewalem sie ze bedzie kolorowo ! Ja jeszcze nie zlozylem broni. Powalcze jeszcze. Szkoda ze ten snieg stopnieje lada dzien , bo jest przepieknie nad woda 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 U mnie śniegu w zaspach po dupe. Dzisiaj jedno branie na gumę szczupakową od abu. Guma skończyła w zaczepie. Na co inne nie reagowały. Myślałem że tylko ja jestem na tyle nawiedzony coby iść na ryby ale po pół h łowienia na drugim brzegu zameldował się wędkarz. Coś skwitował o nierówności pod sufitem nas obu. Ale generalnie chłop się cieszył że na ryby poszedł. Za chwilę dołączył do niego kolega. Ich brzeg skompany w słońcu, mój skryty za skarpą, cały w cieniu i zimny jak cholerna. A teraz mam minus 11. Rwałem dzisiaj dzielnie,... ale jeszcze 11 pudełek mi zostało... Dwustronnych. Pz 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Panowie, piekło zamarzło ! Mam od nowego roku no killa na Wiśle. Na odcinku od ujścia Skawinki do progu Kościuszko. I wracają kolorowe zezwolenia (czarne, zielone, czerwone). Tylko pytanie po co...?Ale żeby nie bylo aż tak kolorowo, to wydaje mi się, że ten no kill to pokłosie czerwcowych wyników zawodów spławikowych o mistrzostwo okręgu, gdzie, jak przypomnę, wyniki były takie :I tura:sektor A: 1 miejsce - 320g, II miejsce - 225g, III miejsce - 215 gsektor B: 1 miejsce - 110g, II miejsce - 55g, III miejsce - 20 gsektor C: 1 miejsce - 295g, II miejsce - 120g, III miejsce - 40 gII tura: sektor A: 1 miejsce - 505g, II miejsce - 285g, III miejsce - 35 gsektor B: 1 miejsce - 205g, II miejsce - 50g, III miejsce - 15 gsektor C: 1 miejsce - 1205g, II miejsce - 985g, III miejsce - 470 gI zapewne było tak, że dziadki się zorientowały, iż na Wiśle nie ma "na czym" organizować zawodów, więc wprowadzili no killa, by im Ślązacy i wędkarze z z Radomska nie zeżarli tych niedobitków, które na Królowej w okolicy Tyńca jeszcze pływają... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Z Radomska powiadasz hmmm znam jednego takiego jest co prawda oszczędny ale żeby tak do siaty na zapas to nigdy nie widziałem:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Piotrze, wybacz, ale nic a nic nie rozumiem z tego co napisałeś Możesz jaśniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Piotrze, wybacz, ale nic a nic nie rozumiem z tego co napisałeś Możesz jaśniej ? Może ja spróbuję Napisałeś o wędkarzach z Radomska: I zapewne było tak, że dziadki się zorientowały, iż na Wiśle nie ma "na czym" organizować zawodów, więc wprowadzili no killa, by im Ślązacy i wędkarze z z Radomska nie zeżarli tych niedobitków, które na Królowej w okolicy Tyńca jeszcze pływają...Mamy wspólnego Znajomego pasującego "na siłę" do opisu, a że Piotr lubi delikatnie Koledze dos"ł"ać to skorzystał z znakomitej okazji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Kiedyś spotkałem w Krakowie sumiarzy z radomska i szczerze mówiąc to fajni goście byli No i ten ich bimber palce lizać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 (edytowane) Krzyśku, nie mówię, że wszyscy tacy są. Nie wrzucam wszystkich do jednego wora. Bo zapewne jest też z tamtych rejonów wielu etycznych i porządnych wędkarzy. U nas też przecież sporo jest ludzi beretujących ryby.Ale... Jakoś w maju, bądź czerwcu rozmawiałem nad Wisłą, poniżej ujścia Skawinki, z jednym wędkarzem z Radomska, który stwierdził, iż "gdyby nie wasz durny górny wymiar dla leszcza, to byłoby nas tu znacznie więcej". Więc jak to rozumieć ?A gwoli przypomnienia, w mijającym roku leszcz od ujścia Skawinki do stopnia Kościuszko miał górny wymiar 50 cm. W nowym roku będzie tam całkowity no kill, więc "Radomszczaków-mięsiarzy" pewnie już nie uświadczę. I dobrze ! Edytowane 22 Grudnia 2022 przez Grzesiek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 https://next.gazeta.pl/next/7,172392,29289085,wisla-przestanie-plynac-na-kilka-godzin-i-tak-ponad-sto-razy.html#s=BoxOpImg3 Ktoś, coś kiedyś o uspokojeniu wahania wody pisał. Wystarczy dzisiaj na dane hydro popatrzeć pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 Wczoraj było 119cm w dzień a na wieczór 59cm dramat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 Grzesiek bo to było tak jak Ci powiem zebrało się kilku dziadków i zaczęło lamentować że nic nie łowią w Piekarach od miesięcy to wymyślili no kill na dwa sezony żeby się coś odrodziło a w tym czasie będą łowić na Tadka zbiorniku i lodówka pełna za dwa sezony jak już nic nie będzie na piątce to wrócą do Piekar i zniosą no killa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 Wczoraj po dwóch tygodniach bez wędki wyskoczyłem na chwilę i takiego krótkiego trafiłem w drugim rzucie 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 (edytowane) Coś przeczuwam że PePe trafną diagnozę postawił.... z tym nołkil w Piekarach.pz Edytowane 22 Grudnia 2022 przez mayou 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 W punkt.. musimy powstac Panowie ! Zrobic psikusa. Pospolite ruszenie Pojedziemy na ta piatke jak puszcza sniegi i nawrzucamy tyle drzew i choinek ze im sie odechce feedera raz na zawsze Nie beda zerowac na czyjejs pracy u podstaw...ich model wrzucania jakis pomiotow sie nie sprawdza. Tylko naturalne tarliska i udroznienie migracji i bioroznorodnosc. Ale koniec narzekania. Choc jeszcze chcialem poruszyc kwestie Adama naszego kolegi po kiju. 5 stycznia ponownie wezwany na bulwarowa. Kto jest chetny moze przyjsc, wspomoc chlopaka. Zarzad glowny nie uznal wywalenia go z pzw. Sprawa sie potocxy jeszcze raz. Bede pisal o szczegolach. Fajny sandacz zimowy. Ktos jeszcze walczy w tym roku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 (edytowane) Byłem dziś. Woda podniesiona. Roztopy. Elegancko wali gówienkiem, czyli jest "zanęcone".W pierwszym rzucie branie z opadu i krotki hol na granicy możliwości zestawu (plecionka 0,15). Niestety spinka. Potem przez 2 godziny nic.Ale woda pomacana. Edytowane 23 Grudnia 2022 przez J-O-K-E-R 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 Ja już chyba w tym sezonie nie pojadę, niemniej jesień miałem przyjemną.Oprócz wcześniejszego sandacza, złowiłem masę okoni, dopisały klenie i trochę krótkich sandaczy. Wisienką były 3 sumy.Najważniejsze, że po długim czasie odpalilem pływadło.W tym nowa życiówka, równe 2m ( dziękuję K-pon). 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Lepiej nie jedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Ja już chyba w tym sezonie nie pojadę, niemniej jesień miałem przyjemną.Oprócz wcześniejszego sandacza, złowiłem masę okoni, dopisały klenie i trochę krótkich sandaczy. Wisienką były 3 sumy.Najważniejsze, że po długim czasie odpalilem pływadło.W tym nowa życiówka, równe 2m ( dziękuję K-pon). Powtórzymy to jeszcze nie raz Michał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Plynie Maju do Ciebie sum z moja guma pod pachą i 100 metrami plecionki Choc to nie do konca jest smieszne. Haczyk byl bez zadzioru wiec moze sie uwolnil bo jak nie to marnie widze jego los. Nie wiem co sobie myslalem jak juz wyszedl na wierzch ostatni zylkowy podklad. Ze go sciagne spowrotem ? Trzeba bylo rwac juz wczesniej no ale czlowiek nie mysli o tym wtedy i zawsze podejmuje rekawice. Watpie zeby byl zaciety prawidlowo. Grudzien to juz sum nie zeruje mysle. Nie potrafie powiedziec czy bylo branie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 26 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2022 Ok. Jak złowię dziada, to odczepię. Ale spoko jak to nie był morski hak 6xwzmocniony to po tygodniu w naszej Wiśle sam się na tyle rozpuści że się połamie. Często wyławiam swoje przynęty po jakimś tam czasie i zawsze haki rozlatują się w palcach. Wiem że to moje bo czasem to takie wynalazki że we wsi nikomu podobny pomysł do głowy nie wpadnie. Wracając do suma to bywało że w grudniu brał normalnie. I to jeszcze dramatu nie było. Nie ciekawie się robi jak kolega przywali w styczniu a ja z castem 0.8 do 15gr i fluo 0.2mm.U mnie wody jakby przybyło, w domu szpital. Tylko ja zdrowy. Z żalu ze łowić nie ma jak, pochowałem mocne casty do pokrowców. Przeliczyłem pudełka do urwania jesienią i się okazało że jest ich trochę więcej niż myślałem. Gdzieś się po samochodach plątały.... Domówiłem ul patyk, średni multik itd... I czekam na sezon 2023. Myślę że koło środy to czekanie mi przejdzie... I trza będzie rock tribe do 65gr z pokrowca wyciągnąć. Pz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 26 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2022 Plynie Maju do Ciebie sum z moja guma pod pachą i 100 metrami plecionki Choc to nie do konca jest smieszne. Haczyk byl bez zadzioru wiec moze sie uwolnil bo jak nie to marnie widze jego los. Nie wiem co sobie myslalem jak juz wyszedl na wierzch ostatni zylkowy podklad. Ze go sciagne spowrotem ? Trzeba bylo rwac juz wczesniej no ale czlowiek nie mysli o tym wtedy i zawsze podejmuje rekawice. Watpie zeby byl zaciety prawidlowo. Grudzien to juz sum nie zeruje mysle. Nie potrafie powiedziec czy bylo branie.Nawet w grudniu biorą do buzi jeśli jedzą. Potwierdzone własnym doświadczeniem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 27 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 Też zlapalem raz z kolegą w grudniu. Metroweczke. Ale ten mam wątpliwości czy "huknal". Puknął. Co mogło świadczyć ze go najechałem. Słuchajcie Panowie. Ogłoszenie parafialne: 5 stycznia o godzinie 15:00 nasz kolega Adam zostal ponownie wezwany na socjalistyczny sąd koleżeński do siedziby okręgu Kraków w DOMU WEDKARZA przy ul. Bulwarowej 43 w Krakowie. Po ostatnim niesprawiedliwym orzeczeniu o wyrzuceniu go z pZW odwołał się do zarządu głównego. Ten uznał ze całą rozprawa przebiegła nieprawidlowo.Po rozpoznaniu sprawy orzeka o : "uchylenie prawomocnego orzeczenia i przekazaniu sprawy do ponownego rozpoznania właściwemu sądowi pierwszej instancji w innym składzie." Jeżeli ktoś z Was ma ochotę się tam pojawić to zapraszam. Na pewno będziemy w pare osob, bo nie jest nam obojętne gdzie łowimy, jak łowimy i co łowimy.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociekgc8 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Też zlapalem raz z kolegą w grudniu. Metroweczke. Ale ten mam wątpliwości czy "huknal". Puknął. Co mogło świadczyć ze go najechałem. Słuchajcie Panowie. Ogłoszenie parafialne: 5 stycznia o godzinie 15:00 nasz kolega Adam zostal ponownie wezwany na socjalistyczny sąd koleżeński do siedziby okręgu Kraków w DOMU WEDKARZA przy ul. Bulwarowej 43 w Krakowie. Po ostatnim niesprawiedliwym orzeczeniu o wyrzuceniu go z pZW odwołał się do zarządu głównego. Ten uznał ze całą rozprawa przebiegła nieprawidlowo.Po rozpoznaniu sprawy orzeka o : "uchylenie prawomocnego orzeczenia i przekazaniu sprawy do ponownego rozpoznania właściwemu sądowi pierwszej instancji w innym składzie." Jeżeli ktoś z Was ma ochotę się tam pojawić to zapraszam. Na pewno będziemy w pare osob, bo nie jest nam obojętne gdzie łowimy, jak łowimy i co łowimy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociekgc8 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Sezon 2022 zakończony dzisiejszym czesaniem Wisełki.Jeśli miałbym podsumować to na 68 wpisów udało się 13 boleni, 37 sandaczy (pobiłem swój rekord 83cm), ponad setkę kleni, 6 szczupaków, 2 sumy, okoni ponad 200. Rok nie był zły, tylko czasu coraz mniej. To suma wszystkich wypadów a byłem również szabrować sąsiedzkie wody czy to w świętokrzyskiem czy śląskim. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi