Tommy100 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Grzesiu polkanal suma i z geby tylko mu wąs wystawal a z drugiej ogon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Dzisiaj magiczny świt nad Wisełką. Burza, deszcz i bolki walące w powierzchniowce. Było kilka nie wciętych, jeden wyprostował kotwiczkę w holu. Na brzegu dwie sztuki: chuda 70 i grubiutkie 65. Taki Flip i Flap. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Dla mnie wislka w tym roku nie jest zbyt łaskawa. Bardzo słaby sezon. Dawno powinien odpuścić na tyle pustych wyjazdów ale krew wedkarska i ciekawość dalej ciągnie żeby próbować. Wczoraj do 23 na zero. Wtorek do 21 dwa sumiki, niedziela na zero. Zobaczyny dziś. Na jakąś drobnice trzeba się nastawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Tomek jeśli to ta sama ryba na ujściu Wilgi to mi gościu ją sprzątnął sprzed nosa. Miałem tam łowić tylko godzinkę chciałem poświęcić bolkom nad ujściem. No i hol widziałem z daleka. Miejce jest syfiaste, wali z kolektora, szczury biegają pod nogami, pijusy drą mordy w krzakach ale po deszczu wąsy tam podchodzą. Następnym razem jak tylko poleje na południe od Krakowa melduję się tam na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 A jak tam wisełka ponizej w3 po tych deszczach do łowienia bo inne rzeki bez mozliwosci wyjazdu a krakowskie bajora nie moja bajka,ogladac dziadkow rzadnych rybiego miesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Nie byłem jeszcze nad wodą dzisiaj ale znając schemat od lat to pewnie płyną trawy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Z mostu na Brzeskiej w Niepołomicach o 14.30 widziałem trawę zap.... z nurtem, woda podniesiona i syf. pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Noto jasna sprawa dupa i ewentualna zabawa w kiszonce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Byłem przed chwilą, niby zobaczyć czy woda w Wiśle jeszcze płynie. Miałem nie łowić ale cudownie moja lepsza połowa nie wywaliła 10-38gr z samochodu. Ponoć po to że jakby się koleżanki pytały czemu takim brudnym samochodem jeździ, to powie że na rybach była. Z pewnością 2,8m casta wiarygodnie wtedy w samochodzie wygląda. Tak, czy owak jak już byłem to spróbowałem. Woda żur, poziom jak w styczniu tego roku, to polazłem w take miejsce gdzie w zimie ryby były. Są tam tylko wtedy jak woda ma odpowiedni poziom. Guma albo bezsterowiec, nawet pozwalały łowić. Może dlatego że praktycznie na każdym Wiślanym woblerze mam pojedyńcze haki zamiast kotwic. Zapowiadało się ciekawie, ryba była aktywna, ale nadciągła spawarka i się ewakuowałem. W tym miesiącu normę doziemień z moim udziałem mam wyrobioną a i pożar ( siebie) od zwarcia też zaliczyłem;) pzps. goście na stacjonarce siedzią za sumem srogo w porcie, ciekawe jak im pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Ryba grubo dzisiaj chodziła, 6 boleni na kiju i wszystkie spadły a jeden już taki grubas spasiony 70+ ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 (edytowane) Tomku!ale piszesz , że miałeś -uziemienia z powodu wyładowań atmosferycznych? . to witaj z powrotem wśród zywych Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez jerzy6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Piotrek wczoraj tez 2 bolki mi spadły, 1 naprawdę bardzo ładny, bo brały na miniaturowe woblerki z miniaturowymi kotwiczkami, ale klenia 50plus już dałem radę i sumeczka 1m.dzisiaj jak zobaczyłem glony na Dunajcu i płynące drzewo to już nigdzie nie pojechałem, jedynie na basen popływać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Tomku!ale piszesz , że miałeś -uziemienia z powodu wyładowań atmosferycznych?.No nie zupełnie, uziemienie to mam jak mi żona robote wymyśli w chałupie do haratania. Natomiast doziemienie to w moim przypadku trochę inna bajka..... Bywa głośno i gorąco, ot takie małe zwarcie się czasem w robocie przytrafi. Pogoda się p........., poszedłbym na ryby. Pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 (edytowane) Panowie. Nic, a nic się nie da łowić? Nawet w klatkach? A w mieście? Edytowane 6 Sierpnia 2023 przez EdekDeBeściak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Da się lowic bez problemu ! . Powiem Ci w tajemnicy Edek że nawet trzeba:) Weź lepiej mocny sprzęt bo trawy mogą płynąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 W mieście to ledwo wodą drgnęła. Brudna poprostu płynie. Tam nie ma dużych wahań. To tylko metr z hakiem wody w górę. W mieście może 40 cm różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Jak się nie da? Idealne warunki na bulwary i nie tylko. Wsztstko co żyje podejdzie pod brzegi, we wnęki i trawy. Jeszcze tylko obiadek pakuję majdan i jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Na taką wodę czekałem od czerwca ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Robię rundę po metach od Łączan do Przewozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Ja od Przewozu do Łaźni ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Przyborowa woda i się ruszyło. Akywkowc ryb jak i ludzi nad wodą. Najpierw male klonki do 30 cm później bolek jeden zerwany a drugi większy pod nogami nie trafia. Jakby przestało padać to bym pojechal spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Woda rośnie. Narazie wypatrzony jeden sumek przy murku i bolek nie trafił w powierzchniowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 W przerwie między opadami.Woda szybka, tak na 20-25gr. Jeden sandaczowy strzał, niestety nie wcięty. Może z mocą zestawu przesadziłem bo UL zabrałem na wypadek spotkanie z grubym zwierzem. Na rocktribie bym to wcioł Nie ważne że guma z 60 m ode mnie. Dałbym rade jak nic.( tak se to tłumacze). Po trawskach coś goni, na woblery nie chce brać. Sum co to Tomiemu kiedyś sp.... dalej chyba tam stoi bo się chlapał srogo. A może to jego ziomale... Wyżej coś drobnice goniło prawie na brzeg. Generalnie woda odżyła. Szkoda ze jutro trza iść do roboty. pz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Czekam dziś w aucie na córkę na ul.Długosza . Leje jak z cebra . Nagle widzę w lusterku idzie menel mocno się zataczając .Zrównuje się z autem i widzę że w ręce ma duży worek z którego wystaje ….sumowy ogon . Zatem biorą a co niektórzy skwapliwie to wykorzystują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Klonek 45 zeżarł Pandorę w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi