milczacy Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 Ja byłem przedwczoraj 18.00-21.00 bo chciałem sprawdzić jak zmiana pogody wpłynie na aktywność na moich miejscówkach... no i "wymęczyłem" w deszczu dwa kleniki około 30 cm jedynie. Coś tam się bolek pojawiał, ale zawsze na tyle daleko, że zanim doszedłem - już znikał. Woda szła lekko do góry, ale stosunkowo jeszcze czysta. Z wieczora zaczęły spływać większe kępy trawska. Ogólnie, faktycznie - ryba się mocno rozproszyła. I zaczęła się faza "kombinowania" z szukaniem miejsca i przynęty. Łowiska z maja i czerwca w zasadzie opustoszały na tą chwilę, albo dają pojedyńczą rybę tylko na niżówce. Wczoraj ponoć woda szła wysoka i brudna. Nic to, przeczekamy... na grzyby trzeba teraz jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 Dzisiaj bolki napierdzielały wszędzie przez 4 godziny a ja żadnego nie złowiłem, zaliczyłem tylko jedno branie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 28 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Moje wypatrzone bolki też znikały jak podchodziłem. Trzeba czapkę niewidkę skombinować. Widziałem z oddali hol i lądowanie sporego suma i to z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 28 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Te co widziałem nie przejmowały się mną i nawalały prawie pod nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 Wisełka na W3 w normalnym kolorze i stanie umozliwiajacym normalne łowienie?Byle nie z połowy wału miedzy masa traw i smieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milczacy Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 Woda leciutko trącona i opada. Jak najbardziej do łowienia. Dziś rano, od 5 do 7, trzy malutkie klonki. A koło 7.00 jak bolki zaczęły napierdzielać pod nogami w ukleję to szok!w godzinę naliczyłem w zasięgu mojego stanowiska (w zasięgu rzutu) - około 40 ataków bolenia…. I co z tego? Ano nic!Zero brania, a podrzucałem im wszystko co miałem najlepszego… boleniówki, bezsterowe uklejki, smużki, kleniowe cukierki, obrotówki, cykady… tylko butelką z wodą i kanapką z serem nie próbowałem ich skusić I guzik. Tylko raz się jeden odbił od przynęty, chyba przez pomyłkę…I nerwowo nie dałem rady - stoi człowiek w wodzie, która aż kipi od ryb ( ataki były nawet 2-3 metry ode mnie). I rzuca w napięciu, każde przeprowadzenie przynęty na pełnym skupieniu… a te ryby szydzą ze mnie!. Odpuściłem po dwóch godzinach. Strzelam focha, i mam ostre postanowienie że odkurzę winklepickery! Drżyjcie leszcze! W dupie mam te bolenie, Wisłę i spinning na kilka dni co najmniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 Szczupły 60+ z Bagrów na bezsterową uklejkę.Rzucałem na atakującego bolka a tu takie rozczarowanie. Wcześniej na Wisełce okoń ok.30 na tą samą przynęte. Bolki mnie olały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 Kiedyś to były moje ostatnie deski ratunku na bolki. U góry ta dzisiejsza uklejka 7cm. Hegemon 5 cm tonący z usuniętym sterem super szybko lusterkuje w opadzie i jaskółka 6 cm na czeburaszce. Teraz nawet to nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 Ja wczoraj złowiłem 3 bolki, dwa w 15 minut a za 3 musiałem kombinować, później uruchomiły się sumki to pojechałem w inne miejsce, tam złowiłem dwa zedziki jeden miarowy drugi pod miarę i jednego klenia, do tego kilka brań i jeden spad fajnej ryby. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 No to super połowione. Idzie od zachodu burza będą sumy żarły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 U mnie we wsi dzisiaj woda czysta, bez badziewia. Wieczorem całkiem fajnie poziom się podnosił. Wszędzie pełno drobnicy i......spokój. Jedna konkretna zdobycz, prawie z pod drugiego brzegu. Na wahadłówke zazbrojoną pojedyńczym hakiem. Na początku walczyła mocno, potem jak podciągołem do powierzchni, to się wyłożyła na bok i tyle z walki. a i jeszcze dla ciekwawych ile ma temp. wody u mnie we wsi pz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 20230729_111451.jpgKiedyś to były moje ostatnie deski ratunku na bolki. U góry ta dzisiejsza uklejka 7cm. Hegemon 5 cm tonący z usuniętym sterem super szybko lusterkuje w opadzie i jaskółka 6 cm na czeburaszce. Teraz nawet to nie działa.Te wszystkie przynęty idą pod powierzchnią, nie tędy droga na bolenie ze stojącej wody. Idź w kierunku topwater, i raczej szybkim tempem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 To były Wiślane. Na stojące wodzie jeszcze bolka nie miałem. Teraz dopiero temat rozgryzam na Bagrach ale lekko nie jest. Na przyszły sezon pływadło przeniosę na Rożnów to będzie więcej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2023 (edytowane) Ja bylem w niedziele w Roznowie. Dupy nie urywalo. Wpadlem tam wracajac z Piwnicznej. Wczoeaj wybralem sie niepotrzebnie nad Wisle. Juz od poczatku wiedzialem ze nic z tego nie bedzie. Mialem jedno branie na dziwacznego duzego 48g topwatera. Jakas rybka porwala sie z motyka na slonce. Potem zmienilem sprzet na sandaczowy i pojechalem do centrum. Zaparkowalem pod forum. Ide pod Wilge a tam na miejscowce gdzie ostatnio padl sum 201 cm stalo z 7 chlopa i dojezdzal jeszcze jeden usmialem sie. Pare bran i kargulenki. Zjechalem na baze po 24:00 i jestem niewyspany. Lepiej bylo jechac dzis chyba. Moze jutro. Sam nie wiem. Miotam sie juz. Czy tu czy tam. Czy na opaske czy na hute , czy w dzicz czy do miasta.Na suma moze ? Moze na sandacza. Co wyjazd robie cos innego i gowno lowie Edytowane 1 Sierpnia 2023 przez Tommy100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zrobił mi wczoraj wieczór ???? 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Ja bylem w niedziele w Roznowie. Dupy nie urywalo.Wpadlem tam wracajac z Piwnicznej. Wczoeaj wybralem sie niepotrzebnie nad Wisle. Juz od poczatku wiedzialem ze nic z tego nie bedzie.Mialem jedno branie na dziwacznego duzego 48g topwatera. Jakas rybka porwala sie z motyka na slonce.Potem zmienilem sprzet na sandaczowy i pojechalem do centrum. Zaparkowalem pod forum. Ide pod Wilge a tam na miejscowce gdzie ostatnio padl sum 201 cm stalo z 7 chlopa i dojezdzal jeszcze jeden usmialem sie.Pare bran i kargulenki. Zjechalem na baze po 24:00 i jestem niewyspany. Lepiej bylo jechac dzis chyba. Moze jutro. Sam nie wiem. Miotam sie juz. Czy tu czy tam. Czy na opaske czy na hute , czy w dzicz czy do miasta.Na suma moze ? Moze na sandacza. Co wyjazd robie cos innego i gowno lowieTomek, jak tylko to gówno jest miarowe, to powód do dumy masz chłopie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Grzesiu jakby były miarowe ( 60 cm ) to byś tu dostał fotke na tle człowieku rynku głównego to były ryby co łapałem na bambus większe w 1999 Marek gruby sandacz. Możesz już wedki odwiesić na kołek i jechać na urlop 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Marek kilka lat temu sprzedałem Ci wędkę chyba Mikado to pewnie Ona była taka fartowna bo z moich rąk ???? graty ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Mikado kamisori zander w mojej ocenie za tą kasę najlepsze wędki na Wisełkę ???? dużo potrafią wytargać z tej wody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadagu Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Mareczku gdzie mi tu wyjezdzasz z taka uklejką ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Konkretny klamot ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Mareczku gdzie mi tu wyjezdzasz z taka uklejką Tomek, gdzie Ty takie mutanty poławiasz ? Pierwszy raz widzę sandacza z dwoma ogonami I to jeszcze jeden jest od suma I jeszcze ten wąs a'la dorsz i dodatkowa płetwa piersiowa.... Nie jedz czasem tego, bo i Tobie jeszcze coś gdzieś wyrośnie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Tomek, gdzie Ty takie mutanty poławiasz ? Pierwszy raz widzę sandacza z dwoma ogonami I to jeszcze jeden jest od suma I jeszcze ten wąs a'la dorsz i dodatkowa płetwa piersiowa.... Nie jedz czasem tego, bo i Tobie jeszcze coś gdzieś wyrośnie... Tomkowi nic już nie zaszkodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi