Tommy100 Opublikowano 8 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Hehehe prędzej Ty mógłbyś pomóc:] ja narazie nad Wisłę nie jeżdżę. Pare miejsc na kleksa może bym znalazł ale mi się nie chce aktualnie. Chwilowo mnie tam nie ciągnie. Wykałaczkę wyciągnąłem i będę się relaksował łapiąc małe rybki tak do kwietnia. Na jakiś zbiorniczkach, małych ciurkach. Byłem wczoraj coś porzucać nad bajorem. Pare oksow ładnych wpadło. Bylismy też w pzw w sądzie 5 stycznia. Tam bez zmian choć wyrok łagodniejszy pod odwołaniu do zarządu głównego w Warszawie. 1 rok zawieszenia dla Adama naszego ziomeczka. No ale sandaczy i boleni nie można beretowac legalnie w zimie, dzięki jego poświęceniu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 Lodu na bajorach już nie ma zatem korzystając z chwilowego słoneczka wyskoczyłem na chwilę .Pierwsza rybka 2023 zaliczona .Mnie ona zawsze co roku cieszy najbardziej 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociekgc8 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 Nie mogłem się oprzeć pokusie.Hiszpania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Tak nic nie bierze,czy nikomu się nie chce z domu ruszyć? Bo zdjęciów ryb jakoś nie widać;)pz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Od środy pstrągi "za stodołą" mam, Wisełka 70 km minimum, do maja kibicuję w internetach wiślanym łowcom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 (edytowane) Takiemu to dobrze, u mnie za stodołą to najwyżej stado saren albo jeleni mogę mieć. Kropkowanych nigdy nie łowiłem ( bo nie umiem), ale ostatnio mam taką myśl coby zacząć się uczyć. Powód jest prozaiczny. Tam gdzie są pstrągi nie ma innych dużych ryb których akurat nie chcę łowić. A wiadomo jak coś się nie chce, to się udaje jak cholera.....( znowu). pz ps. są jakie fajne kije w "kaście" na pstrągi?. Na trocie już mam;) Edytowane 27 Stycznia 2023 przez mayou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Kij taki sam jak na okonie może być tu nie trzeba nic specjalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Ostatnio jak zabrałem kij na okonie, to złowiłem sporego karpia. Coś czuje że w moim wykonaniu to nie zadziała;) pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 (edytowane) Kij taki sam jak na okonie może być tu nie trzeba nic specjalnego Jak tu wpadnie jakiś "prawdziwy" łowca pstrągów, co to nie pamięta, że wędki kiedyś były na kartki i miały druciane przelotki to dostanie apopleksji czytając, że można na okoniówkę łowić kropki.Ale, ale... za stodolą (i to dosłownie, choć stodoła nie moja) mam pstrągi i w czerwcu/lipcu Mistrzostwa Polski w spinie juniorów. @mayou jakby co, zapraszam. Z rybami jak wszędzie, ale miejsca urokliwe.Karpia nie gwarantuję, może choć bóbr się uwiesi... Edytowane 27 Stycznia 2023 przez Roseth 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Roseth zazdroszczę rzeczki którą masz za stodołą. Nie chodzi w sumie o rybostan, tylko o to jak jest traktowana przez okręg i grono ludzi którym się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 28 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Sprawdziłem na googlach ile te wody pstrągowe za stodołą są od mojej chałupy. Nie wygląda to aż tak daleko. Wędkę taka coby się nadała, okazało się że mam(i to nie jedną). Nie wiem tylko czy ja się do tego nadaję. Pewnie się okaże ze zamiast pstrąga trafie brzane, bobra, kaczke albo co tam jeszcze w wodzie pływa. Cóż na W3 w tym roku mam niewiele lepiej. 5 wyjść, 5 ryb. W sumie jakieś 45kg (tak na oko), kleni złowionych nie odnotowałem. Jutro jadę nad morze. Pewnie znowu zamiast ryby złowię przerośniętą mewe.... pz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 (edytowane) Ja już mam kropeczka na koncie . Dzisiaj po pracy na tym wypizdowie. Zatrzymałem się na rzeczce nizinnej wedlug pzw okreg krakow . Dla mnie wyglądała jak górska. Rzuciłem z premedytacją śmiejąc się z tych gamoni . Pomyślałem że niech się cieszą ze z dendrobena nie postanowiłem przyjechać bo bym wycial w pień całą wodę. Po 20 mn branie i siedzi. Rozmiar krakoski. Od 15 lat dalej mają 23 cm te większe:) Dopływ Wisły. Podeślę pinezke dla splawikowcow. Raj od 1 września. Woda nizinna. Kpina. Edytowane 31 Stycznia 2023 przez Tommy100 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Ja byłem w sobotę w Kryspinowie na testach dwóch lekkich zestawów okoniowych . Nic nie złowiłem i cała zabawę popsuła mi temperatura która skutecznie po 10 min zamroziła przelotki i wodziki w multikach ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Bierze co?U mnie we wsi stabilnie. Wczoraj kolejny bieg po brzegu, tym razem kolejny karpiowaty w wadze super ciężkiej. Gdzieś