Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Znaczy tak szybko zwijać? Spróbuję bo poperami robiłem skok, przerwa, skok. Bolki tam są mega bezczelne bo nikt ich nie łowi. Kilka wygląda na 80+. Jeszcze z wody spróbuję je zaatakować. Najlepiej biją 4.00-5.00 rano potem już tak normalnie.

Edytowane przez GBP

Wisła ostatnio kapryśna...

Odkąd przechodzą fronty burzowe i zaczęły się ostre wahnięcia stanu wody - jest kiepskawo. Ukleja zeszła pod brzegi, nie widać oznak żerowania ryb. 

Trzy ostatnie wieczorne wypady w różne miejsca, zaowocowały jedynie dwoma malutkimi kleniami, spadem jakiejś większej ryby, ze dwoma niewciętymi braniami...

I poza tym pusto. Jak nie trafiałem na trawę i śmieci płynące wodą, to znów przeganiała mnie burza, albo woda skakała o pół metra w ciągu 2 godzin... Ryby generalnie nie chciały współpracować w ostatnich dniach wcale.

Wczoraj dopiero, na niskiej wodzie - na uklejeczkę w rozmiarze kleniowym, prowadzoną z nurtem nad piaskową przykosą - przywalił taki Bolo 70+. Piękny, dopasiony, w pięknej formie. Byłem 3 godziny na wodzie - ani jednego pluśnięcia bolenia. Dopiero o zmroku, chyba sum "cmoknął" ukleję przy samej opasce - fala jaka się rozeszła po wodzie, daje wyobrażenie, że był raczej konkretny ;)

post-49197-0-97642000-1689921249_thumb.jpg

• Like 4

Andrzej skończyło się tarło ukleji na Twojej mecie to bolki i brzany się rozeszły po rejonie teraz doświadczysz co to jest rzeźbienie i szukanie jednej ryby po metach  :D będziesz zwalał swoje niepowodzenia na pogodę, stan wody, ciśnienie, płynące trawy, rowerzystów na wałach itp  :D

Ja nie mogę jedynie narzekać na klenie ilościowo i jakościowo zadowalająca (45-50cm) wiadomo chciało by się same 50+ ale nie wybrzydzam  B) 

Jak to pisał jeden kolega czekam na Listopad  ;)   

• Like 1

Cześć. 
Jest tak jak mówisz PePe. Ukleja się rozeszła, to i drapieżniki się rozproszyły… nie znaczy to jednak, że ich nie ma ;)

Wczoraj - dwa małe klonki, trzeci - już taki ładniejszy, na oko - około 45cm, spadł mi z woblera pod samymi nogami. 
A do tego - 120 cm bolenia (choć niestety łącznie ;) )… 2 rozbójniki po 60 cm.

post-49197-0-00051400-1690015841_thumb.jpeg

post-49197-0-97023400-1690015886_thumb.jpeg

• Like 3