Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Hehehe jak ostatni klenik padnie ze starosci to zakoncze to hobby ???? Ja juz nawet nie umiem sie z tego smiac.

Jeszcze jest szansa. Zebrac sie w 200 osob na Przewozie i powiedziec BASTA!

Jak wahaja woda po 100 cm co 8 godzin to jak maja byc ryby ???

Chyba ze te latajace zaczniemy sprowadzac ????one by sie u nas odnalazly. Albo te dwudyszne ????

• Like 1

Pany ! Widzieliście gdzie rząd planuje postawić elektrownie atomowe ? https://energia.rp.pl/atom/art38331961-orlen-podal-siedem-lokalizacji-malych-elektrowni-atomowych-w-polsce

Kraków Nowa Huta i Stawy Monowskie będą miały bezpośredni wpływ na naszą Wisełkę. Czy ktoś jest obeznany w tym temacie, by się wypowiedzieć czy będą one szkodzliwe dla naszej rzeki ?

Nie czytałem jaka specyfikacja ale z założenia,małe atomy" to poniżej 300MWe. W zależności jak ustawia obieg wody będzie zrzucana podgrzana woda mniej lub bardziej. Jak ktoś pyta o zrzuty podgrzanej wody i ich wpływ na eko to zawsze odsyłam do Połanca(1800MW). PS teraz już w zasadzie nie ma możliwości zrzutu nieprzefiltrowanych IZOTOPÓW.

• Like 1

To jak? Bardziej boleń, czy bardziej szczupak za 5 dni? U mnie we wsi coś tam powoli zaczeło się pokazywać. Ostatnie spacery brzegiem rzeki przyniosły trochę typów miejscówek. Wyczaiłem kilka gniazd pasiastych ( jeszcze jakieś zostały). Łowić nie  łowie, ale co się przynęt w pudełkach naukładam, kotwic na haki powymieniam itd. to moje. Nie wiem jak ja do tego listopada dojade... pz

• Like 2

post-71212-0-97898700-1682859301_thumb.jpeg

Dzisiaj wybór był tylko jeden...... Nie przez sentyment do normalnej wędki. Po prostu tak pizgało że nic lżejszego jak sicario mały kotlet  nie chciało polecieć.

Płytka zatoczka, woda ..............płytka jak to w płytkiej zatoczce, dodatkowo lekki prąd wsteczny. Żaden byk, ale z Wisły pierwszy w tym roku. pz

post-71212-0-32836200-1682859724_thumb.jpeg  

• Like 7

Fota zrobiona w południe na W3 pomiędzy Niepołomicami a N. Brzeskiem. Woda od wczoraj stabilnie, dzień wcześniej spadła nagle i bardzo mocno. Nawet w miarę czysta, w zatoczkach zmącona od fal wywołanych wiatrem. Dzisiaj pizdziło tak że wydawało się że płynie pod prąd. Szukałem miejsc w których mogłem łowić z prądem,gumą bez obciążenia na offsecie. pz 

post-71212-0-13974700-1682966490_thumb.jpeg 
Jakby ktoś się zastanawiał dlaczego na W3 taka mizeria to woda na płyciżnie ma 13stopni,.......ale w nurcie koło 8, wieczorem przy powierzchni 6. Listopad normalnie... Jak jutro deszczem przywali to tydzień z głowy.  A co niektórzy takie ładne przyczepy przytargali nad wodę........ pz