musiały z hodowli nawiać. Z kleniami marnie... pz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 Ja nie łowienie narazie na Wisełce. Odpuszczam na dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 I Tobie Maju też to radzę bo zgodnie z Twoim zegarem biologicznym pierwsze celowe branie będziesz miał w czerwcu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 Piekło zamarzło!Dzisiaj miałem ze sobą podbierak. Dzisiaj też miałem normalną kontrol PSR. Panowie byli bardzo zadowoleni że w końcu ktoś im się trafił. Coś tam w żartach pomarudzili czemu nie łowie bliżej Krakowa. Nie musieliby tak daleko jeździć. A tak to zimno na tym wypizdowie..... Aż chłopy we dwóch sprawdzali papiery coby szybciej do ciepłego samochodu wejść. Ale czujność zachowywali, dyskretnie popatrzyli czym i na co łowie. Życzenia, uprzejmości i pojechali... Chętnie ich częściej znowu spotkam. Ryby nawet dzisiaj brały, może nawet za bardzo. Jeden hak ( właściwie haczyk) prosty, 2 piękne spady, nawet podbierak się przydał. Do czerwca daleko, do listopada jeszcze dalej. Rabe mam pół h od domu, W3- 4minuty. To jest 52minuty łowienia dłużej..... "jak żyć, premierze, jak żyć" do tego listopada;) pz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Co oni tam robili na wiosce ? Chyba sam wyslales pinezke ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 1 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2023 Byłem dzisiaj na spacerku nad Wisłą i znalazłem skarby jakiejś parówy która dalej myśli że mamy sezon sandaczowo-szczupakowy 14cm Gunki świeżutki jak prosto ze sklepu...nie leżał w wodzie dłużej niż 2-3 doby. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 1 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2023 To jakiś "Wawel rig", ale to na smoka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 1 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2023 Tak od stycznia pewnie siedza. Samowolka . Ale moze sie to skonczy niedlugo. Sluchajcie Panowie. Dla tych co chcieli by cos zrobic zeby bylo lepiej, a na pewno bedzie lepiej. Kolega sie tu na ostro za to bierze. Wahania na Wisle tez juz sa pod lupa.. pismo juz jest wyslane do RDOŚ-u. W ta sobote 4 marca , jest spotkanie w Dworku Bialopradnickim obok tamy na Pradniku. Beda radni , beda dziennikarze , brakuje tylko wedkarzy. Tamy obie na pradniku beda zasypywane zwirem i odbedzie sie inwentaryzacja nielegalnych zrzutow sciekow. Zebralo sie kilku wedkarzy i chca mocno dzialac.. Tu artykul. Bylo tez 2 razy w Rmfie. Ja ide. https://www.rmf24.pl/regiony/krakow/news-maja-dosc-zanieczyszczania-rzeki-dlatego-biora-sprawy-w-swoj,nId,6625786#crp_state=1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 1 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2023 I to nie jest jakies pitu pitu. Organizatorem jest Pawel Chodkiewicz z Przjaciol Raby i WWF, Jozef Jelenski dyrektor GIOS , i wielu innych . Chca calkowicie udroznic doplywy w naszym okregu i zastopowac wahania wody na Wisle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 2 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2023 To na razie jest pierwsza inicjatywa grupy zapaleńców z naszego regionu. Z uwagi na relatywnie niewielkie koszty myślę, że możemy to ogarnąć. Mamy duże wsparcie od Pana Józefa Jeleńskiego, Okręg też się dołączył a WP i inne instytucje są nam przychylne (przynajmniej na razie). Jeśli się uda zaorać te bariery pomyślimy o większych projektach (również z dofinansowaniem w ramach różnych programów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 2 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2023 To na razie jest pierwsza inicjatywa grupy zapaleńców z naszego regionu. Z uwagi na relatywnie niewielkie koszty myślę, że możemy to ogarnąć. Mamy duże wsparcie od Pana Józefa Jeleńskiego, Okręg też się dołączył a WP i inne instytucje są nam przychylne (przynajmniej na razie). Jeśli się uda zaorać te bariery pomyślimy o większych projektach (również z dofinansowaniem w ramach różnych programów).Trzymam kciuki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 2 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2023 W radio sluchalem audycji dot. Raportu greenpeace w sprawie katastrofy na odrze. Jako przyczyne wskazuja zasolenie spowodowane zrzutem solanek z kopalni. Ponizej ślaska zasolenie w odrze przekracza normy szescio krotnie. Gorzej bo badania wykazaly przekroczenie norm na wiśle 25 krotnie !!! To wiecej niz w oceanie w tropikach :/ jeszcze troche a bedziemy w wiscle zamiast boleni lowic tarpoony. Nie dokopalem sie jeszcze do samego raportu, pisze co uslyszalem ale nie wyglada to optymistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi